Концепция за Обиколка на България?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Концепция за Обиколка на България?

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 16, 2009 9:25 pm

Приятели, знаете, че таа седмица върви Обиколката на Турция и нашият общ любимец Евгени (обича Сашку Микуфф) ни даде задача за домашно да помогнеме на федерацията с идеи за Обиколка на България. На мене ми се виде добра идея и отварам спецялна благотворителна тема. Тъй като не съм много наясно с продължителността на обиколки от наща категория, приемам, че фаща две събото-недели, както и дните м/у тех. Стартът е у София в събота и вкл. пролог от Университета до обръщалото на 4-ти км и назаде (около 10км некъде).
1. Етап 2 - София-Дупница-Благоевград-Банско-х. Вихрен (финал на височина и реклама на елитния ни зимен курорт) - 165км. Преспиването е на палатки в подножието на Вихрен.
2. Етап 3 - Банско - Юндола - Белово - Сестримо - Белмекен - Юндола - Велинград - Батак - Пещера - Свети Константин (финал на височина) - 195км
3. Пещера - Пловдив - Злати войвода (спринт до бистро Омега) - 190км
4. Сливен - Ямбол - Приморско - Созопол - 180км
5. Созопол - Слънчев бряг - Обзор - Варна - Златни пясъци - 185км
6. Варна - Жеравна - 195км (колко да се мине в правилната страна на картата)
7. Жеравна - Твърдица - Елена - Трявна (Бангейци) - 200км
8. Трявна - Узана - етап по часовник - 45км
9. Габрово - Кърнаре - Троян - 155км
10. Троян - Тетевен - Етрополе - Златица - София - 200км

Абе, знам че станаха повече етапите, ама не ми се триеше. Сега дайте некви ваши прредложения, че мойто колко повече го гледам, толкова по-малко ми харесва. Явно ше преработвам. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Re: Концепция за Обиколка на България?

Мнениеот tanya » Пет Апр 17, 2009 8:42 am

Ей такава обиколка на България и аз ще гледам с кеф :beer:
Една забележка само по маршрута относно етап 7: Между Твърдица и Елена асфалт има само от южната страна. От север си е черен чакълест път. Тук-таме се виждат бегли останки от някогашен асфалт. А дори и на по-новите карти е даден като първокласен път :roll2: . Последният път като се качвах с байка по прохода от Елена в посока Чумерна, срещнах няколко коли, които се бяха подлъгали да се качат от юг. Всички отчаяно питаха дали до долу е все така безпътно :bawling: .
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Митко Ruse » Пет Апр 17, 2009 9:56 am

Само не разбрах дали това предложение е за "Обиколката на България" професионалисти или за нашево брата аматьори.По принцип Росен тази седмица прекалява с осъществяването на моите мечти.Това е третата ми да участвам в подобно нещо.За маршрута мога да кажа, че е прекалено тежък и амбициозен даже и за 2.2 коефициент, какъвто има нашата обиколка.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот nipoison » Съб Апр 18, 2009 8:19 pm

Дано някога се организира обиколка на България.Но не ми се вярва много да се случи това.Имаме и добри спортисти с голям опит.А и наистина каква по добра реклама на нашата страна от тази.
Аватар
nipoison

Рейтинг: 1200

Мнениеот tanya » Съб Апр 18, 2009 9:15 pm

nipoison написа:Дано някога се организира обиколка на България.Но не ми се вярва много да се случи това.Имаме и добри спортисти с голям опит.А и наистина каква по добра реклама на нашата страна от тази.

Ами че то обиколка на България си има и се провежда всяка година. Друг въпрос е на какво ниво е през последните години :nono:

Митко, мисля че Т.К. има предвид състезанието за прота.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот nipoison » Нед Апр 19, 2009 11:54 am

Състезание има но по градовете и то юноши младша и старша възраст и деца. За обиколка незнам.Кога ще направим такъв турнир на нивото на Турция, нямаме такива класни организатори.Мисля че се гледа на това много повърхностно,а в България този спорт има бъдеще.
Аватар
nipoison

Мнениеот Grash » Нед Апр 19, 2009 12:02 pm

nipoison написа:Състезание има но по градовете и то юноши младша и старша възраст и деца. За обиколка незнам.Кога ще направим такъв турнир на нивото на Турция, нямаме такива класни организатори.Мисля че се гледа на това много повърхностно,а в България този спорт има бъдеще.

В България велосипедната култура е много ниска все още за да се говори за бъдеще в този спорт. Пътищата ни не стават за нищо и имаме най-некадърният колоездачен съюз на планетата... има още време да мине, преди да се каже че има някакво бъдеще...
Няма да е зле да прочетеш малко информация по въпроса, колоездачната обиколка на България се провежда от 1924г насам, проблема е че е доста непопулярна.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Апр 19, 2009 6:22 pm

Втори опит. Стартът, разбира се, е в Софето и разбира се е пролог от НС (та да падат хубаво на жълтите павета) до обръщалото на 4-ти км (за да ги виждам от блока) и обратно. Следват 8 етапа, от които два завършват на височина (Белмекен и Узана), а последния етап е индивидуално по часовник от околовръстното до Вакарел и обратно (55км, за да затворат шибаната "магистрала" отново). Начи, ето етапите:
1. Пролог
2. София - Белмекен - 120км
3. Юндола - Цигов чарк - Свети Константин - Беглика - Смолян - 190км (и неколко яки баирачета)
4. Смолян - Кърджали - Свиленград - 175км (скука за спринтьори)
5. Свиленград - Созопол - 190км (за да стигнем красивото ни и урбанизирано черноморие)
6. Созопол - Златни пясъци - 165км (за да покажем по евроспорт красивото ни строителство по морето)
7. Варна - Сливен - 195км
8. Сливен - Елена - Трявна - Габрово - Узана - 170км
9. Габрово - Бузлуджа - Казанлък - Беклемето - Троян - 170км (извънреден)
10. Троян - Тетевен - Етрополе - Златица - София - 195км (извънреден)
11. ИТТ - Вакарел - 55км

Правим, струвам, таа Обиколка требва да е поне две седмици, за да може да поразведеме чужденците и драгите тиви зрители през Банско, Боровец и старите ни столици дето са се от грешната страна на Стара планина. Явно ше има опит №3. :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот brumbar » Нед Апр 19, 2009 7:53 pm

Баце, не може да не наместиш и Стара Загора някъде в маршрута, че да имам възможност да покарам малко с пелотона, да ме покажат и мене по eurosport-а, ако не ме арестуват преди това де :D
Даже се сещам, че без проблем може да предложим и маршрут за една класика, подобна на "Париж-Рубе", например "Мъглиж-Софе", да покарат по ония нащърбените пътища /сещаш се от бревета/, да ги прекараме по паветата на Гурково, да минат Прохода "Елена", тук да се включи Митко, че е от северна България и знае гадните пътища там, ама на края като пристигнат в София, задължително да минат през жълтите павета, които услужливо ще са нализгани с вода, та да има зрелища за Софиянци и накрая финал в Борисовата градина включващ обиколка и половина на онова езерце, дето ще се събираме веднъж годишно по предложението на нашия всеобщ любимец г-н Ставрев. :eyebrow:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот bokicha » Нед Апр 19, 2009 7:59 pm

:D :agree:
...и финал на КОЛОДРУМААА... :hbang:
:D
Аватар
bokicha

Мнениеот crib » Нед Апр 19, 2009 8:40 pm

Баце, понеже скоро го навестих, си мислим че обиколка без ТТ във Велико Търново не може да има. Дори асфалта им е хубав, може и да се избере повече от един маршрут из града. Не като софия, където като беше европейското за младежи, го направиха на *единствените* две улици без дупки, които случайно или не бяха току-що асфалтирани.
crib

Мнениеот nipoison » Пон Апр 20, 2009 1:04 am

Ами ети за това говорим,че нямаме пътища нямане,ама я ми кажи от 1924г. до сега колко пъти си гледал обиколката на България по ЕВРОСПОРТ.
Аватар
nipoison

Мнениеот Grash » Пон Апр 20, 2009 8:19 am

:rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Олеомак » Пон Апр 20, 2009 10:00 pm

DstupidBastarD написа: ...
8. Сливен - Елена - Трявна - Габрово - Узана - 170км
...

Описаният маршрут за Обиколка на България звучи доста интригуващо. Подбран е много добре, за което Те комплиментирам най-категорично! :beer: :) Позволи ми да внеса едно малко уточнение за отбелязания етап Сливен - Узана (170 км.) в частта, отнасяща се до Елена - Трявна. Ако си имал предвид да се премине от гр. Елена през с. Средни колиби, с. Плаково, гр. Килифарево, с. Вонеща вода и с. Белица на път за гр. Трявна, бих искал да Те осведомя, че това е почти неосъществимо, тъй като Проходът на Републиката е затворен за ремонт (изтърбушен е в буквалния смисъл на тази дума и преиманването през него с шосеен велосипед е силно затруднено или направо невъзможно). Алтернативата е гр. Елена - с. Миндя - с. Къпиново - с. Присово - гр. Дебелец - с. Соколово - гр. Дряново - гр. Трявна. :magnify:
Олеомак

Рейтинг: 1260

Назад към Други видове колоездене