Питане за Троянско- с. Чифлика-Козята стена

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Питане за Троянско- с. Чифлика-Козята стена

Мнениеот Yavkata » Чет Апр 09, 2009 6:27 am

Живот и здраве около Великден ми се очертава едно пътуване към с.Бели Осъм, близо до Троян. Въпроса ми е , има ли смисъл да натикам някой и друг байк в колата? Има ли приятно маршрутче за ХС в района на с. Чифлик и нагоре.
Гледах карти и четох разни статии, и оставам с впечатлението , че или е асфалт или е много стръмно за каране нагоре към билото. Също така дали още има сняг по северните склонове или са останали преспи. Обикалял съм от другата страна на Троян- посока Орешака, с.Черни Осъм , Нешковица и сега искам и на запад да видя как е. Въобще ако има някой с полезна информация за района с.Чифлик, дори и не с байкърска насока ще ми бъде от полза.
(така де , да не е само едене и пиене :lol: )
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Re: Питане за Троянско- с. Чифлика-Козята стена

Мнениеот Alpina » Пет Апр 10, 2009 10:26 am

Може да се включа за каране (или по-скоро проучване) в района, ако остане място в колата за колуелото
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот arsenalek » Пет Апр 10, 2009 10:39 am

Не се занимавай с глупости, преди месец ходих(без колело).
На места снега е по метър, има изкачване с метални въжета, като някъде дори ги няма или са скъсани.
Хвала на всевишния, че съм жив :bowdown:
Аватар
arsenalek

Рейтинг: 1230

Мнениеот stigma » Пет Апр 10, 2009 12:52 pm

В района все ще се измисли някоя врътка, но за качване до билото ви очаква яко бутане и не се знае горе дали няма да има преспи сняг по билната пътеката. Аз съм се качвал от хижа Хайдушка песен по най - стръмната и кратка пътека и си е бая баир и за пеша, но пък за 1.30 - 2 часа си горе. Иначе участъка х. Козя стена - х. Ехо винаги ме е блазнил да го мина с колело - каменист сингъл трак малко под билото сред боровинки и хвойни, който участък в голямата си част е караем според мен, ако не е прекалено обрасло де. :D
!Hopefully somebody without a weapon will open up portable avenues that will be personal gates back into the beginning of time and then we can become real!
Аватар
stigma

Рейтинг: 1346

Мнениеот taurus13 » Пет Апр 10, 2009 4:57 pm

По билото има сняг със сигурност - ходих към Сопот тази седмица. Караемо е от южната страна на планината, като на височината на която е хижа "Незабравка" над Сопот вече има преспи. От север сигурно е яко снежно. За преходи по билото на стара планина в този участък е екстра - и аз мисля тази година да направя едно каране - от Сопот с лифта и после по билото та до хижа "Ехо" или "Козя стена" и спускане с надолу към Розино или през Дамлъ дере към Христо Даново и после по шосето обратно към Сопот. Та ако има навитаци за маршрути из района да се обаждат. Също така има няколко маршрута из отсрещната Средна гора - хижите Богдан, Чивира, Средногорец....
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Yavkata » Съб Апр 11, 2009 6:02 am

@Сашо, така като, гледам май ще оставя кончета в София, и ще разчитам на "двойката" нагоре.
@arsenalek, благодаря за съвета, но се надявам вече да е понамалял снега.... а това да не се занимавам занимавам с глупости....ами ще ми е трудно тепърва да се отучвам на моята възраст :eyebrow:
@stigma, някак си досега успяваме да се разминем в каранията си из Голема Планина, това трябва да се поправи в скоро време :agree:
@taurus13 Средна гора си е класика.
Още един въпрос. Пътя от Чифлика до х.Хайдушка песен го дават за асфалтов, но това в България нищо не значи, въпроса ми е става ли за леки коли догоре?
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот nicky bike » Съб Апр 11, 2009 7:24 am

Аз ще се намеся. Има доста места за каране ,но трябва да има кой да ти каже къде аз познавам две момчета от плевен ще ходят по Васильов в неделя те обаче май не четат форума. Относно снега има над 1500 от север а от юг е още по нагоре. :agree: Късмет! Говори с хората при които отиваш те може а ти кажат някоя пътека там има доста маркирани екопътеки.
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот stigma » Нед Апр 12, 2009 8:44 pm

Пътя от Чифлик до хижата е асфалтов и става за леки коли. Е, има дупки тук там, но нищо стряскащо. :)
!Hopefully somebody without a weapon will open up portable avenues that will be personal gates back into the beginning of time and then we can become real!
Аватар
stigma

Рейтинг: 1346

Мнениеот kibikoff » Пон Апр 13, 2009 8:35 am

@Явката
за колело предполагам, че има добри маршрути, около Бели Осъм-Чифлика- Шипково, но нямам никаква конкретна инормация.
До х.Козя Стена с колело от Чифлика си е живо наказание :eyebrow: . :evil:
Ако все пак решите да се разходите пеша има 2 изходни точки:
1. от Чифлика, намирате хотел "Дива", вдясно от входа на хотела има(ше) контейнер, зад него бетонен стълб с избеляла маркировка, това е инфо от преди 2 години, може и да се е променило нещо. Трудно е хващането на пътеката в началото, после нямаш никакви проблеми. Следва се ръба и се излиза в северното подножие на връх Козя Стена.
2. от Чифлика продължавате до х.Хайдушка песен, направо по асвалтовият път, няма разклонения, като последният 1 км е доста разбит. Вдясно от хижара има малък параклис "Свети Георги", палите по една свещ и веднага зад него започва стръмна пътека, която след около 1-1.30 се събира с пътеката която започва до х."Дива".
Тръгнете ли по маршрута няма чешми, така, че се запасете с вода.

закачам ти една карта, според мен най-добрата за района
Chiflika 1.jpg
карта Чифлика
(286.18 KiB) 167 пъти
kibikoff

Мнениеот Yavkata » Пон Апр 13, 2009 4:00 pm

Благодаря ,за информацията. Това за липсата на чешми в района ще е от голяма полза. Аз се отказах от идеята за носене на колело нагоре, все пак май повече ми се ще да се кача до връх Козята стена отколкото да карам в ниското.
картат от линка ти е наистина най -добрата която се намира в моента, за щастие разполагам с нея. Тъй като темата вече не е велосипедна за да нея превръщам съвсем в :offtopic: ще си позволя само още един въпрос. Откъде ще стигна по -бързо до Връх Козята стена( не до хижата) , от хотел "Дива" или от хижа Хайдушка песен? Хижата май е по -високо , но пък се пада и по на запад.
Аватар
Yavkata

Мнениеот kibikoff » Вто Апр 14, 2009 7:25 am

от хотел "Дива"
внимавай в началото, защото се губи пътеката , гони ръба на хребета.
kibikoff

Мнениеот Yeti » Вто Юни 16, 2009 4:55 pm

Здравейте,
тъй като и на мен ми се очертава ходене към Бели Осъм (Троянско), някой може ли да даде идеи за полу/еднодневни XC карания в района? Никога не съм бил в този край с колело, така че каквито и да са идеите ще са ми от полза. Снеговете вече не би трябвало да са пречка, а също така вероятно ще имам кой да ме метне с кола ако изходния пункт е по-встрани от селото или евентуално с цел да се спести прекалено голяма денивелация.
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Назад към Мероприятия - архив