Как се оправяте с кучетата?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Как се оправяте с кучетата?

Мнениеот hitar_potter » Вто Апр 21, 2009 11:04 pm

Джеки Чан, хаха :evil:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот jujo_si » Пон Апр 27, 2009 5:14 pm

Мен ме ухапа един далматинец, любимата ми порода дотогава, при това карах супер бавно
Както минавах покрай него ми се нахвърли и ме ухапа по прасеца
Дупка на дънките + лека дупка на крака + тетанус инжекция за всеки случай

Оттогава ненавиждам всякакви кучета, отстрелвам ги с въздушната пушка за удоволствие

:shooter: :shooter: :shooter: :shooter: :shooter:
Щастлив собственик на RAM XC1
Аватар
jujo_si

Рейтинг: 1158

Мнениеот 25thframe » Вто Апр 28, 2009 10:17 am

jujo_si написа:Оттогава ненавиждам всякакви кучета, отстрелвам ги с въздушната пушка за удоволствие :shooter: :shooter: :shooter: :shooter: :shooter:

Браво! Най-големия си! :thumbd:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот рс » Вто Апр 28, 2009 10:43 am

Не му се сърди, някои им хвърлят кренвирши с пъхната запалена пиратка...
А и е бил ухапан - има причина да им пъди бълхите със съчми.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот Alpina » Вто Апр 28, 2009 11:14 am

jujo_si написа:Оттогава ненавиждам всякакви кучета, отстрелвам ги с въздушната пушка за удоволствие

********!!!

Що не си го изкарал на стопанина на кучето бе *****!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот jivkonik » Вто Апр 28, 2009 1:20 pm

Alpina написа:
jujo_si написа:Оттогава ненавиждам всякакви кучета, отстрелвам ги с въздушната пушка за удоволствие

********!!!

Що не си го изкарал на стопанина на кучето бе *****!!!

Не винаги стопаните са налични - около блока имаше един далматинец, който сутрин пускаха от някой от входовете да се разхожда сам и вечер го прибираха....
Което разбира се НЕ ОПРАВДАВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН ПОВЕДЕНИЕТО НА СТРЕЛЯЩИЯ С ВЪЗДУШНА ПУШКА!!!! :nono: :nono: :nono:
Аватар
jivkonik

Мнениеот marsa » Сря Апр 29, 2009 12:10 am

И винаги помня правилото, че ако биеш кучетата с едно от тях, хванато за краката, това ги убива ментално.
Култ! Всъщност дори като метафора да го приемете, пак е вярно. С неговите камни, по неговата глава. Страскате, плашите, агресивен подход, не винаги е необходимо да убиете куче, за да ви остави на мира. Е, понякога е.

Между другото преди около месец минавах нощем с шосейката на място в квартала, на което е добър асфалта и съвсем равно, и винаги има глутница кучета, бях пил 2-3 бири и реших да си направя една гонка, принципно бях сигурен че нямя да ме стигнат, имах мега-пауър, но при 45км/ч ме настигаха, след това им излязох от периметъра, исках да видя каква скорост могат да достигнат...
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот ozborn » Съб Май 16, 2009 2:57 pm

jujo_si написа:Мен ме ухапа един далматинец, любимата ми порода дотогава, при това карах супер бавно
Както минавах покрай него ми се нахвърли и ме ухапа по прасеца
Дупка на дънките + лека дупка на крака + тетанус инжекция за всеки случай

Оттогава ненавиждам всякакви кучета, отстрелвам ги с въздушната пушка за удоволствие

:shooter: :shooter: :shooter: :shooter: :shooter:

Е, гади ми се от такъв начин на мислене ! После защо кучетата са агресивни , в повечето случай именно заради такова отношение към тях! Като чета явно споменатия далматинец не е бил бездомен , по никакъв начин не оправдавам собственика му , но ми е много интересно как би реагирал някой, ако направиш нещо на животното му с обясниние "мразя кучета отстрелвам ги за удоволствие!" :crazy: :crazy:

Не му се сърди, някои им хвърлят кренвирши с пъхната запалена пиратка...
А и е бил ухапан - има причина да им пъди бълхите със съчми.

Много ми се иска да хвана някой от тези "герой" и честно казано без никакво угризение ще го :flamethr: :qright: :smash:
ozborn

Рейтинг: 1200

Мнениеот endkuro » Пон Май 18, 2009 7:03 pm

Аз да споделя една тактика(не изчетох цялата тема, така че се извинявам, ако повторя някого) Като ви се засилят, правите се, че ще ги замерите с камък, нищо че нямате нищо в ръката, те са свикнали и знаят, че вдигнете ли ръката заплашително, значи може да ги цъфнете в главата и се обръщат и бягат. Досега не ми се е случвало да не помага и да трябва да прибягвам към реално взимане на павета. Просто повечето помяри лаят от страх и защитно да се самосъхранят и затова няма място за притеснение. Аз имам домашно куче и като го извеждам и срещнем помяри, почват да го лаят и да ни се спускат(а моя е страхлив) и като се направя, че ще ги замеря или като им кажа на по-висок глас да се махат и се обръщат и изчезват... просто те лаят кучето ми и като се намеся аз се сещат, че ще си навлекат неприятности и си тръгват. С колелото е същото, в повечето случай ги е страх от колелото, лаят гумите или самото колело и затова трябва да им покажете респект повече и се разкарват.
Днешните кучета не са като преди 10г, мега озлобени и нападателни. В 97% от случаите лаят и се спускат, но знаят кой командва и гледат да не си навличат неприятности като им го покажете!
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот gofren » Пон Май 18, 2009 7:14 pm

endkuro позволи ме да те посека, но веднъж точно това си казах, че ще се нарпавя, че го замерям и се направих, че го замерям и нищо. продължи да си лае, зех камък метнах го в страни от кучето на метър някъде и чак тогава се махна тъпия пес :agree:

бтл работи и методът с блокиране на задната гума, само дето се изтърква :crap:
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот hitar_potter » Пон Май 18, 2009 10:33 pm

Повечето гореописани методи наистина работят срещу пумияри. Голямата гадост са охранителните кучета... Там май трябва да играе някакво спрейче, иначе не виждам изход
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот LIL » Пон Май 18, 2009 11:21 pm

Не ми се изчитат всичките 6 страници, но в случай че не е споменавано(а ако е здраве :peace: ), в оръжейните магазини се продават КУЧЕГОНИ, работят с ултразвук и според много хора са ефикасни. - http://shop.oragie.com/index.php?cPath= ... 39fed56c47
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот hitar_potter » Пон Май 18, 2009 11:40 pm

До колкото знам, за тез кучегони, горното ми мнение, също е валидно
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alpina » Пон Май 18, 2009 11:47 pm

Наскоро видях как "кучегон" накара животното да ококори очи, но не за друго, ами защото всякаш се чудеше на нещо от сорта "какво подяволите трябва да се случи сега" т.е. разбирай ефект 0

P.S. Неволно блокиране на задната гума веднъж ми създаде проблеми с кучета, покрай които попринцип минавам без пробмен - та си мисля, че и това не е "Лечението"
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот nahi » Пон Май 18, 2009 11:59 pm

Alpina е виждал моя "кучегон" в деиствие :D
аз съм си доволен от действието и въздействието му! :D
Аватар
nahi

Мнениеот LIL » Вто Май 19, 2009 7:12 am

Ами, те и кучегоните са като колелетата- Някои вършат работа, други не :D
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот Alpina » Вто Май 19, 2009 8:40 am

nahi написа:Alpina е виждал моя "кучегон" в деиствие :D
аз съм си доволен от действието и въздействието му! :D

:D
Действа убедително :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Вто Май 19, 2009 9:22 am

Страх ме е да разбера какъв е кучегона на nahi :smash:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот jivkonik » Вто Май 19, 2009 10:42 am

Кучегона дейста ако е приложен съвместно с действия като викове, тръгване към кучето със симулиране на нападение от ваша страна и подобни....
Ако си караш и му пищиш с него - гони си те, АКО КУЧЕТО Е ОБУЧЕНО И СИ ПАЗИ ТЕРИТОРИЯТА - ЯДЕ ТЕ И НЕ МУ ПУКА С КВО МУ ПИЩИШ!!!
Кучегоните са част от обучителния процес на специализирани породи също..... имайте го в предвид, да не станете жертва на собствената си пищялка! :nono: :nono: :nono: :nono:
Аватар
jivkonik

Мнениеот hitar_potter » Вто Май 19, 2009 11:20 am

http://street.judoday.com/dogchaser.html ето още едно линкче. Това с връхната дреха ми изглежда полезно. Надявам се, че кучетата не можеш да ги обучиш така, че да не им влияят гадните спрейове... Пък и срещу крадци ще бачка :evil:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот ramam » Сря Май 20, 2009 2:04 pm

Само на мен ли ми прави впечатление, че доста са намаляли уличните кучета?
Май заради изборите Борисов ги е вкарал в кучкарник.
Дано следващия не ги изкара.
ramam

Рейтинг: 1125

Мнениеот tsetsko » Чет Май 21, 2009 6:19 pm

ramam написа:Само на мен ли ми прави впечатление, че доста са намаляли уличните кучета?
Май заради изборите Борисов ги е вкарал в кучкарник.
Дано следващия не ги изкара.

И аз сам забелязал нещо такова. Ако има кучета започваш да викаш и лаеш(както каза пича в началото на темата)
tsetsko

Рейтинг: 1160

Мнениеот рс » Съб Май 23, 2009 9:20 am

Във Варна също намаляха чуствително, а за Русе се вдигна голям шум, че някой разхвърля отровни примамки с точно необходимата отрова. Прилича ми на предизборно намаляване на проблемите. години наред нищо н естана, сега "случайно" в няколко големи града кучетата изчезват... :popcorn:
Относно сперйовете.. трябва да има спрей за велосипедисти, закачен над глезена и с изведено жило на кормилото за активиране и насочване . Или може би на долната тръба ще е добре...? По един за ляво и дясно.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот marsa » Пон Май 25, 2009 1:37 am

Офтопик:
Вижте днес на какво село се натъкнах:
http://media.snimka.bg/3107/012469907-big.jpg :bowdown:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот MartinBG » Пон Май 25, 2009 12:48 pm

Досега са ме хапали 2 пъти улични кучета докато карам (защото нямах никакъв страх от кучета преди това и просто ги игнорирах напълно), а са ме гонили безброй пъти глутници или единични екземпляри. Неприятна работа!
Но като цяло проблеми ми създават не повече от 10% от кучетата, покрай които минавам ежедневно. Понякога е достатъчно да им кажеш нещо от типа на "Не!", "Стой мирен!", "Марш от тука!", "М@м@т@..." и т.н., друг път ми се налага да сляза от велосипеда и да побутам или да в краен случай да хвърля я шишарка, я пръчка към тях и се отказват. Другото е да стъпиш здраво на педалите и да им избягаш - на шосе и равен горски път става! :D

marsa написа:Офтопик:
Вижте днес на какво село се натъкнах:
http://media.snimka.bg/3107/012469907-big.jpg :bowdown:

Хаха :rofl:
Миналата година минах оттам с колелото, но кучетата не ме подгониха. Все пак карах с повишено внимамие :D
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот Antediluvian » Пон Май 25, 2009 4:05 pm

С риск да вбеся някои потървепвши от улични кучета, бих казал че темата ми изглежда напълно безсмислена

Много са ме лаяли и гонили къде ли не, но или не им обръщам внимание, или ако прекалено много се приближи до крака ми и се опитва да ме захапе му тегля едни лек шут в муцуната и си продължавам. САмо един единствен път това не проработи, кучето бе много напористо изяде 6 ритника :dontknow: В най-добрия случай, просто не слизайте от колелото, и не им обръщайте внимание, не се плашете от тях, не ги предизвиквайте, и обикновено те ще се успокоят. В моменат, в който усетят обратна реакция, или страх, се назлобяват повече.

Има една тактика, която един приятел практикува - като се вбеси се обръща към кучетата и те бягат, а той ги лае и ги гони :rofl:
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот hrissim » Пон Май 25, 2009 7:37 pm

С това на кръста /газов/. И за собствено спокойствие, де - с тия АТВ-ари и кросари по планините... :(!: Ама тва е друга тема.
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот Powerage » Вто Май 26, 2009 6:33 pm

Здравейте, аз съм начинаещ байкър и е малко странно, че това ми е първото мнение, но няма как.Днес, за малко да бъда ухапан от едно куче точно отстрани на моя блок.Пред блока ми, края на миналата година се заселиха едни 2 бездомни кучета.Всеки път като се прибирах от даскало ме лаеха и се спускаха да хапят, но аз си носех камъни и те само като ги видеха бягаха.Вече ги беше страх от мен.Но дори сега, когато някой мине покрай блока, те се спускат към него и то не на шега.Какво ли не сме опитвали за да ги изселим :D :D но не стаа, вече нито от пиратки се плашат, от нищо.Едно семейство от съседния вход им беше давало отрова, ама не се дават, май са безсмъртни :idea: :D Та, днес минах 3 пъти покрай тях и само ме погледнаха, ама на четвъртия път не ги бях виждал да бягат по-бързо към мен някога.Едното ме подгони отзад а другото отстрани и ме притискат към едни гаражи :D второто което беше отляво се опита да ми захапе кеца ама си казах че няма да се дам толкова лесно и дадох здраво газ...та така успях да им избягам някак :dontknow: Майка ми предлага да се обадим на някой кучкарник да ги прибере ама аз не искам...щото знам какво ще ги последва ако някой не ги прибере у тях, не знам какво да правим :crap: дайте някаква идея :bowdown:

P.S.Мисля да си взема един кучегон....ама нали има случаи в които кучетата още повече се настървяват.... :banghead:
мнението е било променяно общо 17928 пъти

:evil: :thumb: :popcorn:
Powerage

Рейтинг: 1220

Мнениеот 25thframe » Вто Май 26, 2009 6:38 pm

Първо се опитвате да ги тровите, след това се притесняваш какво ще им се случи в кучкарник.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот Powerage » Вто Май 26, 2009 6:43 pm

Не ние, едни съседи.Аз винаги съм бил против това :) А те и пиратките бяха мятани от същите съседи...
мнението е било променяно общо 17928 пъти

:evil: :thumb: :popcorn:
Powerage

Рейтинг: 1220

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум