Нови цени на лифта на Драгалевци от 1.5.2009

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Нови цени на лифта на Драгалевци от 1.5.2009

Мнениеот 25thframe » Чет Май 07, 2009 1:32 pm

Antares написа:
vpravov написа:велосипедистите на "драгалевския" се ползват с привилегията да не чакат на дългите опашки, а минават директно отпред. ..... За мене лично, дори само това, е достатъчна причина да приема новите цени :agree:
Защо никой не каза нещо за това мнение?

Tова е нещо което е било факт, и преди да бъдат вдигнати цените.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот rarekin » Чет Май 07, 2009 1:38 pm

25thframe написа:
Прави ми впечатление, че се разсъждава от гледна точка на свършения факт.

Исках да ти кажа, че обсъжданото вече е факт, но bikerider ме е изправарил.

Дискусията има смисъл ЕДИНСТВЕНО ако това, за което се говори, отива извън обхвата на това да се констатира някакъв факт. Ако на някой му пука за планината то той би трябвало да гледа на увеличението на цените само като повод за изваждането наяве на съществени проблеми. Превантивните действия (предхождани от превантивно обсъждане на проблеми) е доказано по-ефективно решение от пост-фактум решенията/действията и по-принцип е донякъде белег на състоянието на обществото. Ние тук имаме луксозното предимство да се намираме в позиция, при която можем да запазим природата си по своя собствена воля. Не ми се коментира какво се губи, ако това се налага по административен начин. Който разбира - разбира. Цеко Минев/Витоша ски/Юлен е само повода, а не причината. Останалите коментари (включително и моите по отношение на икономическата логика, стояща зад увеличението) са си whining, което е aбсолютно Off-topic.

25thframe написа:
Вероятността увеличението на цените да се трансформира в по-добро качество на услугата на мен ми се вижда минимална.
А ето я и твоята гледна точка. Защо смяташ, че увеличението на цената няма да доведе до предоставяне, ако не до по-качествена услуга - респективно нови съоражения, то поне до по-честата профилактика на текущите такива, а това не ти ли е достатъчна причина, да платиш малко повече??

Още малко whining :D . Това е моята гледна точка по отношение на икономическата логика, която стои зад увеличението, а не за проблемите, които ме интересуват тук. За твое сведение - въпроса с цените на лифта ЗА КОЛЕЛА няма да ме засегнат ИЗОБЩО, така че аз се възползвам от комфортното си предимство да разсъждавам върху ситуацията относително безпристрастно за една от двете страни - просто аз съм на третата :) .Иначе, като имам предвид историята на Цеко Минев/ Витоша ски/ Юлен сериозно бих се замислил, преди да изказвам позиция в негова защита или да се надявам на нещо, което да е насочено към третирането на хората, които му пълнят джобовете, по адекватен начин (за моите разбирания, не за неговите). И, Не, не е достатъчна причина - увеличението ЗА КОЛОЕЗДАЧИ не беше обявено, да речем през зимния сезон, а точно сега, което доста красноречиво говори за мотивите за него. Освен това "Витоша ски" не притежава съоръженията отпреди два месеца, че да разбират пост-фактум какви са им разходите по поддръжка или целевите групи. И , Не, няма такова нещо като "по-честа профилактика" - всяко съоръжение си има сервизни интервали, които са предварително зададени, и обикновено са съобразени с натоварването му на пълен капацитет.

bikerider написа: На фона на цените на лифта в Сопот оплакванията от вдигането на цените на Драгалевци е най-малкото... хммм... ще го кажа направо - лицемерно.

Би било интересно да се направи една съпоставка (на целогодишна база) между натовареността на лифта на Сопот и този на Драгалевци. :)
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Чет Май 07, 2009 1:48 pm

@rarekin +100! :agree:

@pe6oto +1 :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот THEZOGGO » Чет Май 07, 2009 7:14 pm

Мен не ме вълнуват новите цени защото не виждам кое е приятното в това да караш на Драгалевци. Може би това че туристите които се предвижват пеша са много и трябва да караш на спирачки за да не бутнеш някой, оставете това че ги плашим когато караме на долу. Много хора на едно място - пешеходци и велосипедисти за мен се губи удоволствието от карането на долу когато трябва да знам че след следващия завой или след следващото дърво няма да ми изскочи някой турист на пътя. За това искам или не, карам на Витоша там където няма толкова хора, по не толкова "централните" места. А да чакам на лифт особенно на Драгалевския, не ме кефи това. Карам на горе по паветата или по асфалта. Мога да давам по 16 лв за карта, но за мен няма удоволствие от карането на Драгалевци. А за автобуса като алтернатива и това отпада, в тези малки автобусчета я се качат 20 човека я не, какво остава за колела.
Аз карам на самоход на горе. Правя каране и спускане, е вярно че е един път за деня и не е по 20 спускания, но поне има някакво удоволствие, пред това да карам на Драгалевци.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Stancho » Чет Май 07, 2009 8:48 pm

@Antares: Този пост го пиша специално за теб... ако хванем да си направим маркировка и всичко както му е реда, може и да има повече място за нас. Хората ходят по нашата пътека, зашото няма къде да видят, че тя е направена за колела. А това за незаконния строеж - ако дойде някой инспектор горе това ще е революция. Все пак всички искате да карате, но не искате да измените нещата, за да са във ваша полза. Като се направи една по скрита пътека с маркировка - ще се знае, а вече който я пренебрегва - няма право да се сърди.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Editor » Чет Май 07, 2009 9:19 pm

25thframe написа:
Прави ми впечатление, че се разсъждава от гледна точка на свършения факт.

Исках да ти кажа, че обсъжданото вече е факт, но bikerider ме е изправарил.

Вероятността увеличението на цените да се трансформира в по-добро качество на услугата на мен ми се вижда минимална.

@Еditor - "икономическа криза" има, колкото има и "свински грип".

Чакам да чуя особновка...

Като човек, които си стои в къщи и слуша дружките си ли говориш, или работиш в магазин за велосипеди и части?
Работя в сверата на търговията вече трета година и трябва да ти кажа, че в сравнение с миналата година по това време, продажбите са доста по-слаби.Хората, които посещават магазина също са по-малко.Отговарям точно за поръчка на стока и трябва да ти кажа, че и тук положението не е цветущо.

За "свински грип" не знам дали си прав, но вече има няколко смъртни случая по света.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот kikon » Чет Май 07, 2009 9:45 pm

Editor написа:Чакам да чуя особновка...

И аз искам да чуя обосновка от теб за простотията дето я каза. Тук.

Станчо, хората не ходят по пътеките направени за колела, ние караме по пътеките на хората. Грешна ти е представата.

Въпросът е готови ли сме да платим за качество или ще си караме на кренвирши. И ако решим да сме на луканка, дали пък няма да ни я спрат, щото е нелегална.
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот M1010X » Чет Май 07, 2009 10:41 pm

По-скоро въпросът е дали ще даваме 2 кинта за кило кренвирши или ще плащаме за луканка... и пак ще набиваме кренвирши.

Колкото до това, че колоездачите са с предимство - по мои спомени това е така поне от 2001г. Предполагам, че и преди това е било същото.
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот PtD » Чет Май 07, 2009 11:36 pm

@kikon + M1010X: +100 !
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот hitar_potter » Чет Май 07, 2009 11:42 pm

Еми, като колоездачите са с предимство, наистина има причина цените да са по-високи. Това е един вид по-качествена услуга. Проблемът не е в това, че сега има разлика в цените, а че преди е нямало ;) Щото от гледна точка на пешеходците, байкърите са привилегировани за това, че им дават предимство.

Относно цената - не ме грее особено. Карам ХС и ако използвам лифт, ще е само веднъж за деня (до сега само веднъж съм ползвал Симеоновския). Не вярвам, че ще се подобри положението с лифтовете, но те си решават каква цена да налагат. Наш избор е да я платим или не.

Относно лифта в Сопот - според мен, има причина билетите там да са по-скъпи. Една машина, която работи рядко има нужда от немалко профилактика. Разни лагери клеясват и т.н. Не хаби повече ток, но според мен на всички е ясно, че е по-рентабилно съоражението ти да работи целогодишно от колкото веднъж на месеца в най-добрия случай
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bdz43r » Пет Май 08, 2009 12:19 am

Лифта в Сопот си е в Сопот. Други стопани, дреги клиенти, други географски условия. Несравнимо е с Драгалевци. Освен това е по-дълъг.
Аватар
bdz43r

Мнениеот Infomaniac » Пет Май 08, 2009 8:46 am

Те хубаво вдигнали цените, ама днес се качих с 66 сутринта да направя едно пускане и лифтаджийте ме "зарадваха" :) Лифта няма да работи до края на месец Май поради ремонти.
Аватар
Infomaniac

Рейтинг: 1222

Мнениеот Antares » Пет Май 08, 2009 9:20 am

Infomaniac написа:Те хубаво вдигнали цените, ама днес се качих с 66 сутринта да направя едно пускане и лифтаджийте ме "зарадваха" :) Лифта няма да работи до края на месец Май поради ремонти.
Ето значи, че все пак се работи по въпросния лифт.
Stancho написа:@Antares: Този пост го пиша специално за теб... ако хванем да си направим маркировка и всичко както му е реда, може и да има повече място за нас. Хората ходят по нашата пътека, зашото няма къде да видят, че тя е направена за колела. А това за незаконния строеж - ако дойде някой инспектор горе това ще е революция. Все пак всички искате да карате, но не искате да измените нещата, за да са във ваша полза. Като се направи една по скрита пътека с маркировка - ще се знае, а вече който я пренебрегва - няма право да се сърди.
Дори и да се изгради вело-трасето, да се маркира, че е за велосипедисти - според мен ще се получи като с вело-алеята по Витошка - не стига, че ще вървят по нея, ами и ще ти подвикват "гледай къде караш!". Да не говорим, че за изграждането на трасе само за велосипедисти не са нужни само лопати и работна ръка. За да се получи нещо такова - трябва някой от по-сериозните ни вело-производители да си направи малко PR, да даде едно сериозно административно-бюрократично рамо, за да може да се изгради едно трасе и то да е трасе, не просто пътечка. Но системата в нашата "държава" е толкова тромава и спъната, че едва ли ще може да се получи това. А и от представителите на споменатите производители във форума видях предимно критики.
Лошото е, че каквото и да се направи - предполагам, че ще свърши като виражите и норт шора в Южния. Или като с пъмпа на Гребната в Пловдив. Винаги ще има някой, на когото пречи, та било то и от обикновена злоба.
Не казвам, да легнем и да се предадем, просто казвам, че почти всичко е срещу нас. И че ще продължават дълго време да се появяват всевъзможни спънки.

А, а за хората, пътеките - аз на Витоша, като реша да карам лифтово - правя съвсем различен маршрут. От Алеко - плато/кулата/Бояна. От Бояна има пътечка, по която разнообразявам с малко "ХС" до лифта. И пак. Доста по-дълго и по-разнообразно каране, да не говорим, че пътечката до Бояна си е сериозно приключение, поне за моето ниво. А предполагам, че има и пътечки от кулата до Драгалевци/лифта, при това, без да се налага въртене. Тоест - има алтернативи на "DH" трасетата, които не са чак толкова натоварени с пешеходци. Е, да, има си немалко въртене/бутане, но разправят, че било полезно, помагало за заздравяването на мускулатурата. Или вие сте над тези неща?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот M1010X » Пет Май 08, 2009 4:24 pm

А предполагам, че има и пътечки от кулата до Драгалевци/лифта, при това, без да се налага въртене.

А, е те такова ако някой знае, цена няма да има.

Колкото до предния ми въпрос (дали лифтът на Лале работи през лятото) - лаконичният отговор на Витоша ски беше "Ne rabotim prez liatoto".

Мбраа...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот Admin » Пет Май 08, 2009 5:34 pm

Antares написа:А предполагам, че има и пътечки от кулата до Драгалевци/лифта, при това, без да се налага въртене.

За съжаление няма, не и такива, които да са подходящи за спускачи. :(
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Май 08, 2009 7:18 pm

Antares написа:
Infomaniac написа:Те хубаво вдигнали цените, ама днес се качих с 66 сутринта да направя едно пускане и лифтаджийте ме "зарадваха" :) Лифта няма да работи до края на месец Май поради ремонти.
Ето значи, че все пак се работи по въпросния лифт.

Работят по лифта Ш'от иначе ш'се разпадне!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот M1010X » Пет Май 08, 2009 9:25 pm

Добре де... Аз нещо май пропуснах, но някой спомена ли, че лифтът на Сопот също няма да работи тоя месец? Или аз нещо бъркам?
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот yavka » Пет Май 08, 2009 9:30 pm

За лифта на Сопот можеш да се обадиш на тел.: 03134 / 30-77.
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот stroker » Пет Май 08, 2009 9:57 pm

M1010X написа:Добре де... Аз нещо май пропуснах, но някой спомена ли, че лифтът на Сопот също няма да работи тоя месец? Или аз нещо бъркам?

ДА, няма да работи и то за неопределен период от време!Виж мнението на Unik в темата за Шамбала опън къп.Явно сме обречени ж началото на сезоня. :bawling:
Единствената ми надежа е сега е найстина да има кои да ни качва с некаф превоз до горе на Сопот,че иначе требе да изпукаме на панорамната :rofl: :rofl:
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот M1010X » Пет Май 08, 2009 10:01 pm

Да ги таковат калинките...

Благодаря и на двама ви :) Звънях още преди това на този номер - "Поради технически причини, абонатът не може да бъде избран". Йе!

Все пак, остава вариантът с 66... Или ще почваме да въртим :praying:
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот bikerider » Съб Май 09, 2009 12:59 pm

Admin написа:За съжаление няма, не и такива, които да са подходящи за спускачи. :(

Ами има една към Бай Кръстю... :D

@rarekin: предполагам, че Драгалевския е по-натоварен, но не е ясно дали съм прав...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот M1010X » Съб Май 09, 2009 8:16 pm

bikerider написа:Ами има една към Бай Кръстю... :D

Би ли я споделил с множеството :)
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот stroker » Съб Май 09, 2009 10:14 pm

Званяхме на ППС, които ни казаха че всички лифтове няма да работят до 30 май.
пс.Цеко да ми лапаш маняка!
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот Sharkfucker » Нед Май 10, 2009 10:41 pm

Оф... стига интелигентни мисли върху това дали новите цени си заслужават.. Да се върнем на "Да им го набием на собствениците".
Аватар
Sharkfucker

Рейтинг: 1097

Мнениеот hitar_potter » Нед Май 10, 2009 11:04 pm

Нема угодия. Преди малко мрънкахте, че не го поддържат. Сега мрънката, че няма лифт...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот screamBoy » Нед Май 10, 2009 11:15 pm

без драгалевци, без сопот

пампоровските работят ли ???

на другия ски курорт ... как му беше името, а, Боровец дето имал само кабинка и се разглабя колелото и няма пътеки ... той работи ли ???

цял месец XC ли ме чака ?!? баси, добре че си взех добра гума ^_^

а като си пишем за пари ... в сектора, в койта работя в края на миналата година по-големите фирми съкратиха около 1/3 от работниците, специално на нас ни намалиха заплатите с около 6% и така ... не зная дали има икономическа криза по света, зная че за мен има съвсем конкретна икономическа криза и тя започна още миналото лято когато фирмата започна да следва друга политика на разходите
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот bikerider » Пон Май 11, 2009 4:33 pm

:offtopic:

M1010X написа:
bikerider написа:Ами има една към Бай Кръстю... :D

Би ли я споделил с множеството :)

Момина Скала -> Кикиш -> Комините -> бай Кръстю
Do or do not. There is no try...