bokichaa написа:Стефчо, и ти ли си се записал?
brumbar написа:Момчета, много ме е яд, но се отказвам от Тасос. Работата излиза много дебела за мене. Трябва да вадя един куп документи от съвета и да доказвам произход до 9-то коляно, искат ми данъчни декларации на фирмата, открити сметки, искат да си правя застраховка, да плащам за виза и да ме мотяат като маймуна по посолствата - НЕ МЕРСИ . Ще си стоя у България, докато не паднат Шенгенските ограничения или докато се оженя или докато не си сменя гражданството /брой го 5 години/ или докато не ме експортират като обществено опасен елемент и ме заточат в Сибир да им еб... майката гръцка.
Остава варианта на Т.К. да ме скриете и да не шавам в някой багажник, ама в този случай участието ни в сутрешния блок на БТВ ни е гарантирано
brumbar написа:Там сме баце. Ако е достатъчно високо на Белмекен може ми покажете Тасос, от далече, само да не разберат гърчолята
Митко Ruse написа:...За Белмекен/не е ли още рано да има сняг/...
Митко Ruse написа:А сетих се получих календара на състезанията в Гърция и има доста интересни особенно за тези дето са байрджии.
Митко Ruse написа:.За Белмекен/не е ли още рано да има сняг/ б.
todor todorov написа:Митко Ruse написа:А сетих се получих календара на състезанията в Гърция и има доста интересни особенно за тези дето са байрджии.
Митко, прати го, както и контакти на организаторите - аз се интересувам от състезания с качвания....Митко Ruse написа:.За Белмекен/не е ли още рано да има сняг/ б.
Утре ще разбера и ще кажа. най-вероятно ще ходя в тази посока...
Митко Ruse написа:Това е календара на клуб за ветерани http://www.pepa.gr има го и на гръцки.Добрин бе така добър да го преведе.Доколкото разбрах и колоездачния съюз на Гърция също има календар.Обаче хората искат лиценз за Мастърс за каранията си.Този лиценз показва, че състезателя може да кара колело в група и не е опасен за себе си и околните.Добрин се оплака, че гръцката федерация издава лицензи само на бивши професионални състезатели и на такива под 40г.И така първо нашите състезания.И ще Ви издадът лицензи.Да Ви кажа не е лесно да се кара в група с още сто човека.
15/3 Критериум на старото летище
5/4 Часовник 12 км
3/5 Часовник - надявам се по равен маршрут
17/5 Обиколка на Ахеа - старт от Патра, много изкачване.
31/5 Обиколка на северна Евия, доста изкачване (не знам как е на Български, може би Евбеа)
13/6 Часовник Делфи
14/6 Масов старт Делфи (много планини много нещо)
6/9 Изкачване на Хасиа (едно село близо до Атина десетина километра изкачване)
20/9 Масов старт Астрос (западен пелопонес, любимото ми състезание - нагоре надолу по крайбрейния път големи скорости, групов спринт накрая - надявам се да не отпадна от първата група като миналата година)
3/10 Спартакяда (Атина-Спарта 270 км, не точно състезание - нещо като бревет, но по-организирано)
4/10 Ксирокамби (Масов Старт близо то Спарта)
18/10 Часовник - 12 км изкачване близо до Атина
Митко Ruse написа:Това е календара на клуб за ветерани http://www.pepa.gr има го и на гръцки.Добрин бе така добър да го преведе.Доколкото разбрах и колоездачния съюз на Гърция също има календар.Обаче хората искат лиценз за Мастърс за каранията си.Този лиценз показва, че състезателя може да кара колело в група и не е опасен за себе си и околните.Добрин се оплака, че гръцката федерация издава лицензи само на бивши професионални състезатели и на такива под 40г.И така първо нашите състезания.И ще Ви издадът лицензи.Да Ви кажа не е лесно да се кара в група с още сто човека.
15/3 Критериум на старото летище
5/4 Часовник 12 км
3/5 Часовник - надявам се по равен маршрут
17/5 Обиколка на Ахеа - старт от Патра, много изкачване.
31/5 Обиколка на северна Евия, доста изкачване (не знам как е на Български, може би Евбеа)
13/6 Часовник Делфи
14/6 Масов старт Делфи (много планини много нещо)
6/9 Изкачване на Хасиа (едно село близо до Атина десетина километра изкачване)
20/9 Масов старт Астрос (западен пелопонес, любимото ми състезание - нагоре надолу по крайбрейния път големи скорости, групов спринт накрая - надявам се да не отпадна от първата група като миналата година)
3/10 Спартакяда (Атина-Спарта 270 км, не точно състезание - нещо като бревет, но по-организирано)
4/10 Ксирокамби (Масов Старт близо то Спарта)
18/10 Часовник - 12 км изкачване близо до Атина
DstupidBastarD написа:Може ли Добрин да даде още малко подробности за часовника дето е на 3.5.? И без тва ше сме у Гърция, шо да не се пробваме с професьоналичсетата от КК Драма, КК Комедия, КК Древногръцка трагедия и разните други КК жанрове, които практикуват у Спарта. Интересувам се кви документи ми требват (лиценз, застарховка, медицински преглед, такиви некви)? Абе, секва информация ше е от полза, щото сме новобранци.
weekendwarrior написа:DstupidBastarD написа:Може ли Добрин да даде още малко подробности за часовника дето е на 3.5.? И без тва ше сме у Гърция, шо да не се пробваме с професьоналичсетата от КК Драма, КК Комедия, КК Древногръцка трагедия и разните други КК жанрове, които практикуват у Спарта. Интересувам се кви документи ми требват (лиценз, застарховка, медицински преглед, такиви некви)? Абе, секва информация ше е от полза, щото сме новобранци.
Тоя часовник си смени датата - ще бъде на 26/4. Абсолютно равен терен 4 или 5 обиколки по 3.5 километра. При стартиране на всяка минута ще бъде лудница по трасето.
По принцип не могат да откажат участие на никого с лиценз мастерс. За всеки случай, ако смятате да дойдете за някое състезание обадете ми се да говоря с организаторите предварително.
Понякога оставят състезанията по часовник свободни за всички - с категория open, но никога не знаеш.
Има и един хубав триатлон на 9 и 10 Май, ако плувате и тичате освен да карате ...
Grash написа:http://www.mtb-thassos.com/index.php?id=103&lang=1
охохооо, ставаме все повече... Бойкоооооооо! Бързо се записвай!!!
DstupidBastarD написа:У Тасос ше газиииииииииииииииииим!
Митко Ruse написа:Забелязах, че са се записали и двама румънци.Питаите ги дали правят Мастърс състезания.Моля вземете им по възможност някакви данни за да се свържа с тях.Разкажете, че има в БГ такива и евентулно може да ги поканим на нашите състезания.Русе е на 60км. от Букуреш и от време на време виждам групи по 10- тина шосеики да пазаруват. Не ги биите много, че ще се уплашат и няма да доидат.Забелязах, че съвсем скромно съфорумниците са се записали България а другите българи по градове.Пича от Горгона е от Търново не е карал Мастърс-привлечете го.
Митко Ruse написа:...Забелязах, че съвсем скромно съфорумниците са се записали България...
weekendwarrior написа:Тук сме off topic, но понеже питахте ще ви кажа две думи за състезанията в Гърция. Въпросният календар е на един клуб на ветерани колоездачи ПЕПА. В него членуват не само истински ветерани, но и много хобисти, които като мене, са започнали спортната си "кариера" на средна възраст.
Състезанията не са като тия които гледате по евроспорт. Пътищата не се затварят (освен за някои по часовник) и участниците не са толкова много. Зрители за съжаление почти изцяло липсват.
Смятам че са подходящи за начинаещи. Обикновено в първата, по-голяма част от маршрута, всички се движат заедно зад кола на организаторите и нямат право да я изпреварват. Скоростта се избира така че всички да могат да следват темпото. Ако километрите са много, има дори организирано спиране за снабдяване с вода, тоалетна и т.н. От страни карат напред назад мотоциклети които пропускат насъбралите се отзад коли когато това е възможно и безопасно. Отзад се движи линейка, коли за сервиз и съпровождащи коли на организаторите.
От определено място се дава истинският старт и всеки е свободен да кара колкото бързо може. Обикновено това става в началото на някое нанагорнище и така групата се разпада много бързо на малки групи и самотни колоездачи. Има същесвена разлика в нивото на участниците и затова първата група не е многобройна. Това спестява много ядове на организаторите, но на мене не ми харесва защото мога да стоя в първата група само по равно. Обикновено всички възрастови категории (30-40, 40-50, 50+) се състезават заедно с различни на цвят номера и класирането става по категория. На някои състезания обаче, различните категории получават същинския старт с 2-3 минути разлика.
За да добиете идея вижте снимки от две състезания на които бях но не участвах като състезател:
Критериум близо до Атина:
http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?p=33967#post33967
Обиколка на Северна Евия:
http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?p=33296#post33296
За броя на участниците, можете да видите резултатите през 2008:
http://www.pepa.gr/wb/pages/apotelesmata-agonon/2008.php
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта