Организирани бревети.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Организирани бревети.

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 09, 2009 10:06 pm

Randonneur написа:
DstupidBastarD написа:
Randonneur написа:
bokichaa написа:Да гледаме към следващият бревет... :bigeyes:
Очакваме фотоси с нетърпение... :bigeyes:
И отново поздравления за Лазар и компания за организацията.
:beer:

По кое време приблизително се очаква да сте в района на Саранци, може да дойдем и да покараме малко пред вас, колко да ви дисквалифицира журито. Тамън се чудех къде да си догодя километрите до кръгло число, с вас ше е приятно. Може и бате Любо да дойде, още текът консултации. :sleeping:

По обяд ще сме на Мирковското ханче да замезим, после идва и Саранци Предполагам към 12-13 часа в зависимост от вятър и настроение

Добре се връзва, ние /аз/ ше тръгнем от София към 11,30-12 и ше ви срешнеме некъде по трасето. Ше ви изпратим до Вакарел и после си се прибиргаме към мизирливото село. :xx(:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот rosty_sz » Пет Апр 10, 2009 6:14 am

Поздрави на Лазар и компания като ги срещнете днес.

От по горните постове излезе, че сте си тръгнали на 04.04 без медалите си. Това си е сериозна причина да погледнете към датите за стартовете в Слънчев Бряг, че иначе ще трябва да ви пратя снимка на медала да си го имате. Шегувам се разбира се.
Така и не стана ясно в почивните дни на май към Тасос ли сте или някъде другаде?
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот sportacus » Пет Апр 10, 2009 6:51 am

Аз и Росен твърдо ще ходим да браним българската чест на 02.05 в Тасос. :popcorn:

Надявам се Тодор, Бойко, Митко и група да дойдат също!
Аватар
sportacus

Рейтинг: 2000

Мнениеот Grash » Пет Апр 10, 2009 8:10 am

sportacus написа:Аз и Росен твърдо ще ходим да браним българската чест на 02.05 в Тасос. :popcorn:

Как смятате да ходите до там? Записахте ли се вече и как мога и аз да се запиша, ако евентуално искам да дойда с вас?
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Апр 10, 2009 8:19 am

http://www.mtb-thassos.com/index.php?id=103&lang=1

Еми, изглежда, че вече сме записани. По-скоро, изглежда, че най-сетне са ни записали. Абе, записани сме, отиваме и газимеееееееееееееее! :hbang2:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Апр 10, 2009 8:20 am

Grash написа:
sportacus написа:Аз и Росен твърдо ще ходим да браним българската чест на 02.05 в Тасос. :popcorn:

Как смятате да ходите до там? Записахте ли се вече и как мога и аз да се запиша, ако евентуално искам да дойда с вас?

Са ше ти пратим формата на един мамут от Благоевград, която пращах вчера (но като гледам списъка, май са ни записали на базата на предното ми писмо). Виж си мейла след малко! :deal:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот sportacus » Пет Апр 10, 2009 8:54 am

DstupidBastarD написа:Еми, изглежда, че вече сме записани. По-скоро, изглежда, че най-сетне са ни записали. Абе, записани сме, отиваме и газимеееееееееееееее! :hbang2:

Баце верно сме записани. Нема връщане назад. Трябва медали да донесем. :^:

http://www.mtb-thassos.com/index.php?id=103&lang=1
Последна промяна sportacus на Пет Апр 10, 2009 9:07 am, променена общо 2 пъти
Аватар
sportacus

Мнениеот Grash » Пет Апр 10, 2009 9:06 am

Росене, кажи на кой мейл си пратил, за успешното записване, щото на сайта гледам са дали 3 майла... и на трите ли трябва да пращам?

Participations and the necessary details, must be sent at the following e-mails:
[email protected], [email protected] & [email protected]
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Апр 10, 2009 9:11 am

Аз мисла, че писах две писма на два различни мейла, баце, за да си сигурация земи му оспами сичката поща с едно и също съобщение, не вервам да те дисквалифицира за тва. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Пон Апр 13, 2009 1:43 pm

Някой има ли инфо за маршрута за шосейното състезание на Тасос? Аз поразгледах острова на Google Earth и направих някои замервания... обиколката на самият остров се връзва точно ~95 километра, колкото го дават да е състезанието. Доколкото мога да добия представа от g.earth-а, не ми изглежда да има много тежки изкачвания, като цяло изглежда да е много бързо, динамично, разнообразно и приятно каране. Едиственото което ме притеснява е вятъра, имайки в предвид че става въпрос за остров, и че през цялото време се кара по крайбрежен път, почти е сигурно че ще има неприятни участъци. Но ще видим, надявам се да мога да отида. :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Пон Апр 13, 2009 4:30 pm

Бацета, и мене ме блазни, сърбежа е голем, като виждам как някой ще се кефи на шосе, а аз ще пъпчасвам от радиация пред компа.

Са не че си представям как ще се освободя, но бих искал ако сте смятали да получа някакво крайно инфо:
1 Колко ще ми струва да се джойн-на. (та да не гния най- мизерно от всички - разбирай с кви финанси ще отплавате)
2 Кви дни - кога тръгвате и кога се връщате
3 С кво като транспорт, освен байкове на рамо
4 Некви варианти да се възползвам от вашата организация? В смисъл предполагам вие сте планували кога къде какво ще правите...
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 13, 2009 4:57 pm

Grash написа:Някой има ли инфо за маршрута за шосейното състезание на Тасос? Аз поразгледах острова на Google Earth и направих някои замервания... обиколката на самият остров се връзва точно ~95 километра, колкото го дават да е състезанието. Доколкото мога да добия представа от g.earth-а, не ми изглежда да има много тежки изкачвания, като цяло изглежда да е много бързо, динамично, разнообразно и приятно каране. Едиственото което ме притеснява е вятъра, имайки в предвид че става въпрос за остров, и че през цялото време се кара по крайбрежен път, почти е сигурно че ще има неприятни участъци. Но ще видим, надявам се да мога да отида. :beer:

Целото инфо на сайта се състои в тва:

TOUR OF THASSOS ROAD RACE
Saturday 2 May 2009

Distance:95 km
Total Ascent: 1315m
Total Descent:1298m
Startng/Finishing line:Potos

От тука може да си правиме некви изводи, че ше се кара по самото крайбрежие и едва ли ше се катери до манастира (тва май е единствения път навътре от крайбрежния). Като дължина тва каране е подобно на наща обиколка през Байлово и Огняново, която правиме, но освен големото качване от 4-5км с около 8%, има и неколко подобни на Вакарел-1 (май беха две) и на Вакарел-2 (май беха две или три). Доколкото си спомням, май некой беше писал, че първите 70км ше се кара у група (нещо, което е изключено, предвид, че в която и посока да се тръгне, се у теа 70км ше влиза големото качване, а е знайно, че там нема как групата да не се разкъса) и май след тва ше ни пуснат да се правиме на карачи. Тва предполага освен карането у група за 70км, да се тренира практически Вакарел от мосчето за финален спринт. Изглежда създанено за мене. Просто не виждам кво може да ме спре до Потос. :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 13, 2009 4:59 pm

marsa написа:Бацета, и мене ме блазни, сърбежа е голем, като виждам как някой ще се кефи на шосе, а аз ще пъпчасвам от радиация пред компа.

Са не че си представям как ще се освободя, но бих искал ако сте смятали да получа някакво крайно инфо:
1 Колко ще ми струва да се джойн-на. (та да не гния най- мизерно от всички - разбирай с кви финанси ще отплавате)
2 Кви дни - кога тръгвате и кога се връщате
3 С кво като транспорт, освен байкове на рамо
4 Некви варианти да се възползвам от вашата организация? В смисъл предполагам вие сте планували кога къде какво ще правите...

Аз ши тръгна на 27-ми или 28-ми от Белмекен на ход и некъде по пътя към Тасос наще ше ме заберът с колата. От 29-ти с бате Любо имаме резервации, така че ше имаме поне една пълна обиколка на острова на колело и поне една частична (финалната част, която ше се каара самостоятелно) в дните до 2-ри май. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Пон Апр 13, 2009 5:28 pm

Мойто не е много сигурно, но засега планът е да тръгнем с един приятел, който ще ходи там на MTB състезанието. Ще пътуваме с кола до Кавала вероятно, от там сме на колелата през ферибота и до Потос(~27Км). Там на място ще видим какво ще правим със спането, като за краен случай сме оставили 2 големи триместни палатки, че сме си и дебели доста :rofl: на 1-ви пътуваме, на 2-ри аз карам, на 3-ти той, и на 4-ти обратно към къщи. Ако сичко е ок и ни хареса там може и да останем още ден-два. Лошото е че няме багажник за колелата и нямаме никакво място за още един човек, дори и да е без колело :crap:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bateto » Пон Апр 13, 2009 7:44 pm

Абе защо ще се хабите да ходите чак до Тассос,по добре си карайте в България,трасето не е нещо особено,има едно изкачване по сериозно,обаче ще участват доста гърчета професионалистчета и карат много здраво,от КК Драма например
Аватар
bateto

Рейтинг: 1182

Мнениеот Grash » Пон Апр 13, 2009 8:10 pm

bateto написа:Абе защо ще се хабите да ходите чак до Тассос,по добре си карайте в България,трасето не е нещо особено,има едно изкачване по сериозно,обаче ще участват доста гърчета професионалистчета и карат много здраво,от КК Драма например

Кажи им на тия гърчета да земат да се запишат, че нещо ги няма в списъка :D Има само някакви маутинбайк ентусиасти, решили да се пробват и на шосе, доколкото мога да видя :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 13, 2009 8:48 pm

bateto написа:Абе защо ще се хабите да ходите чак до Тассос,по добре си карайте в България,трасето не е нещо особено,има едно изкачване по сериозно,обаче ще участват доста гърчета професионалистчета и карат много здраво,от КК Драма например

"гърчета-професьоналисчета" ми звучи адски страшно, баце. Сега планирам да се заврем под компютора и да треперим поне три седмици от страх. Я, земи, кажи още некой виц, виждам че си веселяк. Да не пиша "клоун". :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bateto » Вто Апр 14, 2009 10:23 pm

виж кво майна,като идеш ще разбереш за какво ти говоря,това не са организираните бревети,но лошо няма.............карането по периметъра н а острова е много готино.........ако наистина отидете и карате щ еви кажа браво,независимо от резултата
Аватар
bateto

Рейтинг: 1182

Мнениеот Grash » Вто Апр 14, 2009 10:34 pm

Бате, личи си че не знаеш кой е Т.К. Армстронг се върна за сезон 2009, само защото разбра, че тъпото ще участва във Tour de Thassos. И пак ти казвам, професионални гърчета няма записани до тоя момент, казвай им да побързат, че няма време... И ми е много интересно защо си мислиш че знаеш за какво иде реч, при положение че тази година това мероприятие ще се провежда за пръв път?
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 15, 2009 8:49 am

bateto написа:виж кво майна,като идеш ще разбереш за какво ти говоря,това не са организираните бревети,но лошо няма.............карането по периметъра н а острова е много готино.........ако наистина отидете и карате щ еви кажа браво,независимо от резултата

Батенце, явно се опитваш да се изживяваш като некакъв дразнител, както имах възможност да видим и у Мероприятия. Принципно съм против цензурата, но на тебе ти обещавам, че ше ти спре интернета, ако видим още едно таково мнение. Не щото си некакъв дисидент, а щото си прекалено тъп. Сгреваш ли? :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот sportacus » Сря Апр 15, 2009 9:29 am

виж кво майна,като идеш ще разбереш за какво ти говоря,това не са организираните бревети,но лошо няма.............карането по периметъра н а острова е много готино.........ако наистина отидете и карате щ еви кажа браво,независимо от резултата

....не мога да проумея :crazy:
ЗАЩО ВИНАГИ ще се намери някой доброжелател да каже нещо негативно или дразнещо ЗАЩО ние българите сме такива същества - та винаги дори и да не го кажем гласно по един или друг начин завиждаме на чуждия ентусиазъм, успех .....

Можеше просто да ни пожелаеш късмет ........ защото това касае и тебе (какъвто и да си) - но си българин и сигурно няма да ти е кофти да разбереш че някой "друг" българин има успех, дай боже и да спечели .... някъде там навън ......... бе където и да е
.... а ти си седнал да "плашиш гаргите" ...... :eek3: ..... щото смятам че нас определено няма да уплашиш .....
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 15, 2009 10:28 am

sportacus написа:

....не мога да проумея :crazy:
ЗАЩО ВИНАГИ ще се намери някой доброжелател да каже нещо негативно или дразнещо ЗАЩО ние българите сме такива същества - та винаги дори и да не го кажем гласно по един или друг начин завиждаме на чуждия ентусиазъм, успех .....

Можеше просто да ни пожелаеш късмет ........ защото това касае и тебе (какъвто и да си) - но си българин и сигурно няма да ти е кофти да разбереш че някой "друг" българин има успех, дай боже и да спечели .... някъде там навън ......... бе където и да е
.... а ти си седнал да "плашиш гаргите" ...... :eek3: ..... щото смятам че нас определено няма да уплашиш .....

Баце, ако ще и жрици от храма у Дефли да докарат, да се състезават с метлите, дреме ми баш на куру, един от нас двамата ше е първи накрая. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Randonneur » Чет Апр 16, 2009 12:32 am

rosty_sz написа:Поздрави на Лазар и компания като ги срещнете днес.

Сори, срещата не се получи. Промяна на маршрута в последния момент вдигна денивелацията до гросмайсторското съотношение 1:10 /600км линейно -> 6000 м височинно/ Това ни направи предпазливи на старта, а и умората от предните дни си каза думата, та закъсняхме за уречения час, за голямо наше съжаление.
Снимките от бреветната седмица са качени:
Снимки от бреветната седмица: 200 км: http://picasaweb.google.com/lazar.v/2009Brevet200k44#
Снимки от бреветната седмица: 400,300,600 км: http://picasaweb.google.com/lazar.v/2009Brevets400300600k#
Ще се постарая утре да добавя и коментите към снимките. Считам за нужно да обявя предварително, че най-красивите заснех в сутрешните 2-3 часа на 400 км при средна температура на въздуха -1С.

Изпратил съм на някои от вас Класирането от 200 км - официални резултати, за които чакам потвърждение от Франция.
Не мога да го кача тук, разваля ми се таблицата. Ако някой го счита за важно, може да го публикува.
Но мисля че обсъждането във форума вече се състоя и отразява напълно така обявените от организаторите формални числа.

Благодарим за участието!
Изображение
RAAM 2010-2011; 37x1200+ incl.17 SVS 2001-23:
BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; GBR'2009; Hun2013; MGM'13; PBP'03,07,11,15,19,23; 1001Miglia'08,12,16,24; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23;
Аватар
Randonneur

Рейтинг: 1750

Мнениеот sportacus » Чет Апр 16, 2009 6:42 am

Randonneur написа:Сори, срещата не се получи.

Няма проблем ние бяхме длъжни да ви предложим "малко подкрепа" .... :peace:

Снимките от бреветната седмица са качени:
Снимки от бреветната седмица: 200 км: http://picasaweb.google.com/lazar.v/2009Brevet200k44#

Благодарим за което

Изпратил съм на някои от вас Класирането от 200 км - официални резултати, за които чакам потвърждение от Франция.
Не мога да го кача тук, разваля ми се таблицата. Ако някой го счита за важно, може да го публикува.
Но мисля че обсъждането във форума вече се състоя и отразява напълно така обявените от организаторите формални числа.

Незнам това има ли някакво значение :popcorn:

Видео ще има ли за 200-те км? :nuts:
Аватар
sportacus

Мнениеот Randonneur » Чет Апр 16, 2009 8:39 am

sportacus написа:
Randonneur написа:

Видео ще има ли за 200-те км? :nuts:

Да, има доста кадри от старта, по пътя до Твърдица и на контролата в Твърдица.
Филмчето ще го комбинираме с кадри от финалното каране на 600к и ще стане сборно за бреветната седмица.
Обикновено включвам и по някоя от характерните снимки по трасето
Изображение
BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; GBR'2009; Hun2013; MGM'13; PBP'03,07,11,15,19,23; 1001Miglia'08,12,16,24; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23;
Аватар
Randonneur

Мнениеот tkpopov » Нед Апр 26, 2009 2:36 pm

Скоро в събирания в Бургас ще има ли?
Аватар
tkpopov

Рейтинг: 1292

Мнениеот Randonneur » Пон Апр 27, 2009 2:30 pm

tkpopov написа:Скоро в събирания в Бургас ще има ли?

Стартове от Слънчев бряг /хотел "Нобел"/:
200км - 3.5.
400км - 4.5.
300/600/1000км - 5.5 - 7.7
:deal:
Изображение
Аватар
Randonneur

Мнениеот peritroper » Чет Май 14, 2009 8:11 pm

Има ли некой инфо за стартовте от Исперих.

Аз му писах на организатора Димитър Балански ама не респондва :(. А и телефона не вдига...
Мен най-вече ме интересува маршрута на Исперих - Търново - Исперих 300 км на 19-ти. Мисля да взема участие ама ако се кара по първостепенни пътища ще пропусна. Аз още не съм 100% сигурен, но ако има и други желаещи от форума определно везните ще се наклонят "за". :clap:

Имам и две свободни места в колата :popcorn:
Аватар
peritroper

Рейтинг: 1260

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Май 14, 2009 8:51 pm

peritroper написа:Има ли некой инфо за стартовте от Исперих.

Аз му писах на организатора Димитър Балански ама не респондва :(. А и телефона не вдига...
Мен най-вече ме интересува маршрута на Исперих - Търново - Исперих 300 км на 19-ти. Мисля да взема участие ама ако се кара по първостепенни пътища ще пропусна. Аз още не съм 100% сигурен, но ако има и други желаещи от форума определно везните ще се наклонят "за". :clap:

Имам и две свободни места в колата :popcorn:

Аз още се чудим дали да ходим, определено нема да се кара 200 (досега само двама са изявили желание да го карат тва и явно отпада), значи требва да се пуснеме на 300 (тука вече май са се записали 5-има). Мене ме устройва таа дистанция, още повече, че имам да си върша малко работа в Силистра. Как ги виждаш нещата с пътуването, понеделник? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот peritroper » Чет Май 14, 2009 9:28 pm

Нали ти казвам ...искам първо да видя какъв е маршрута. Не ми се кара наедно с турските тирове белив ми.
Ако ме устройва мисля да тръгнеме от София към 16-16:30ч в понеделник и да се върнем в Сряда по някое време...
В никой случай не можем да тръгнем веднага след като сме карали, това веднъж го пробвахме и само господ знае как не се изтрепахме на магистралата.
Аватар
peritroper

Рейтинг: 1260

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене