Приложение: За затягане на дребни детайли по велосипед, които не изискват големи стойности на прилаганата сила.
Изискванията ми към него са горе-долу следните:
1. Да измерва стойности от порядъка 0-20 N - m (задължително да има скала в N - m)
2. Приемливо отклонение от зададената стойност - от +/- 3 до +/- 6%
3. По възможност да бъде от вида, при който достигането на зададената стойност е съпроводено с клик-ване, звуков сигнал или освобождаване на механизма от по-нататъшно прилагане на сила върху затягания детайл.
4. По възможност да може да работи както по посока на часовниковата стрелка, така и в противоположната посока (това е наистина само препоръчително, тъй като основната цел, за която ще се ползва, са детайли с нормална резба (по часовниковата стрелка) и в редки случаи - такива с обратна резба

5. Цената - варира, спрямо предложенията/аргументацията, но предложения от сорта на 400 + лв. т.е. екзотични, трудни за намиране, трудни за поддържане и т.н. ключове най-вероятно ще бъдат по-скоро за разнообразие в темата.
Ориентировъчни са тези варианти (цените им биха могли да са НЯКАКЪВ ориентир, за средната цена, която съм готов да платя, за такъв тип ключ):
http://www.syntace.com/index.cfm?pid=3&pk=377 и
GEDORE-Dremotec TORCOFIX K 4549 - 02 Torque wrench
Моля за мнение всички, които имат опит с динамометрични ключове/притежават такива, за тяхната препоръка относно евентуален избор. Ако някой смята, че типа динамометричен ключ (т.3 от изискванията ми), който съм избрал, страда от съществени недостатъци и/или мисли, че друг тип динамометричен ключ би бил по-практично или ефективно решение за търсеното приложение - моля да сподели това, което мисли по въпроса.
Предварително БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ, които биха могли да допринесат, за по-качествения избор в този случай.