От известно време на мен и на баща ми ни се върти из главите идеята да си вземем един такъв велосипед за по-дълги карания (включително и многодневни) по шосе и тук-таме черни пътища (за планината си имаме други велосипеди). Проблемът е, че такава екзотична стока май трудно се намира в нашата мила Родина

Преди 2-3 години видях 1 тандем (на Спринт, мисля) в Байк Центъра в Младост, но по последна информация вече няма такива.
Изискванията ни не са много високи ми се струва:
1. Да е здрав - двамата сумарно сме към 160кг, но за многодневни преходи имаме към 20кг багаж (дрехи, палатка, храна, вода, инструменти и т.н. - всичко като си му е редът

2. Размер - не знам как стои въпросът с размера на рамката при тандемите, но ние сме 180/183 см високи...
3. Рамката да има възможност за монтаж на дисаги - друго си е да караш без 8-10кг раница на гърба
4. Предвид стила на планираните карания (шосе 60-80-100 км/ден) бихме предпочели велосипедът да е по-спортно ориентиран (не "пенсионерски" тип като за каране в парка).
Друго не се сещам за сега... А, да - цената... Не е на дневен ред за момента.

Някой да има идея къде може да се намери такъв тип велосипед (за предпочитане в София)?
Някой има ли / карал ли е в тандем? Споделете впечатления!

Поздрави и благодаря предварително!