@PtD
И аз съдя често по постера какъв ще е филма, но в случая не ми изглежда основано да отсъждаш отрицателно за "The Notebook". Може да ти изглежда лигаво, на мен лично ми харесва и ми говори за едно - романтика. Което не значи нищо - има прекрасни романтични филми. Въпросния филм не съм го гледал, но доста момичета са го харесват и скоро може би ще го гледам, да видим за какво е шума.

Като изключим всичко иначе Райън Гослинг е може би най-добрият актьор в момента за поколението си. Относно "The Dark Knight", то кой ли не играе в него, но не пречи да не е нищо особено. "Бенджамин Бътън" даже взе Оскар-а за ефекти, така че...
@Анелия

И двете части са хубави и нестандартни, ето пример за хубава романтика с адски добър диалог.
Иначе и аз изгледах няколко филма напоследък:
"The believer" - пример за хамелеонските качества на Гослинг, който ми става любимец полека лека заради това, както е и Джони Деп. Играе млад евреин, който става антисемит.

Интересно е да се види, заради гледната му точка за евреите и други неща. По истински случай.
"Monster's Ball" - нелоша драма, трагична общо взето с Хийт Леджър. Кратка, но ефектна роля има.
"Paranoid park" - особен филм на този доста нестандартен и интересен режисьор. Този път на скейтърска тематика.
"P2" - общо взето свежа и раздвижена психарийка, нищо ново под слънцето, но ми се гледаше някакъв ужас напоследък. Добре е направен като цяло, действието е в подземен паркинг 2-ро ниво между окъсняла от работа мацка и пазачът на сградата.
Всички, които споменах до тук не са лоши според мен, на някой може да му харесат повече, на друг по-малко, но последния, който ще спомена сега е най-хубавия, който гледах наскоро:
"Lilja 4-ever" - брутално реалистичната история на момиче от бившия СССР. Този е филмът, който препоръчвам най-силно.