Помощ за избор на колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ за избор на колело

Мнениеот deather » Пон Апр 06, 2009 9:40 pm

Здравейте,
Мога да отделя до 700 лв. максимум за колело.Ще го карам в града по парковете няма да скачам, също понякога може да се качвам и в планината, но по асфалт или леки пътечки.Чудя се между

Hardrock Specialized
Scott Voltage YZ 2
Scott Voltage YZ 35 този е на промоция за 670 лв., обаче гледам, че има разлики от този незнам в каква посока
Scott Voltage YZ 35 от Bike Center за 790 лв.

Не мога да избера.Първия изглежда по за градско, но не ми харесва толкова на външен вид колкото Scott, YZ 2 е много готин, а пък YZ 35 е и с дискови спирачки, но бих го взел само ако е на промоция под 700.Също как да избера размера на рамката колко инча да е при положение, че съм 183 см 70 кг, в какви граници да е?
Според вас кое да избера?
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Re: Помощ за избор на колело

Мнениеот madsnake » Пон Апр 06, 2009 9:43 pm

Аз карам Specialized hardrock sport. Доволен съм като цяло, направих му вече един хубав тест и колелото ми харесва. За другите не мога да кажа мнение, но ако ти трябва някаква по-подробна информация за хардрока - питай.
Аватар
madsnake

Рейтинг: 2000

Мнениеот ico 1 » Пон Апр 06, 2009 10:05 pm

Като няма да скачаш защо даваш линкове на колелета с ниски рамки? Кажи колко си висок,че рамките си имат размери и не се избират само по красота.Трудно е да се разхождаш със свити в коленете крака. Това е според мен.
П.П.Българските колелета в този ценови клас сякаш най-си струват.Визирам drag ontario TE например. Може и RAM HT1,ако се напънеш малко с още 100-тина лв.
Аватар
ico 1

Мнениеот klimbo » Пон Апр 06, 2009 11:01 pm

Аз карам
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 257&lang=2
и съм доволен.

Разходи се до някой магазин и направи по едно кръгче - ще ти помогне за избора. Моделите на Scotт са малко тежки, според мен.
klimbo

Рейтинг: 1220

Мнениеот deather » Пон Апр 06, 2009 11:10 pm

183 cm съм написъл съм го и в първия пост.RAM-а отпада, а този DRAG го гледах, не е лош, но повече ми хареса Hardrock-а, утре ще ходя и на място да ги пробвам.Дисковата на Ontario TE добра ли е и заслужава ли си да дам 100 лв. за дисковата и обтегача да е Alivie вместо Acera при Ontario Pro и без дискова?
Аватар
deather

Мнениеот sailman » Вто Апр 07, 2009 7:37 am

Можеш да погледнеш и Драг ZX5, доста приятен велосипед за парите си. Според мен ненужно пренебрегван, не знам по какви причини :dontknow:
Ако ти изглежда прекалено крехък :nono: не е така. Има статия за него от Админа - http://www.mtb-bg.com/
Според мен по нищо не отстъпва на РАМ НТ1, тъй широко рекламиран навсякъде из форума.

P.S Странно? Не мога да пратя линк към точната статия??? Както и да е, който търси - ще намери :)
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот ico 1 » Вто Апр 07, 2009 8:55 am

@deather, извинявай,че не съм видял.За разходки ти трябва рамка от 18 до 20" Най-добре пробвай на място,даже,ако може покарай малко.
Аватар
ico 1

Мнениеот deather » Сря Апр 08, 2009 1:15 pm

В крайна сметка се колебая между
Specialized Hardrock
Scott Aspect 60
BeOne Aspire 1.0 Hardtail Bike 21" размер на рамка за 330 паунда с доставка което по курса е 720 лв.
Аватар
deather

Мнениеот Bolverk » Сря Апр 08, 2009 2:01 pm

Амии :) Май съм за BeOne, но ме притеснява че ще ти е голяма рамката. Преди имаше размер 19 ама се разпродаде. Иначе ако не е това колело от посочените Hardrock e по-доброто.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот deather » Сря Апр 08, 2009 2:34 pm

По формулата с чатала размера ми излиза почти 20", а коя рамка е по-добра тази на BeOne или на Hardrock-а?BeOne много ми харесва като окомплектовка, но идва от чужбина без гаранция и не се знае какви главоболия може да ми създаде :dontknow: А и рамката ще е по-голяма...Hardrock-а във всички байк центрове ми го препоръчаха, но ми се вижда зле окомплектовката за тези пари, вече почвам да се замислям дали да не отделя още 100 лева за RAM HT1 :dontknow:
Аватар
deather

Мнениеот Bolverk » Сря Апр 08, 2009 2:46 pm

Принципно Hardrock-а се води с по-добра рамка. Обаче точно зареди нея е с по-лоша окомплектовка. Освен че няма и отстъпка :) . А трековете отказа ли ги ?
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот deather » Сря Апр 08, 2009 2:59 pm

Не съм ги гледал, сега ще потърся.
Аватар
deather

Мнениеот deather » Сря Апр 08, 2009 3:25 pm

TREK 4300
TREK 4300 Disc

Не е лошо това колело, само незнам как му е рамката.Гледам и намаление има особено второто с почти 200 лева, заслужава ли си пред RAM HT1?
Аватар
deather

Мнениеот Bolverk » Сря Апр 08, 2009 3:31 pm

:) Ами не не е по-добро. Може би е по-леко ама и това е съмнително. Но е по-евтино а и незнам дали за това което описваш ще ти трябват дискови :) Иначе ето го ХТ1 - http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=1986
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот deather » Сря Апр 08, 2009 11:23 pm

Значи сега трябва да избирам между BeOne 21" ( ще пробвам до ден два такава рамка, ако не ми е удобна ще чакам през следващия месец ако пуснат 19" тамън и парите да събера, че не ми се взимат назаем ) и RAM HT1 с рамка HT2.Така сега и въпросите :D

Bolverk прочитайки разделите разбрах, че и ти си си купувал колело и си се чудил между BeOne и някакво GT, та ако може да ми кажеш отзиви за BeOne като цяло също и за рамката как е :) Доколкото разбирам от прочетеното досега (незнам дали съм прав ако греша моля поправете ме) BeOne превъзхожда окомплектовката на RAM HT1 почти навсякъде, само вилката на BeOne тук е 320 лв....машинки Deore и т.н. и на всичкото отгоре за 720 лв. RAM-а е 800 лв. с рамка HT2 трябва да стане 850 (изпратил съм запитване за да разбера със сигурност), тук рамката е супер (лека дават я за XC и AM общо взето най доброто за тези пари) но окомплектовката куца в сравнение с BeOne.Мислех си да взема BeOne и да сменя рамката с HT2(има я 19 и 21"), но цялата работа със сменянето и продаването...има ли смисъл?

Прав ли съм за окомплектовката BeOne>RAM HT1, как е рамката на BeOne в сравнение с HT2 и заслужава ли си да я смена ако взема BeOne (то би трябвало да си заслужава, защото ако продам рамката на BeOne и взема HT2 рамка ще трябва да додам малко пари) Абе въобще прав ли съм, че HT2 е по-добра или тази на BeOne е по-добра :dontknow: Благодаря на всички за помоща и като го взема задължително снимки и които иска и кръгче :D
Аватар
deather

Мнениеот Shady™ » Чет Апр 09, 2009 8:01 am

Be One-a e доста добър избор и като окомплектовка и като рамка а собено като цена. Ако случайно купиш BeOne-a според мен няма нужда да му продаваш рамка и сменяш и т.н.
Ако държиш на Ram-a просто купи него и с времето си го направи с частите с които си искаш, защото съм сигурен че и Be One-a пак ще почнеш да го ъпгрейдваш :)

Избери това което искаш. Няма нищо по хубаво от това да караш това което ТИ искаш а не това което е на оферта и щото нали е оферта - то да е...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Bolverk » Чет Апр 09, 2009 9:59 am

Здравей,

Shady до голяма степен ти е отговорил :) . Накратко ще добавя 3 неща
1. Размишленията по окомплектовка са правилни.
2. Рамката на BeOne Aspire по нищо не отстъпва на HT1. Вече спрямо HT2 е по-трудно да се провери.
3. Принципно има смислъл дори от помяна на рамката при по-нататъчна покупка. Най-малкото си разсорочваш плащането и получаваш колело, което можеш да караш в момента. Аз направих точно така при моята покупка. Въпроса е дали ти се играе тази игра :)
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот deather » Чет Апр 09, 2009 2:02 pm

Имам още няколко въпроса за BeOne

1.С 24 скорости е нали (толкова успях да преброя :D )
2.Не виждам главините да имат дупки за дискови спирачки (или просто съм сляп)
3.Може ли да се сложат рога?

И още нещо сега си премерих чатала пак излезе, че е 92 см :roll2: което излиза 20,8" утре най вероятно ще пробвам 21" колело, ако ми е удобно направо мисля да го поръчвам 21" та да не вземат да дигнат цената.Трябва да си взема каска, ръкавици имам, шише за вода и някаква чантичка за инструменти, как са цените на тези неща в CRC (защото гледах една вилка Dart 2 100 паунда, а тук е 180 лв. :) демек заслужава ли си оттам или оттук да си взема, а и ще трябва да комбинирам с някой за доставката оттам...
Аватар
deather

Мнениеот Bolverk » Чет Апр 09, 2009 2:49 pm

Почвам с отговорите:

1. 27 скорости е - няма нужда да се брой с Deore команди е който са само за 3х9 скорости. Линк към касетета: http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... G%26um%3D1
2. Главините не са за дискови спирачки. Ако после ще искаш дискови спирачки, трябва да слагаш нови главини (или цели колела)
3. Разбира се че можеш. Обаче трябва да се видят гриповете. Най-вероятно са от тези, който се режат ако не ще трябва да сменяш грипове (не е болка за умиране от 5 до 30 лв най-много)

Принципно няма снисъл да поръчваш толкова малки неща от CRC-то. За тях има смисъл само ако ги няма на българският пазар или са драстично по-евтини (50% нагоре)
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот deather » Чет Апр 09, 2009 3:16 pm

Благодаря много за помоща!!! :beer:
Аватар
deather

Мнениеот DOWNHILL_RIDER » Съб Апр 11, 2009 10:33 am

Scott Voltage YZ 35 :agree: :beer:
Аватар
DOWNHILL_RIDER

Рейтинг: 1151

Re: Помощ за избор на колело >?<

Мнениеот wiwon » Нед Юли 12, 2009 9:20 pm

:dontknow: Реших да си взема колело :)(не ми е първото :Д :lol: ) Но.. също така преди месец си взех и ПСП ... разбрах че то няма да ми върши работа защото не е хакнато и е v 4.01 за която дори и днес няма хак (с хака мога да играя пиратски игри без да плащам по 50-100 лв за оригинален диск) Това го научих от един форум месец след закупуването му... И сега не искам да се прецакам по същият начин и с колелото ... Прочетох всички теми в този сайт и също така в много други но никаде не намерих отговорите които търсех... За това ще попитам вас ... Това което търся е колелце със дискови спирачки (съгласен съм и само на предна дискова) 21-24 скорости,не чак толкова тежко,с амортисьори и на разумна цена разбира се :Д :D ... Спрял съм се на тези две колела http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=122 ... http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 513&lang=2 ... Най-често колелото ще се кара по шосе (нямам достатачно пари за шосейно :Д ) Ще ми помогнете ако дадете и линк на някое колело подобно на това :D
Аватар
wiwon

Рейтинг: 1200

Мнениеот Анелия » Нед Юли 12, 2009 11:13 pm

wiwon, ако изборът ти е между двете колелета, взимай Онтарио-то. А иначе на цената на Онтарио-то има и шосейки: http://screambikes.eu/velosiped-drag-blade-pravo-kormilo.html.
Аватар
Анелия

Мнениеот Bolverk » Нед Юли 12, 2009 11:23 pm

Такам,

Човеко не мога да разбера какво искаш. Първо кроса който си показал е детско колело. Второ с онтариото двете колелета са много различни. И трето говориш за шосейни велосипеди

Така както не те разбирам какво искаш колко пари си си предвидил и тн ще ти направя 3 съвем различни предпожения:

http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=1548 - евтино шосейно колело.
http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... cts_id=190 - коело с дискови спирачки, който ще спират.

Със задно окачване велосипед все още не ти препоръчвам. Очаквам да видя бюджета ти.

Поздрави
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот wiwon » Вто Юли 14, 2009 9:07 am

Бюджетът ми е до 400-500 Лв : ) защото съм на 13 :)
Аватар
wiwon

Рейтинг: 1200

Мнениеот ico 1 » Вто Юли 14, 2009 10:47 am

Айде и за теб един http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=700&product_cat=122&lang=2&. Няма дискови спирачки,ама спира добре,а и за пътечки става. Не си казал колко си висок,че май няма друг размер освен 19',а това е за хора с ръст 1.75 - 1.85. Щом ще въртиш по шосе по-добре е височка рамка.
Аватар
ico 1

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти