За остров Тасос - шосейната обиколка на острова

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: За остров Тасос - шосейната обиколка на острова

Мнениеот Митко Ruse » Вто Апр 07, 2009 4:13 pm

За бривети мерси на този етап.Тошко благодаря за слънцето но може ли да си запазя правото да го донесеш друг път.На остров Тасос мога да карам ама в спритьорската група.Виж Стенли кара баири и спуска направо на магия/Салволдели/.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот sportacus » Пон Апр 13, 2009 7:43 pm

Ето тука спретнах някакъв примерен маршрут за о. Тасос. Има два варианта за минаване през два други пътя но те едва ли ще променят общата картина.

http://www.bikemap.net/route/138802

:popcorn:
Аватар
sportacus

Мнениеот Grash » Пон Апр 13, 2009 8:06 pm

:agree: Точно тва би трябвало да бъде :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Вто Апр 14, 2009 10:02 am

http://www.mtb-thassos.com/index.php?id=103&lang=1
Стефчо, и ти ли си се записал?
Малее, как ме изкушаватее... :xx(:
...имам още малко време да се почудя... :erm:
Аватар
bokicha

Мнениеот Grash » Вто Апр 14, 2009 10:25 am

bokichaa написа:Стефчо, и ти ли си се записал?

Много ясно :) айде давай и ти, че българите сме най-малко
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот brumbar » Вто Апр 14, 2009 8:55 pm

Момчета, много ме е яд, но се отказвам от Тасос. Работата излиза много дебела за мене. Трябва да вадя един куп документи от съвета и да доказвам произход до 9-то коляно, искат ми данъчни декларации на фирмата, открити сметки, искат да си правя застраховка, да плащам за виза и да ме мотяат като маймуна по посолствата - НЕ МЕРСИ . Ще си стоя у България, докато не паднат Шенгенските ограничения или докато се оженя или докато не си сменя гражданството /брой го 5 години/ или докато не ме експортират като обществено опасен елемент и ме заточат в Сибир да им еб... майката гръцка.
Остава варианта на Т.К. да ме скриете и да не шавам в някой багажник, ама в този случай участието ни в сутрешния блок на БТВ ни е гарантирано :crap:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 15, 2009 8:42 am

brumbar написа:Момчета, много ме е яд, но се отказвам от Тасос. Работата излиза много дебела за мене. Трябва да вадя един куп документи от съвета и да доказвам произход до 9-то коляно, искат ми данъчни декларации на фирмата, открити сметки, искат да си правя застраховка, да плащам за виза и да ме мотяат като маймуна по посолствата - НЕ МЕРСИ . Ще си стоя у България, докато не паднат Шенгенските ограничения или докато се оженя или докато не си сменя гражданството /брой го 5 години/ или докато не ме експортират като обществено опасен елемент и ме заточат в Сибир да им еб... майката гръцка.
Остава варианта на Т.К. да ме скриете и да не шавам в някой багажник, ама в този случай участието ни в сутрешния блок на БТВ ни е гарантирано :crap:

Нищо, баце, ше компенсираме на Блемекен. На 25-ти и 26-ти сме там, нали? :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот brumbar » Сря Апр 15, 2009 9:14 am

Там сме баце. Ако е достатъчно високо на Белмекен може ми покажете Тасос, от далече, само да не разберат гърчолята :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 15, 2009 10:30 am

brumbar написа:Там сме баце. Ако е достатъчно високо на Белмекен може ми покажете Тасос, от далече, само да не разберат гърчолята :D

Е, тва вече е приказка, баце! Аз го виждам като качване с колите (ако има такиви) до горе, разквартируване и после спускане до Юндола, до Белово, до сестримо и баиро. Може и в обратния ред, ше се пазариме на место. :deal:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Сря Апр 15, 2009 1:32 pm

Първо искам да Ви пожелая успех.Сигурен съм, че ще се представите отлично.Човека има предвид от тези професионалисти дето поне не карат с ранички пълни с бира.От Добрин /това е колегата от Атина/разбрах, че това е състезание за хора от нашата черга.Мастърс е любимата ми дума/то не че няма от тази категория дето карат яко/.Византииците са кофти и ще се изкефя максимално на един мощен дружен успех/лично ще почерпя по бира всички български участници представили се достоино/.Пазете се и си помагаите един на друг.Аз ще се жертвам в името на организацията на Мастърс в нашата страна.За Белмекен/не е ли още рано да има сняг/ благородно завиждам и тои ме е детинската мечта/в една седмица вече две мои мечти си осъществихте/.За съжаление аз не мога да не работя.А сетих се получих календара на състезанията в Гърция и има доста интересни особенно за тези дето са байрджии.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Сря Апр 15, 2009 2:40 pm

Митко Ruse написа:...За Белмекен/не е ли още рано да има сняг/...

Еми и аз така мисля, но той тъпото ще си вземе и ските за всеки случай :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот todor todorov » Сря Апр 15, 2009 5:34 pm

Митко Ruse написа:А сетих се получих календара на състезанията в Гърция и има доста интересни особенно за тези дето са байрджии.

Митко, прати го, както и контакти на организаторите - аз се интересувам от състезания с качвания....

Митко Ruse написа:.За Белмекен/не е ли още рано да има сняг/ б.

Утре ще разбера и ще кажа. най-вероятно ще ходя в тази посока...
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 15, 2009 7:33 pm

todor todorov написа:
Митко Ruse написа:А сетих се получих календара на състезанията в Гърция и има доста интересни особенно за тези дето са байрджии.

Митко, прати го, както и контакти на организаторите - аз се интересувам от състезания с качвания....

Митко Ruse написа:.За Белмекен/не е ли още рано да има сняг/ б.

Утре ще разбера и ще кажа. най-вероятно ще ходя в тази посока...

Чакаме инфото с интерес. То може и да има сняг, ама скивай до ква височина е без него, па ако кажеш и пътя в кво състояние е, ше те канонизираме, баце. :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Сря Апр 15, 2009 8:09 pm

Това е календара на клуб за ветерани www.pepa.gr има го и на гръцки.Добрин бе така добър да го преведе.Доколкото разбрах и колоездачния съюз на Гърция също има календар.Обаче хората искат лиценз за Мастърс за каранията си.Този лиценз показва, че състезателя може да кара колело в група и не е опасен за себе си и околните.Добрин се оплака, че гръцката федерация издава лицензи само на бивши професионални състезатели и на такива под 40г.И така първо нашите състезания.И ще Ви издадът лицензи.Да Ви кажа не е лесно да се кара в група с още сто човека.

15/3 Критериум на старото летище
5/4 Часовник 12 км
3/5 Часовник - надявам се по равен маршрут
17/5 Обиколка на Ахеа - старт от Патра, много изкачване.
31/5 Обиколка на северна Евия, доста изкачване (не знам как е на Български, може би Евбеа)
13/6 Часовник Делфи
14/6 Масов старт Делфи (много планини много нещо)
6/9 Изкачване на Хасиа (едно село близо до Атина десетина километра изкачване)
20/9 Масов старт Астрос (западен пелопонес, любимото ми състезание - нагоре надолу по крайбрейния път големи скорости, групов спринт накрая - надявам се да не отпадна от първата група като миналата година)
3/10 Спартакяда (Атина-Спарта 270 км, не точно състезание - нещо като бревет, но по-организирано)
4/10 Ксирокамби (Масов Старт близо то Спарта)
18/10 Часовник - 12 км изкачване близо до Атина
Митко Ruse

Мнениеот bokicha » Сря Апр 15, 2009 11:06 pm

Митко Ruse написа:Това е календара на клуб за ветерани http://www.pepa.gr има го и на гръцки.Добрин бе така добър да го преведе.Доколкото разбрах и колоездачния съюз на Гърция също има календар.Обаче хората искат лиценз за Мастърс за каранията си.Този лиценз показва, че състезателя може да кара колело в група и не е опасен за себе си и околните.Добрин се оплака, че гръцката федерация издава лицензи само на бивши професионални състезатели и на такива под 40г.И така първо нашите състезания.И ще Ви издадът лицензи.Да Ви кажа не е лесно да се кара в група с още сто човека.

5/4 Часовник 12 км
31/5 Обиколка на северна Евия, доста изкачване (не знам как е на Български, може би Евбеа)
13/6 Часовник Делфи
20/9 Масов старт Астрос (западен пелопонес, любимото ми състезание - нагоре надолу по крайбрейния път големи скорости, групов спринт накрая - надявам се да не отпадна от първата група като миналата година)
3/10 Спартакяда (Атина-Спарта 270 км, не точно състезание - нещо като бревет, но по-организирано)

:bigeyes:
...брееиий, що е мероприятия..., що е чудо... :magnify:
...хвала :agree:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 16, 2009 9:11 am

Митко Ruse написа:Това е календара на клуб за ветерани http://www.pepa.gr има го и на гръцки.Добрин бе така добър да го преведе.Доколкото разбрах и колоездачния съюз на Гърция също има календар.Обаче хората искат лиценз за Мастърс за каранията си.Този лиценз показва, че състезателя може да кара колело в група и не е опасен за себе си и околните.Добрин се оплака, че гръцката федерация издава лицензи само на бивши професионални състезатели и на такива под 40г.И така първо нашите състезания.И ще Ви издадът лицензи.Да Ви кажа не е лесно да се кара в група с още сто човека.

5/4 Часовник 12 км
13/6 Часовник Делфи

Може ли Добрин да даде още малко подробности за часовника дето е на 3.5.? И без тва ше сме у Гърция, шо да не се пробваме с професьоналичсетата от КК Драма, КК Комедия, КК Древногръцка трагедия и разните други КК жанрове, които практикуват у Спарта. Интересувам се кви документи ми требват (лиценз, застарховка, медицински преглед, такиви некви)? Абе, секва информация ше е от полза, щото сме новобранци. :deal:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Чет Апр 16, 2009 9:21 am

Аз не мога повече да помогна.Виж в саита на клуба.Пише на гръцки и англииски.Само,че Спарта навярно е на 800-900км. от Тасос.Дано Добрин се включи.
Митко Ruse

Мнениеот weekendwarrior » Чет Апр 16, 2009 12:43 pm

DstupidBastarD написа:Може ли Добрин да даде още малко подробности за часовника дето е на 3.5.? И без тва ше сме у Гърция, шо да не се пробваме с професьоналичсетата от КК Драма, КК Комедия, КК Древногръцка трагедия и разните други КК жанрове, които практикуват у Спарта. Интересувам се кви документи ми требват (лиценз, застарховка, медицински преглед, такиви некви)? Абе, секва информация ше е от полза, щото сме новобранци. :deal:

Тоя часовник си смени датата - ще бъде на 26/4. Абсолютно равен терен 4 или 5 обиколки по 3.5 километра. При стартиране на всяка минута ще бъде лудница по трасето.

По принцип не могат да откажат участие на никого с лиценз мастерс. За всеки случай, ако смятате да дойдете за някое състезание обадете ми се да говоря с организаторите предварително.

Понякога оставят състезанията по часовник свободни за всички - с категория open, но никога не знаеш.

Има и един хубав триатлон на 9 и 10 Май, ако плувате и тичате освен да карате ...
weekendwarrior

Рейтинг: 1230

Мнениеот Grash » Чет Апр 16, 2009 12:56 pm

http://www.mtb-thassos.com/index.php?id=103&lang=1

охохооо, ставаме все повече... Бойкоооооооо! Бързо се записвай!!! :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 16, 2009 1:05 pm

weekendwarrior написа:
DstupidBastarD написа:Може ли Добрин да даде още малко подробности за часовника дето е на 3.5.? И без тва ше сме у Гърция, шо да не се пробваме с професьоналичсетата от КК Драма, КК Комедия, КК Древногръцка трагедия и разните други КК жанрове, които практикуват у Спарта. Интересувам се кви документи ми требват (лиценз, застарховка, медицински преглед, такиви некви)? Абе, секва информация ше е от полза, щото сме новобранци. :deal:

Тоя часовник си смени датата - ще бъде на 26/4. Абсолютно равен терен 4 или 5 обиколки по 3.5 километра. При стартиране на всяка минута ще бъде лудница по трасето.

По принцип не могат да откажат участие на никого с лиценз мастерс. За всеки случай, ако смятате да дойдете за някое състезание обадете ми се да говоря с организаторите предварително.

Понякога оставят състезанията по часовник свободни за всички - с категория open, но никога не знаеш.

Има и един хубав триатлон на 9 и 10 Май, ако плувате и тичате освен да карате ...

Благодарско, баце! На 26-ти ше сме много заети, имаме часовник на Белмекен. Явно ше гласиме некоя от летните дати, хем да направим още едно моренце у Елада. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 16, 2009 1:07 pm

Grash написа:http://www.mtb-thassos.com/index.php?id=103&lang=1

охохооо, ставаме все повече... Бойкоооооооо! Бързо се записвай!!! :)

Уеуе, уудницааааа! И Туше е вътре! А ние с бате Любо сме у яка форма, днеска фръцнахме обиколката през Байлово за три часа. На тоа вятър. У Тасос ше газиииииииииииииииииим! :hbang2:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот sportacus » Чет Апр 16, 2009 1:35 pm

DstupidBastarD написа:У Тасос ше газиииииииииииииииииим! :hbang2:

"Хеви метъл - копеле" :hbang:
Аватар
sportacus

Мнениеот Митко Ruse » Чет Апр 16, 2009 2:02 pm

Забелязах, че са се записали и двама румънци.Питаите ги дали правят Мастърс състезания.Моля вземете им по възможност някакви данни за да се свържа с тях.Разкажете, че има в БГ такива и евентулно може да ги поканим на нашите състезания.Русе е на 60км. от Букуреш и от време на време виждам групи по 10- тина шосеики да пазаруват. Не ги биите много, че ще се уплашат и няма да доидат.Забелязах, че съвсем скромно съфорумниците са се записали България а другите българи по градове.Пича от Горгона е от Търново не е карал Мастърс-привлечете го.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 16, 2009 2:16 pm

Митко Ruse написа:Забелязах, че са се записали и двама румънци.Питаите ги дали правят Мастърс състезания.Моля вземете им по възможност някакви данни за да се свържа с тях.Разкажете, че има в БГ такива и евентулно може да ги поканим на нашите състезания.Русе е на 60км. от Букуреш и от време на време виждам групи по 10- тина шосеики да пазаруват. Не ги биите много, че ще се уплашат и няма да доидат.Забелязах, че съвсем скромно съфорумниците са се записали България а другите българи по градове.Пича от Горгона е от Търново не е карал Мастърс-привлечете го.

Даже са трима! Ше ги разпитаме, баце, стига да намерим общ език. Гледам, че са дъртички, требва да са гледали българска телевизия навремето, иначе ше ги мъчим на английски. :banghead:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Чет Апр 16, 2009 2:57 pm

Митко Ruse написа:...Забелязах, че съвсем скромно съфорумниците са се записали България...

Еми че то аз си написах и от кой град съм, но Янис така е решил само България да остави, както и за името ми , което е Stefan, го е написал Stephan, както му е кеф :D
Последна промяна Grash на Чет Апр 16, 2009 2:58 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Grash » Чет Апр 16, 2009 2:57 pm

грешка, за триене :banghead:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот weekendwarrior » Чет Апр 16, 2009 3:07 pm

Тук сме off topic, но понеже питахте ще ви кажа две думи за състезанията в Гърция. Въпросният календар е на един клуб на ветерани колоездачи ПЕПА. В него членуват не само истински ветерани, но и много хобисти, които като мене, са започнали спортната си "кариера" на средна възраст.

Състезанията не са като тия които гледате по евроспорт. Пътищата не се затварят (освен за някои по часовник) и участниците не са толкова много. Зрители за съжаление почти изцяло липсват.

Смятам че са подходящи за начинаещи. Обикновено в първата, по-голяма част от маршрута, всички се движат заедно зад кола на организаторите и нямат право да я изпреварват. Скоростта се избира така че всички да могат да следват темпото. Ако километрите са много, има дори организирано спиране за снабдяване с вода, тоалетна и т.н. От страни карат напред назад мотоциклети които пропускат насъбралите се отзад коли когато това е възможно и безопасно. Отзад се движи линейка, коли за сервиз и съпровождащи коли на организаторите.

От определено място се дава истинският старт и всеки е свободен да кара колкото бързо може. Обикновено това става в началото на някое нанагорнище и така групата се разпада много бързо на малки групи и самотни колоездачи. Има същесвена разлика в нивото на участниците и затова първата група не е многобройна. Това спестява много ядове на организаторите, но на мене не ми харесва защото мога да стоя в първата група само по равно. Обикновено всички възрастови категории (30-40, 40-50, 50+) се състезават заедно с различни на цвят номера и класирането става по категория. На някои състезания обаче, различните категории получават същинския старт с 2-3 минути разлика.

За да добиете идея вижте снимки от две състезания на които бях но не участвах като състезател:

Критериум близо до Атина:
http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?p=33967#post33967
Обиколка на Северна Евия:
http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?p=33296#post33296
За броя на участниците, можете да видите резултатите през 2008:
http://www.pepa.gr/wb/pages/apotelesmata-agonon/2008.php
weekendwarrior

Рейтинг: 1230

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 16, 2009 5:39 pm

weekendwarrior написа:Тук сме off topic, но понеже питахте ще ви кажа две думи за състезанията в Гърция. Въпросният календар е на един клуб на ветерани колоездачи ПЕПА. В него членуват не само истински ветерани, но и много хобисти, които като мене, са започнали спортната си "кариера" на средна възраст.

Състезанията не са като тия които гледате по евроспорт. Пътищата не се затварят (освен за някои по часовник) и участниците не са толкова много. Зрители за съжаление почти изцяло липсват.

Смятам че са подходящи за начинаещи. Обикновено в първата, по-голяма част от маршрута, всички се движат заедно зад кола на организаторите и нямат право да я изпреварват. Скоростта се избира така че всички да могат да следват темпото. Ако километрите са много, има дори организирано спиране за снабдяване с вода, тоалетна и т.н. От страни карат напред назад мотоциклети които пропускат насъбралите се отзад коли когато това е възможно и безопасно. Отзад се движи линейка, коли за сервиз и съпровождащи коли на организаторите.

От определено място се дава истинският старт и всеки е свободен да кара колкото бързо може. Обикновено това става в началото на някое нанагорнище и така групата се разпада много бързо на малки групи и самотни колоездачи. Има същесвена разлика в нивото на участниците и затова първата група не е многобройна. Това спестява много ядове на организаторите, но на мене не ми харесва защото мога да стоя в първата група само по равно. Обикновено всички възрастови категории (30-40, 40-50, 50+) се състезават заедно с различни на цвят номера и класирането става по категория. На някои състезания обаче, различните категории получават същинския старт с 2-3 минути разлика.

За да добиете идея вижте снимки от две състезания на които бях но не участвах като състезател:

Критериум близо до Атина:
http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?p=33967#post33967
Обиколка на Северна Евия:
http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?p=33296#post33296
За броя на участниците, можете да видите резултатите през 2008:
http://www.pepa.gr/wb/pages/apotelesmata-agonon/2008.php

Абе, аз си мислех, че теа маляки са некви индианци и още не са изобретили колелото, а ский кви участия правват! Тц, тц, тц! Интересно, интересно! Баце, дай некви ориентири за биатлона, едва ли ше участвам, щото тичането никак ни мъ кефи, но се пак да си направиме сметката за кво става на въпрос! :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Пон Апр 20, 2009 8:56 am

sportacus написа:
DstupidBastarD написа:У Тасос ше газиииииииииииииииииим! :hbang2:

"Хеви метъл - копеле" :hbang:

road race... :jumpref:
За малко да изпусна записването за МТБто... :turtle:
:beer:
Аватар