За 3-4 дни по западната граница , евентуално

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

За 3-4 дни по западната граница , евентуално

Мнениеот sto100jan » Сря Апр 29, 2009 9:52 pm

Уважаеми съотечественици ,
Идат много почивни дни , и се чудя дали може да си спретнем компания за ей това маршрутче http://www.google.com/maps/ms?ie=UTF8&h ... 458191&z=9 и да го минем за 3-4 дни с две-три нощувки на палатки .
Прогнозата е хем така , хем онака :erm: , за след 2-ри го дават малко по-топло . Ако тръгнем на 3-ти сутринта , по някое време , първата нощувка ще е южно от Кюстендил , втората - северно от Трекляно , третата - някъде около яз.Пчелина . Маршрута не е твърд , може да си го напасваме в движение . Трасето почти половината сме го карали , има доста асфалт по пустите и ненатоварени пътища покрай границата , и доста черен път - поне една трета . Около 330 км е , без пресилване е съвсем възможно . Ако ни дойде тегаво ,или времето се скофти, третия и четвъртия ден сме в близост до жп гари , и всеки може да си хване влака за вкъщи .Сега там природата е супер - зеленини ,птички и прочие , кал включително :D . Ако за някой походчето представлява интерес - моля за 1-2 дни да се начуди , и да се обади тук , или както му е удобно , за да си направим организацията .

ПП До началната точка - Бобошево се стига лесно с влак , автобус или автомобил по Е-79 .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Re: За 3-4 дни по западната граница , евентуално

Мнениеот Сашо » Сря Апр 29, 2009 11:18 pm

Браво Стояне, чудесна идея. Аз в началото ще ходя по Врачански балкан и се опасявам да не се върна късно. Евентуално за 5-ти, 6-ти и 7-ми ?!? Или пък следващите петък следобяд, събота и неделя... Маршрутът тази година май включва снимки с табелите на Горно и Долно Уйно: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0% ... 0%BD%D0%BE
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот stilyssk » Чет Апр 30, 2009 9:38 am

И на мене ми се прави този преход но има няколко проблема
1. Нямам палатка и екипировката със нея
2. Не съм правил преходи повече от един ден
3. Но ако стигнем първият ден до място от където мога да се прибера сигурно ще дойда ( може и с кола да се прибера )
Така че поне за първият ден ме пишете :bawling:
Аватар
stilyssk

Рейтинг: 1290

Мнениеот sto100jan » Чет Апр 30, 2009 5:59 pm

Ами , Стиляне , по ред на номерата :D :
1. Палатка за 30-тина лева има в Метро , шалте за 5 лв пак там , спален чувал за около 30 кинта - пак там или в Кауфланд . Сега, много хора ще кажат , че тия за нищо не стават и ще са прави до известна степен , но палатката , като я сложиш под дърво не тече , така че за летни и пролетни трипчета става . После ще се оборудваш и с други неща , има ги много и на най-разнообразни цени .
2.Многодневен преход може да направиш като се решиш , иначе не знам как става :dontknow:
3. Както го смятам , първата спирка ще е при Раково , а дотам не че не може , но с кола е трудно .

Чакай да видим дали ще се съберем тайфа ,и дали ще е хубаво времето , другото е лесно ;)

ПП Сега се сетих - ето http://www.arts-outdoors.de/Shop/produc ... sons-.html хората са измислили специална палатка за байкъри , на прилична цена е , май ще ми е следващата придобивка :^:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Сашо » Чет Апр 30, 2009 6:33 pm

Аз няма да мога да дойда, обаче ще съм свободен следващите петък, събота и неделя... Относно палатката :D - супер е, само че е много тежка. Аз утре ще си взимам тази: http://www.alpibg.com/product_info.php?products_id=1270. Според мен трудно се намират хора за такива мероприятия поради чисто психологически причини: инстинкт за ненапускане на родните места, инстинкт за бързото връщане, ако случайно се отдалечи дадения индивид, който аз наричам "синдром на пощенския гълъб", както и още 20-на паранои, свързани с открити пространства, свирепи диви животни, липса на много хора, отдалеченост от лекарска помощ и др.. Много по-рядко се срещат индивиди с колумбовски характер, склонни към откривателство и нови хоризонти. Но с навлизането на електричеството, телефоните и интернета сенките се отдръпнаха в ъглите и инстинктите ни закърняват... Дойде ми вдъхновението да напиша една научна статия по този въпрос, за която ще разчитам на подкрепата на Стоян. В заключение бих казал, че за мен велосипедизмът е занимание самотно.
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот sto100jan » Чет Апр 30, 2009 8:34 pm

Ами , Сашо , кво да ти кажа , прав си до голяма степен за параноите , но най-вече причината според мен е , че няма традиция за велопоходи у нас . Виж , при каякарите е съвсем друго нещо - там няма празен уикенд , освен в най-дълбоката зима , да не се разпънат палатки , и да не се намокрят подобаващо . Е затова утре вечер ще ида да се видим на Каякарската поляна в Кресненското дефиле да пийнем около огъня по едно за здравето на велосипедизъма у нас :beer:
За твоята палатка - екстра е :agree: За моята палатка - тежка е , но знаеш , че при мене 5-6 кила отгоре (до 10) не са проблем :D . Колелото тежи 20 кила , аз - 120 , багаж - 20-30 - еми движим , нали ? :smokin:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот stilyssk » Чет Апр 30, 2009 9:23 pm

За палатка съм харесал http://www.tashev.bg/bul/new_page_32.htm нали ще правя и ком-емине, но не бързам да я зимам защото и моята работа е свързана със стройтелството а с тази криза няма много работа и внимавам малко с разходите :( ,а вариянта да си купя временна палатка нещо не ме блазни много.
Аватар
stilyssk

Рейтинг: 1290

Назад към Мероприятия - архив