много често късам спици

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

много често късам спици

Мнениеот look » Пон Апр 13, 2009 7:57 pm

може би на 400-500км късам една и винаги на задното колело.Мисля си вече че или са вече стари или нещо са пренатегнати.Вчера като напомпих хубаво гумата до 8.5 бара след 4км я скъсах пак.,Колелото ми е ПЕЖО на поне 15 години Бегач
Аватар
look

Рейтинг: 1190

Re: много често късам спици

Мнениеот Teodor40 » Пон Апр 13, 2009 8:30 pm

look написа:Мисля си вече че или са вече стари

Сам си отговорил на въпроса ;) Колко пъти е центрирана? И това има значение.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот bateto » Пон Апр 13, 2009 8:46 pm

нова капла с нова главина формула на 32 спици и нямаш проблем,върви и пее...........е струва към 130лева работата
Аватар
bateto

Рейтинг: 1182

Мнениеот Митко Ruse » Пон Апр 13, 2009 9:39 pm

Смени маистора.Или не ти центрова правилно каплата или ти слага лоши спици.Предната капла се натяга с една сила а при задната положението е по сложно.От едната страна на чадъра с една сила от другата с различна.Ако една от спиците е значително по натегната тя се къса.Но си мисля щом така редовно се късат да не би нещо рамката е тръгнала да се къса щото доколкото разбирам това е хроммоли или желязо.И от ново смени моистора защото той трябва да е забелязал тези неща.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Назад към Други видове колоездене