@Harka
Така е.
Според мен хората, които правят по 3-4 качвания и повече, така или иначе си купуват карта. Може и да е неприятно, че увеличиха цените на картите през зимата, но всеки си преценява дали му е изгодно или търси други начини. В случая съм съгласен с теб, че за повечето спускачи другите начини едва ли биха били по-рентабилни откъм време, че дори и откъм финанси.
Новата цена на билетите ще "удари" по хората, които ползват лифта за 1-2 качвания. За тези хора (съдя и по себе си) не е толкова важно да направят максимален брой спускания за деня и при подобна (висока) цена вероятно ще потърсят други начини и алтернативи. Та от тази гл.т. ми се струва неадекватно решението, тъй като чрез него трудно ще привлекат нови клиенти за карти, най-много да прогонят част от клиентите за единични качвания.
Във всички случаи съм на мнение, че няма какво да "ревем" и да се "жалваме" - лифтът си има частен собственик, който явно е решил да изкара допълнително парички по такъв начин, ние пък сме клиенти и само от нас зависи дали ще му ги дадем.

CRAZY RIDER написа:То как вървят нещата мен ще ми стане по изгодно да отида на Сопот,Безбог,Пампорово или някъде другаде....

Което всъщност е чудесно, поне според мен. Вярно е, че Витоша е най-удобна заради близостта, но има и други хубави места за каране, при това доста по-спокойни, и ако един собственик на лифт тук реши да стане прекалено алчен, най-много да помогне на други собственици на лифтове да печелят от неговите потенциални клиенти.