Дискови спирачки Шимано/

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дискови спирачки Шимано/

Мнениеот draznitelq » Пон Мар 16, 2009 9:18 pm

Понеже немога да пиша в раздел веломеханик,пиша тук.Въпроса ми е тази спирачка : http://screambikes.eu/product_info.php? ... d76baecc90
става ли за предна на този велосипед: http://img15.imageshack.us/gal.php?g=dsc02645.jpg . Мерси предварително!
draznitelq

Рейтинг: 971

Мнениеот Admin » Пон Мар 16, 2009 9:26 pm

Да, може да се монтира на този велосипед.

Имай предвид, че от това велосепидът няма да стане по-добър. Аз на твое място не бих инвестирал в него. По-добре спести пари за някакъв що-годе нормален твърдак, че с това наистина не знам как караш. Само като му гледам челния ъгъл...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Pho3nix » Пон Мар 16, 2009 9:48 pm

Мисля че темата беше приключена, не ти трябват нови спирачки, трябва ти нов велосипед. Тъй-като забелязах че рейтинга ти вече не е достатъчен за да пишеш тук, най-добре ни послушай, поспести парите, продай го това на някаква там цена и си купи нещо твърдо :agree:
П.П. @дибо: съответно и команди, защото предполагам че това е с някои евтини комбинирани :popcorn:
Последна промяна Pho3nix на Пон Мар 16, 2009 9:56 pm, променена общо 1 път
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Рейтинг: 978

Мнениеот dibo92 » Пон Мар 16, 2009 9:54 pm

Линка,който е дал автора е само за спирачен апарат и диск.Тази спирачка е хидравлична,така че за нея ще трябват и лостче и маркуч.
@draznitelq: Провери си какви лостче и маркуч ще ти трябват за тази спирачка,ако решиш да я купиш.
Също така не е лошо да се вслушаш в съвета на Админ. :agree:
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот Ozzie » Пон Мар 16, 2009 10:06 pm

За моженето- може да се монтира. Но към нея ще ти трябва лостче и маркуч за хидравлични спирачки...
И цената става една... Долу- горе колкото ти струва колелото, ако ли не и повече, т.е. просто е нерентабилно да си даваш парите за тази спирачка към момента.
По- добре да се насочиш към някоя механична, която е по- добра от сегашната ти.
:agree:

P.S. Само моля те не пускай нова тема, каква механична спирачка да си вземеш. Или искай съвет тук или най- добре ползвай търсачката. Все ще се намери нещо полезно.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот kojota » Пон Мар 16, 2009 10:51 pm

Admin написа:Само като му гледам челния ъгъл...

Аз не разбирам много от велосипеди - но това чак и на мен ми направи впечатление - наистина много странна рамка .
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Мар 17, 2009 8:35 am

Няма смисал от такава спирачка, предвид че машината не може да се използва за екстремизъм, макс една брм с две регулиращи се накладки - механика, а в краен случай с по-голям ротор (185).

ПП
В ромбоида не шегата - И след това сабираш малко парички купуваш яка рамчица с вилчица слагаш спирачката отпред и вече си екстремист :).
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Re: Дискови спирачки Шимано/

Мнениеот hitar_potter » Вто Мар 17, 2009 3:50 pm

draznitelq написа:Понеже немога да пиша в раздел веломеханик,пиша тук.Въпроса ми е тази спирачка : http://screambikes.eu/product_info.php? ... d76baecc90
става ли за предна на този велосипед: http://img15.imageshack.us/gal.php?g=dsc02645.jpg . Мерси предварително!
За тая цена си сложи един v-brake за 30 лева + накладки за 20 + жила и брони за 5-6 + лостче за 10-15 и ще видиш, че v-brake си е супер спирачка....
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот veskoz » Сря Мар 25, 2009 5:19 pm

Един приятел си счупи и двете ръце след като с подобен клас байк се качи (се опита да качи) на един тротоар, защото вилката му е със заварки на двата ботуша към стержъна и естествено направи шпагат, а колкото до В-брейк ...незнам ушите са само капнати за вилката...таа пак ще патиш.
И моят съвет е скрии го някъде далеч от деца тоя байк ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Ozzie » Сря Мар 25, 2009 7:43 pm

veskoz написа:...а колкото до В-брейк ...незнам ушите са само капнати за вилката...

нищо лично, но говориш глупости
пивотите за V-образните спирачки са с резба и се навиват в легла които са предварително оформени в ботушите на вилката

asench написа:А по темата- "Дразнителя" да се вслуша в мнението на останалите...

Admin написа:Профилът на дразнителя ще бъде блокиран. Този човек явно не разбра, че е сбъркал мястото. Всъщност и доста други неща е сбъркал...

Цитата на Аdmin е взет от тук
:eyebrow:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот veskoz » Чет Мар 26, 2009 9:00 am

Прав си късно видях вилката ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Zuk » Пет Мар 27, 2009 4:52 am

draznitelq написа:Понеже немога да пиша в раздел веломеханик,пиша тук.Въпроса ми е тази спирачка : http://screambikes.eu/product_info.php? ... d76baecc90

Колега, в другата тема си питал къде е гаранционния сервиз. Отвори си гаранционната карта и ще прочетеш - в София е при моста Чавдар до ОМВ. Отиди там преди да правиш разни "тунинги".

Към останалите участници в дискусията - не мисля, че на вас ще ви е приятно, ако ви кажат "Изхвърли си колелото, щото на мен не ми харесва." Все пак това може би е първото колело на човека (и е на 1 месец), избрал си го е - оставете го да покара, пък никой не е казал, че ще е вечно.

А за марката Крос - прави ми впечатление, че е достатъчно да се спомене и това е повод за лавина от негативни мнения. А имайте предвид, че част от участниците във форума просто "карат колело", до планината рядко стигат. И да похарчат 4-5 хил. лева за тая работа някак ... не е логично, а и не е по възможностите на всеки.
По-добре късно, отколкото по-късно.
Аватар
Zuk

Рейтинг: 1325

Мнениеот bikerider » Пет Мар 27, 2009 6:59 am

Zuk написа:Към останалите участници в дискусията - не мисля, че на вас ще ви е приятно, ако ви кажат "Изхвърли си колелото, щото на мен не ми харесва." Все пак това може би е първото колело на човека (и е на 1 месец), избрал си го е - оставете го да покара, пък никой не е казал, че ще е вечно.

Защо реагираш така? Хората чисто и просто се опитват да му спестят излишни разходи, които може да отидат в касичката и след време с тях да си купи ново колело (точно както казваш ти) вместо да ги харчи за компоненти, които така или иначе ще продаде на загуба, ако/когато си купи ново колело.

Съвета е съвсем добронамерен, а и никой никого не принуждава нищо - така че се чудя защо търсиш под вола теле. Няма смисъл :agree:

Zuk написа:А за марката Крос - прави ми впечатление, че е достатъчно да се спомене и това е повод за лавина от негативни мнения.

Мненията са съвсем оправдани, защото под марката Cross наистина се продават боклуци. Боклуци от гледна точка планинско колоездене. А тук се коментира предимно това. Някой ако коментира нещо друго би следвало да отчита, че пише във форум за планинско колоездене и да не се сърди, когато получава коментари именно от тази гледна точка.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Пет Мар 27, 2009 9:14 am

Zuk написа:...А имайте предвид, че част от участниците във форума просто "карат колело", до планината рядко стигат. И да похарчат 4-5 хил. лева за тая работа някак ... не е логично, а и не е по възможностите на всеки...

Първо - това е форум основно за планинско колоездене. draznitelq искаше да си купи и рекламира велосипеди, които претендират да се такива, но не стават за планината - усещаш ли какво е логично да последва ;)

Още повече, че има градски колела, които са съобразени точно с това - каране в такава среда. Защо трябва да оставиме някой (в случая не визирам автора на темата) който иска да кара не предимно, ами само в града, да си похарчи парите за колело, което не е нито риба, нито рак. Или трябва да извърви трънливия път по който някои от нас са минали за да установят някои истини?

Второ - искаш колело за в града - купи си такова. Има за по 265лв със задоволително за парите си качество в пъти по-добри от купеното от draznitelq за 400лв - това не смяташ ли че са съвети е от положителен характер за бъдещия собственик и джоба му?
Че ще даде 265лв, и да кажем ще инвестира още 150лв в каска, вероятно калници, светлини, помпа... още няколко неща, като така ще е напълно оборудван за общо 400лв, за да кара щастливо и безгрижно.
Или трябва да даде 400лв, за голо колело, след това ще набие още 200 по ремонти в първите няколко месеца, ако добавим и 150лв, като при горното къде му излиза края, като говорим за финансовата страна, ами какво става с другата?

Искаш планинско - купи си за планина, като ако нямаш средства има такива за по 600лв. Никъде не споменаваме 4-5 хиляди. Просто 600лв и щеше да си перка безгрижно. Сега ако му направиш сметката е дал повече и има проблеми, не само това ами ще има още много ;)
:beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Popa » Пет Мар 27, 2009 1:13 pm

Тя спирачката че може да се монтира на този велосипед- може, отделен е въпросът дали е удачно ;) ;) ,честно казано( без да те обиждам) доста ще се смея ако видя такова колело с такава спирачка :) :) .

Но в крайна сметка всеки сам си преценява.Лошото е че паричките вече си ги дал ,биваше да сложиш някой лев отгоре(парите за спирачката например) и да си вземеш колело което ще можеш да го караш почти навсякъде ;)

Няма никакъв смисъл да я слагаш тази спирачка на това колело, просто излишни разходи.
:beer:
Щях да забравя- ако може въздържай се да ходиш по планини и гори с това кулло. :nono: :nono:
Никога не спори с глупак - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит!
Аватар
Popa

Рейтинг: 1862

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти