Ми да, все още сме на етап Европойски общности.Alpina написа:Хах, наистина ли?

Ми да, все още сме на етап Европойски общности.Alpina написа:Хах, наистина ли?
bikerider написа:Супер! Хайде сега отново прочети какво си написал и задай логичния въпрос, на който вече си отговорил: "КОЙ е нарушил закона и чл.87 от Договора за Европейския съюз". Виж се сам какво си отговорил - българската държава. Е трябва ли да обяснявам, че българската държава и инвеститора де юре са две съвсем отделни entity-та? Говориш за върховенство на закона, което е прекрасно, защо не искаш да продължиш логиката си?????? Недоумявам.
bikerider написа:rarekin написа:доказателства се събират от специализираните органи ( на които това им е работата), а не по партизански методи от организации като БТС
rarekin, моля те, отнеси се сериозно - говоря за журналистите, не за БТС.
bikerider написа:rarekin написа:И, според мен, не е нужно да се докаже че Ковачки е подкупил някого (щото малко трудно ще стане точно това). Достатъчно е да бъдат възспрени мераците му навреме (което, реалистично погледнато, вероятно няма да се случи).
И откъде накъде трябва да бъдат възспрени нечий бизнес-интереси, само защото ги има? Да, няма конкурс, това е грубо погазване на закона, но инвеститора ли е виновен за това, че да трябва да бъде възспиран????? Умолявам те, отстъпи за момент и погледни общата картинка. Всички ни боли, когато части от природата си отиват заради нечии бизнес проекти, но това не означава, че всеки бизнес проект трябва да бъде "възспиран", защото това на практика е лов за вещици . Говориш за върховенство на закона (не коментирам самите закони, по-горе си казах мнението относно законодателя), а в следващите редове застъпваш точно обратната точка. Какво значи да бъдат "възспирани"??? По чии критерии? На конкуренцията ли?
bikerider написа:rarekin написа:Лично аз не бих могъл да квалифицирам "статията" като журналистическа, а по-скоро я приемам като информиращо мнение от официален източник/страна по определен проблем.
Част от статията е и коментара на редактора. Той е откровен произвол и манипулация в частта с внушението за престъпни помисли от страна на инвеститора - ИМЕННО защото за това няма доказателства, ИМЕННО защото това е работа ЕДИНСТВЕНО на специализираните органи, ИМЕННО защото такива обвинения отправени от друг са тотален медиен произвол и гнусна инсинуация. До предоставяне на доказателства. След предоставянето им подобна статия от инсинуация се превръща в пример за журналистическо разследване.
Както се казва дявола се крие в подробностите.
bikerider написа:rarekin написа:Тя може да има за цел да предизвика обществен интерес и/или дори да задвижи обществени механизми за натиск върху институциите, които биха могли да имат отношение към решаването на този казус.
Съгласен съм с Любо, че без конкретни факти по проблематиката е трудно да се коментира нещо повече, но мисля, че поне е ясен обществения интерес, който е под въпрос в този случай, а това не е малко при определени обстоятелства.
Обществения интерес е ясен - да бъде запазена колкото се може повече природата, в рамките на върховенството на закона. PtD е прав - не сме нормална държава. В една нормална държава този редактор вече щеше да търка нара за клевета. В една нормална държава един истински журналист щеше да се въздържи от подобни квалификации и да остави на специализираните органи да разследват скандалните цени и липсата на търг. Те са проблема, а не самото наличие на бизнес интереси.
agent_Jekov написа:bikerider, не съм сигурен, че в администрацията е проблема. По-скоро в тези, за които работи тя и й осигуряват чадър. Може и това да си имал предвид, извини ме ако е така.
rarekin написа:Т.е. ти приемаш , че до финалното състояние на нещата (такова, каквото в момента го знаем) се е стигнало чрез незаконни действия, но все пак продължаваш да смяташ, че веднъж взето, решението на даден държавен орган не може да бъде оспорено?
bikerider написа:Кое е по-важно - да се спечели поредната малка битка или да се спечели голямата война за природата?
bikerider написа:@rarekin:
Едно допълнение, понеже мисля, че не ме разбираш докрай:rarekin написа:Т.е. ти приемаш , че до финалното състояние на нещата (такова, каквото в момента го знаем) се е стигнало чрез незаконни действия, но все пак продължаваш да смяташ, че веднъж взето, решението на даден държавен орган не може да бъде оспорено?
Точно обратното - смятам, че решението на държавния орган ТРЯБВА да бъде отменено и чиновника/чиновниците извършили това явно нарушение на закона да бъдат уволнени без право на обжалване (а защо не и вкарани в затвора?). Само не смятам, че това трябва да стане чрез пожертване на вярата във върховенството на закона, защото се получава парадокс - борим се за върховенство на закона, а подриваме вярата в него, подкрепяйки медийните инсинуации на някакво редакторче, което плюе по даден инвеститор (бил той Ковачки, Мовачки или Джон Смит) без да има доказателства, че инвеститора действително е имал престъпни помисли. Нека да напомня, че "престъпен помисъл" е понятие, които се опира на дефинициите в закона. Добрите бизнес практики са едно нещо, но липсата им изобщо не доказва престъпен умисъл. Когато този редактор посочи точно кой член и алинея от еди-кой-си закон е нарушен от Ковачки и фирмите под контрола му, тогава може да се говори за престъпен помисъл. Дотогава това представлява (както вече казах) подриване на принципа за върховенство на закона. В нормалните държави нара щяха вече да търкат И редактора, И виновните чиновници. Както и инвеститора, но САМО когато някой успее да докаже, че Ковачки или свързани с него/под контрола му лица са подкупили тези чиновници или са оказвали неправомерен натиск върху тях и прочее корупционни практики. Обвиненията само на основание "такива случаи зачестиха" нямат място в правова държава, каквато се борим да стане България.
bikerider написа:agent_Jekov написа:Положението е fubar и природата в крайна сметка ще го отнесе.
http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=77754
bluskanie написа:1:0 за ЕЙРЕ
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
bluskanie написа:Мани съдията, трагични сме си...
Вече се съмнявам, че и това е възможно. Преди 12 години бяхме гладни. И пак забравихме, и пак не ценим това, което имаме.did написа:Явно трябва да останем съвсем гладни, че да оценим това, което имаме.
NovemberCharlie написа:Вече се съмнявам, че и това е възможно. Преди 12 години бяхме гладни. И пак забравихме, и пак не ценим това, което имаме.did написа:Явно трябва да останем съвсем гладни, че да оценим това, което имаме.
did написа:Ето една безинтересна новинка, понеже повтаря "стари новини", но авторката пак го прави по великолепен начин:
http://dnevnik.bg/analizi/2009/04/01/69 ... _srutvane/
PtD написа:http://www.bulpress.net/news/article/42435
Време ли е да извадим тачанката от мазето?
Така го съветвали и ПР-консултантите му от Израел.
Всяко чудо за три дни...PtD написа:http://www.bulpress.net/news/article/42435
Време ли е да извадим тачанката от мазето?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта