Self-inflating mat питанка

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Self-inflating mat питанка

Мнениеот pe60t0 » Съб Апр 25, 2009 1:10 am

Здравейте, интересува ме някой използвал ли е такова чудо, има ли смисъл от него и дали си заслужава като цяло ? Ако някой може да ми даде конкретен модел и предложение също бих се радвал, аз си харесах това: http://www.vango.co.uk/products/accessi ... d=19&id=35 . :magnify:

И като стана дума, да ви попитам някой ако даде предложение как се закърпва скъсана палатка. Аз опитвах с парче от някакво старо яке и едно лепило, което като цяло ми върши страхотна работа, но тук не стана и се отлепи много бързо. Гледам в нета има някакви "tent repair kits", които представляват разни PVC лепенки с лепило от едната страна, което директно го слагаш на засегнатото място. Ако някой знае нещо по въпроса, ще се радвам да чуя.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Re: Self-inflating mat питанка

Мнениеот pe60t0 » Вто Апр 28, 2009 8:13 pm

Е и дори когато спите ли карате бе хора :D
Аватар
pe60t0

Мнениеот bi » Вто Апр 28, 2009 11:30 pm

Аз използвам подобно:
http://www.fieldandtrek.com/Products/FT ... 86051.aspx
от една година съм с него вече, миналит сезон се преродих, много по-удобно от дунапрененит шалтета, вече не ме боли кокалът на таза като спя на страни. моето е 3/4-то, много леко и компактно. Според мен си заслужава.
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот IVO Jordanov » Сря Апр 29, 2009 12:09 am

Ползвам дюшек на Ferrino - снимка
Мога да кажа, че със сигурност е по-комфортно от обикновено шалте, но трябва да го пазиш от трънчета и подобни и да си имаш едно на ум. Моя модел се води Superlite и наистина е адски компактно и леко като се сгъне. Единствено не мога да кажа кое е по-добре от към изолация...зимата не съм го ползвал.
Мисля, че е добра инвестиция.
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Мнениеот pe60t0 » Сря Апр 29, 2009 12:57 am

Ето това ми трябваше, благодаря и на двама ви :beer: .

би: гледам, че твоето е доста късичко. Това се чудя, понеже аз съм 181 висок, дали е добре да си зема с такава дължина или няма да е проблем краката ми да стърчат, като ще спестя тегло ?
Аватар
pe60t0

Мнениеот bi » Сря Апр 29, 2009 3:21 pm

аз съм 1.64 и нямам проблем, не мога да си позволя по-тежко, защото раницата ми все е 15 кила и нямам сили вече... Прецени си възможностите
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот Stuny » Сря Апр 29, 2009 6:41 pm

Никога не съм ползвал надуваемо шалте , но вендага се сещам за двама познати които имаха. Двете се спукаха доста бързо , едното дори в снежна пещера , нямам си идея как се получи. Освен това обикновените шалтета са по-обемни , но по-леки(за справка). Аз лично предпочитам лятото да си нося възможно най-тънко и леко шалте , а за зимата(ако се спи на сняг) има доста приятни в Макалу и по-евтни в стената , по-дебели и по-големи. Доста е кофти да се събудиш с някоя част на тялото извън шалтето.
Stuny

Мнениеот pe60t0 » Сря Апр 29, 2009 10:13 pm

Stuny: това лято за пръв път спах в палатка на сравнително дълъг и що-годе тежък преход, на различни терени. Бях се снабдил с някакво дунапренено шалте за 5 ле'а от СТЕНАТА и мога да ти кажа, че нито една от нощите не можах да спя конфортно. А за да имам сили за следващия ден, трябва да спя добре. Просто това дали го имах под мен или не, разликата беше що годе незначителна. Тогава видях тези надуваемите, и понеже нямам отзиви реших да пусна темата, да видя какво ще кажат хората. Двама човека казаха, че е много по-удобно и за мен това е достатъчно. Смятам че определено си заслужава няколкостотинте грама за надуваемото считайки, че мога да спя що-годре прилично.
Аватар
pe60t0

Мнениеот EmZo » Съб Май 02, 2009 10:34 am

Aз от скоро ползвам това:

http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... ts_id=1456

Доста по-комфортно е от обикновените. Доволен съм и бих ти го препоръчал. :beer:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот pe60t0 » Нед Май 03, 2009 4:14 am

Emzo: благодаря ти за предложението. Можеш ли да дадеш малко инфо относно цялостното представяна на тези подложки, защото както казах, не съм използвал още и ще ми е полезно да знам. :beer:
Аватар
pe60t0

Мнениеот EmZo » Вто Май 05, 2009 10:56 pm

То и аз го ползвам от скоро. Вчера и онзи ден бяхме на палатка около х. Ехо и х. Козя стена и пак ще потвърдя, че съм много доволен.

Матрака е компактен в сгънато състояние. Това което забелязвам е, че не е съвсем самонадуваем. Като развиеш капачката започва да поема въздух но до един момент и после трябва да го донадуеш. За мен това не е проблем, не е нужно много надуване за постигане на крайния резултат. Като удобство пак ще кажа, че съм много доволен - много е комфортно. Другото хубаво нещо е, че изолира и по-добре от обикновеното шалте поради наличието на въздух. Вътре в самия матрак има и нещо като мека пяна, равномерно разпределена, което в комбинация с въздуха допринася за комфорта.
Изображение
Аватар
EmZo

Назад към Други