Scott Voltage YZ2.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Scott Voltage YZ2.

Мнениеот Anarchist » Вто Апр 28, 2009 12:09 am

Здравейте! Наскоро си купих този байк и искам да попитам някои неща... Като начало, нали не съм се минал? :)
Иначе по-конкретно искам да попитам нещо за скоростите. Когато на предните зъбчатки, веригата е на средната, а при задните примерно на 4-5, се чува едно опиране на веригата при предните зъбчатки. А когато съвсем леко натисна лоста за средните, този шум изчезва... Баси тъпотията написах, но както и да е, надявам се да ме разберете и се надявам проблема да не е сериозен :)

Искам да попитам и нещо друго... Тъй като мисля да правя леки походи из Витоша, реших да си взема каска, но не съм сигурен каква. Мисля да отделя малко повече пари и да си взема някаква по-хубава, наскоро гледах в Sportrax и имаше голям избор на R.E.D.. Но тъй като засега ще мога да си взема само една каска, се чудя каква да си взема - челадинка или Full Face, за да комбинирам градско и планинско каране. Не мисля, че Full Face-a ще запарва много повече от открита каска, поне така ми се стори като ги пробвах... Но се чудя дали няма да ми се смеят из града :), а и колелото не отговаря много на хубава каска Full Face... май. Какво ще ме посъветвате? Тъй като не мога да преценя за велосипедни части, искам да попитам от къде е по-изгодно да се пазарува - оттук или чужбина?
Anarchist

Рейтинг: 1200

Re: Scott Voltage YZ2.

Мнениеот Admin » Вто Апр 28, 2009 12:53 pm

Здравей,
На първия ти въпрос отговорът е недобре настроени скорости. Най-добре е да посетиш гаранционния сервиз - ще ти го оправят за 2-3 минути. Може и сам да опиташ (има статия за реглаж на предния дерайльор в сайта), но щом колелото е ново, по-добре да си караш по стандартната процедура.

А на втория ти въпрос - зависи какво и как караш в планината. Ако не е спускане/фрийрайд, съветът ми е за каска-половинка - няма смисъл да си спарваш главата излишно нито в града, нито в гората.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Вто Апр 28, 2009 5:25 pm

Толкова пари можеш ли да дадеш за каска? Малко множко идва, но няма да имаш проблеми с проветрението, а зъбите ще са ти защитени..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Anarchist » Вто Апр 28, 2009 8:00 pm

Байкът го купих от Sport Depot, така че като имам време ще се разходя до някой по-добър магазин/сервиз да ми ги оправят...
Иначе и този вариант го имам предвид за каска... А какво ще кажете, от къде да я взема - оттук или чужбина?

Благодаря за отговорите.
Anarchist

Рейтинг: 1200

Мнениеот pe60t0 » Вто Апр 28, 2009 8:09 pm

Като цяло в чужбината има много далавери и можеш да се възползваш от тях. Според мен за твоето каране горепосочения модел не е необходим и ще дадеш излишни пари. Вземи си някоя обикновена челадинка, която хем ще ти е лека, хем проветрива, хем можеш да я използваш и в града и в планината. Имаше разни модели на Bell за не го много пари но с хубаво качество. В интерес на истината днес си сложих на главата един Bell и ми пасна идеално, беше много удобна.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот hitar_potter » Сря Апр 29, 2009 5:05 pm

Ако този ХС фулфейс не беше толкова скъп, сигурно щях да си взема такъв. Каквото и да караш, винаги има опасност да си нажулиш лицето/да си избиеш зъбките.

Иначе, аз наскоро си купих bell ukon, много добри отзиви четох из нета, много е удобна и мисля, че съотношението цена/качество е много задоволително. Струва около 50лв.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти