Open Mountainbike Cup of SHAMBHALA 2009 - XC, TRIAL

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Open Mountainbike Cup of SHAMBHALA 2009 - XC, TRIAL

Мнениеот a2rider » Пон Май 04, 2009 2:10 am

Тъй като темата, която съществува, е за 1-3 май и се коментира предимно ДХ и 4Х, реших да пусна една само за траял и XC състезанията.
Само трябва да излезе програма за състезанията и тренировките тази седмица. :)

п.п. Ако желаете, кажете кой ще ходи, защото аз ще съм с траялистите от Казанлък, а ще карам на 4х трасето. И наистина ли няма да има лифт другата седмица? :)
"Аз съм българче, обичам нашите планини зелени..."
Аватар
a2rider

Рейтинг: 984

Re: Open Mountainbike Cup of SHAMBHALA 2009 - XC, TRIAL

Мнениеот Admin » Чет Май 07, 2009 5:42 pm

Програмата за втория уикенд на Shambhala Open Cup 2009 e публикувана:
http://www.shambhala-bikepark.com/event ... bc8ec1c2db
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот ACID BURN » Чет Май 07, 2009 9:33 pm

Искам да отбележа едно нещо...
Прочетох много добре декларацията с голямо внимание.
Интересно ми е това, че в декларацията пише, че организаторите не поемат отговорност за състезателя или доброволец.
Демек...Давайте ние тая декларация и отивайте да си карате колелата пък че може да си счупите главата нас не ни интересува. А това е документ за непълнолетен.Кажете ми как ще се чувства Баща и Майка ако знаят че синът им/дъщеря им карат на опасно трасе.Кой ще съобщи, че нещо им има или има някъв проблем.
Излиза, че няма да ти помогнат ако паднеш или нещо от сорта.
И щом е такава нагласата за тези под 18, какво правим за тези над 18?
И за тях няма отговорност?
Ами ако нещо стане?Баща ти хуква нищо, че може да е далече от теб.Аз не знам за отбор и най-вече организатор който да не поема отговорност за трасето и състезателите по него....
Идваш от еди къде си, счупваш се, въпреки че си екипиран и нищо... спасявай се както можеш...или по-точно който има милост да те спаси...
Незнам...Аз ли нещо бъркам или?
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот bdz43r » Чет Май 07, 2009 11:20 pm

С въпросната декларация си връзват гащите, че ако се утрепеш няма да ги осъдят, че видиш ли са те прилъгали да караш и впоследствие си отхвърчал в някой камък. Никой няма да те остави да агонизираш размазан край трасето, затова е осигурена ПСС и линейка в готовност.
Надали някой някъде би поел отговорност за състезатели в подобно или друго състезание.
Аватар
bdz43r

Мнениеот did » Чет Май 07, 2009 11:27 pm

ACID BURN написа:Искам да отбележа едно нещо...
Прочетох много добре декларацията с голямо внимание.
Интересно ми е това, че в декларацията пише, че организаторите не поемат отговорност за състезателя или доброволец.
Демек...Давайте ние тая декларация и отивайте да си карате колелата пък че може да си счупите главата нас не ни интересува. ...
...
...Аз ли нещо бъркам или?

Ти бъркаш! Участието във всяко състезание или масово каране е доброволно и всеки сам си носи юридическа отговорност за нанесени щети. Организаторите могат да помогнат с всякаква логистична или медицинска подкрепа, да направят застраховка, но не е редно да плащат обезщетения на някой, който въпреки техните усилия се е наранил.

Тези декларации са стандартни в подобни мероприятия. Всъщност, у нашенско текстовете са доста омекотени. Разрови се какво се подписва при подобни състезания в Америка, например, и ще си помислиш, че отиваш на преднамерено самоубийство. А не е така! Просто хората не искат да бъдат съдени за неща, за които те не могат да поемат отговорност, даже и да искат.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Пет Май 08, 2009 2:33 pm

Утре сутринта пътувам към Сопот и засега се очертава да имам едно свободно място в колата за човек с или без колело (без значение). Връщам се в неделя вечер, след награждаването. Ако някой иска да пътува с мен (търся си спътник, за да си намаля поне малко разходите за транспорт, пък и за компания), да ми драсне едно ЛС.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот wizard_m » Пет Май 08, 2009 5:22 pm

Търся превоз от Стара Загора до Сопот за състезанието по XC. Трабва да има място и за колело. За връзка скайп: wizardcho
wizard-m.hit.bg - Web каталог на всички филми, сериали и анимета които съм гледал
Изображение
Изображение
Аватар
wizard_m

Рейтинг: 1220

Мнениеот matiosoft » Съб Май 09, 2009 6:52 am

Аз след минути изчезвам от Казанлък към Карлово.
Ако някой ме види между Карлово и Сопот с ООООгромната неудобна туристическа раница...няма да имам нищо против да ми помогне, земайки я в колата :D
:beer: Айде и дано се събереме пак като миналата седмица
:wavey:
:fire: no adrenaline no fun :fire:
matiosoft

Рейтинг: 1280

Мнениеот mitakaman » Съб Май 09, 2009 5:38 pm

Няма ли да има някое специално включване да се ориентираме какво става в Сопот ? :popcorn:
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот eMcKu » Съб Май 09, 2009 8:07 pm

mitakaman написа:Няма ли да има някое специално включване да се ориентираме какво става в Сопот ? :popcorn:

Ако може, и класирането в ХС надпреварата, поне призьорите.
Благодаря предварително :agree:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот ko3er » Съб Май 09, 2009 11:59 pm

Първи Йордан (съжалявам,забравих му фамилията) драг тийм
втори Тодор Ангелов драг тийм
трети Фьодр Драголов Драг тийм
четвърти аз :clap:

Аз си прекарах много добре целия ден.Направихме разходка през Сопот до Карлово преди състезанието,което започна доста по-късно от предвиденото,но според мен за добре.Трасето беше с 2-3 по-големи изкачвания ,които на доста места се тикаха(при някой повече при други по-малко разбира се),а накрая имаше доста стръмно и технично спускане по много камъни,на което малко от нас се спускаха,за повечето крос-кънтристи беше прекалено стръмно и каменисто.Трасето беше около 3.5 км,като мъжете трябваше да направим 8 обиколки а жените и юношите - 5 .Според регламента ако първия задмине последния(с 1 обиколка) той отпада и така се получи,че всъщност Тодор задмина всички без Фьодр,но накрая спря преди финала и изчака Данчо да завърши пред него ,като така извади всички останали мъже* от състезанието 2 или повече обиколки преди финала.Аз като четвърти(последният надминат с 1 обиколка) направих 6 изтощителни за мен обиколки.Много се изкефих на въжените атракцийки,които получихме като участници в състезанието.Това беше идеалният завършек на деня.
Благодаря на всички,които бяха там..Без вас нямаше да е същото

*това правило не се прилага между различните категорий.
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот z1gZag » Нед Май 10, 2009 11:34 am

Беше яко XC , аз позяпах и поснимах малко http://z1gzag.pinkbike.com/album/Open-M ... 2009---XC/ . :beer:
z1gZag

Рейтинг: 1915

Мнениеот GreenTeam » Нед Май 10, 2009 6:13 pm

Аз искам да отбележа че беше много некоректно от страна на организаторите да вземат по 15лв за регистрация при положение,че в сайта е обявено че таксата е 10лв.А това че в последния момент увеличиха броя на обиколките също не беше коректно.Относно трасето на мен лично не ми хареса.Голяма част от изкачването беше прекалено стръмна и се налагаше да бутаме,вместо да въртим както би трябвало да е едно ХС трасе.Спускането на мен лично ми хареса,но защото колелото ми е за спускане.Имаше доста тежки участаци в спускането които аз бих определил като ФР ,а не като ХС.В крайна сметка аз спуках гума и не завърших.Това е от мен.
Пловдив-Градът под тепетата
Аватар
GreenTeam

Рейтинг: 1054

Мнениеот ACID BURN » Нед Май 10, 2009 8:46 pm

Отностно спускането- ами и на мен ми се виждаше зор... Не бях свикнал с идеята, че на ХЦ маршрут може да има такива спускания..., но все пак ги спуснах...макар и с едно падане...
Но аз скъсах верига в средата на третата обиколка и това беше състезанието за мен :V: :V: :V: :V:
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот a2rider » Нед Май 10, 2009 10:47 pm

ACID BURN написа:Отностно спускането- ами и на мен ми се виждаше зор... Не бях свикнал с идеята, че на ХЦ маршрут може да има такива спускания..., но все пак ги спуснах...макар и с едно падане...
Но аз скъсах верига в средата на третата обиколка и това беше състезанието за мен :V: :V: :V: :V:

Наистина е лошо да ти се скъса веригата,а колкото до триала беше много яко.Състезанието се получи много добре.
Класиране:
1.Александър Толев(Оли)
2.Крум Методиев
3.Стамен Димитров
4.Атанас Чакръков
За точките непомня колко бяха,а снимки имам много и ще дам утре,че ми падна батерията,а и са 2гб :D :D
п.п.Админе видяхта и теб. :eyebrow:
Аватар
a2rider

Мнениеот Admin » Нед Май 10, 2009 11:22 pm

Аватар
Admin

Мнениеот a2rider » Пон Май 11, 2009 10:19 am

Хайде братя мои...радваите :D
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=375973
п.п.Ако някой друг има снимки да не се свини...да сподели.
Аватар
a2rider

Мнениеот ko3er » Пон Май 11, 2009 7:05 pm

Ако някой има още снимки от ХС-то да качва..че никакви снимки нямам..
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот Grizly » Чет Май 14, 2009 10:48 am

Здравейте. За мен састезанието не беше лошо, но доста тежко. Побутах си. Но като за първо састезани за годината е добре.
Аз имам една молба. Загубих си скоростомтерчето. Ако някой, който го е намерил и има желание да ми го върне да ми пише. Мерси :peace:
17.05-Стара Загора :beer:
Grizly

Рейтинг: 1205

Мнениеот malyk_bongo » Чет Май 14, 2009 5:21 pm

каквото и да си говорим като цяло си беше супер :D е сега... макар че 5-те обиколки ми се видяха доста трудни, ги минах и чесно да си призная на спускането ме беше млако шубе ... ама го спуснах :crazy: хаха като за първо състезание ... :D
Ride Ride, people ^^
Аватар
malyk_bongo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Admin » Вто Май 19, 2009 11:01 pm

Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Пет Май 22, 2009 8:44 am

Аватар
Admin

Назад към Мероприятия - архив