няколко въпроса за Peugeot

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

няколко въпроса за Peugeot

Мнениеот idon » Съб Май 09, 2009 2:15 pm

Момчета,като знам какво е общото мнение за Пежо-тата,ми идва да не се хваля.Купих си днес Peugeot Explorer 20 на старо.Знам,че неразбиращ не бива да си купува колело на старо,ама сърце юнашко не трае!!!
Цената беше добра,даже супер,аз в къщи си имам Драг Онтарио ТЕ,ама сега съм доста далеч от дома и го взех да се придвижвам по-лесно и удобно.Опитах се да разпозная частите за по-добра представа-каквото успях-успях.
Въпросът ми всъщност е -дали да го нося в БГ като се прибера или да го подаря на някой(щото може и да има части,дето са по-добри от тези на Онтариото ми).
Та,ето какво разпознах-
рамка,както сте разбрали Peugeot Explorer 20(20')
скорости Shimano Altus ST-CT 90
v brakes Shimano-не разбрах какви,само виждам,че са с метални ръкохватки)
курбели Shimano FC-CT90
там някъде пише и Shimano Hyperdrive C
дерайльори Shimano Altus
капла Rigada
гума Spectra Kisel 26x1.90
фар Cat Eye Halogen

Това успях-това ви давам.
Нали разбрахте-просто съвет-нещо заслужава ли си да се сваля като си тръгна за БГ,или цялото да взема,или пък да го оставя...
Превоза не ме притеснява-място има.
Първи впечатления -половин час каране из Осло-никакви забележки-иска леко оправяне на едното лостче за скоростите.Всичко друго изглежда пушка.Нищо не трака,средно движение-супер...
Благодаря предварително за съветите! :beer:
idon

Рейтинг: 1248

Re: няколко въпроса за Peugeot

Мнениеот pe60t0 » Съб Май 09, 2009 2:20 pm

Би трябвало на Онтариото частите да са по-добри. Вземи си фара и се пробвай да го продадеш...Ако не го продадеш, защо да не си го вземеш с теб ?!
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот ico 1 » Съб Май 09, 2009 4:00 pm

Вземи го,как ще го оставиш.Тук все някой ще го купи.Относно частите,няма нищо по-добро от на онтариото.Няма смисъл да го разглобяваш,по-добре зарадвай някой мераклия,като го купи цялото.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот Urban_biker » Съб Май 09, 2009 5:53 pm

Снимай го да го видим
Да караш колело? Това е болест братле!
Аватар
Urban_biker

Рейтинг: 1140

Мнениеот idon » Нед Май 10, 2009 2:47 pm

Момчета,благодаря за бързите отговори!Досега нямаше нет и чак сега успях да пиша.
Ще го снимам,ама след два дни,щото съм на кораб ,а го оставих на паркинг за велосипеди и ще го видя след два дни-та до тогава.
Иначе сигурно ще зарадвам някого като се прибера.Днес повъртях 30-тина км из Копенхаген-супер е-все повече започва да ми харесва.Има проблеми със скоростите,но за това трябва да отворя нова тема на правилното място-не съм имал скорости с 2 лостчета-то не че е голяма философия,ама май са счупени и предпочитам да ги пооправя сам,щото ще ми излезе златно ако го закарам на майстор.
Още веднъж благодаря за експедитивността и ще го щракна с мобила другия път.Поздрави на България!
idon

Мнениеот idon » Вто Май 12, 2009 2:15 pm

Ето обещаните снимки.С кофти мобил-такова качество.
IMG0194A.jpg
новото ми старо Peugeot
(266.04 KiB) 171 пъти
IMG0195A.jpg
(300.45 KiB) 128 пъти
IMG0196A.jpg
(273.31 KiB) 121 пъти
IMG0197A.jpg
(283.96 KiB) 111 пъти
idon

Мнениеот nikolce » Вто Май 12, 2009 3:37 pm

На третата снимка, лостчето на спирачката е обърнато към теб, или така ми се струва? :bigeyes:
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот pe60t0 » Вто Май 12, 2009 10:04 pm

Аз все пак не разбирам защо трябва да се коментира още дали да си го вземеш или да го хрърлиш ? Като си е твое, естествено, че ще си го вземеш :deal:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот marsa » Вто Май 12, 2009 11:55 pm

pe60t0 написа:Аз все пак не разбирам защо трябва да се коментира още дали да си го вземеш или да го хрърлиш ? Като си е твое, естествено, че ще си го вземеш :deal:
Ами не е точно така, човека каза "подаря", а не "изхвърля", може би 100-150 лева, които би му взел евентуално тук не са му проблем, та да го носи насам да избива пари, та пита притежава ли посредством колелото нещо с което да ъпгрейдне Онтариото, или не.

Моят съвет е ако е великодушен бохем да го подари, ако е истински Българин - има пазар за това колело в БГ.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот idon » Сря Май 13, 2009 3:47 am

Лостчето е обърнато на лявата(задна)спирачка-така го купих и не съм го въртял,защото двете ми грамадни падания бяха след ползване на предна.Може някой ден да я обърна,ама засега не си давам зор-карам само на равно(то, в Копенхаген баир май не можеш да намериш) по около 20-30 км през ден(щото през ден съм в Дания) и това е.
Иначе относно връщането ,подаряването или продаването-вече реших.Имам приятел,дето преди сто години ми беше дал колелото си да покарам и го откраднаха от мен и сега дойде момента да му го върна.Опитвах много пъти да му купя ново(на него или на сина му),но не искаше,а е инат и не исках да купя колело за него ,а да се наложи да го карам аз...Е,сега ще му го набутам!
Благодаря за отзивите и помощта на всички.От цялата работа май само фара може да си взема,че нямам на Онтариото.
Живи и здрави!Ще се видим налято из София! :beer:
idon

Мнениеот idon » Вто Май 19, 2009 1:33 pm

Момчета,да се изфукам!Пежото се оказа че върви!Вчера направих 102 километров преход(без предварителна подготовка) може да си представите какъв зор видях...
Важното е,че колелото се държа на висота-само дето не му бачкат скоростите-е,това най-вече ме умори.Всъщност основно за това пиша-някой ползвал ли е или ползва Shimano Altus ST-CT 90-предполагам,че това е модела и на скоростите и на командите ,защото са излети заедно.Проблема е следния-задната команда беше счупена при падане като го купих,така,че капака с винта излизаше от основата като сменях скоростите,но като притисках капака към основата(да не се разглоби),скоростите се сменяха.Предните команди въобще не бачкат.Ама вчера,като опитах пак да сменям скоростите,мести една нагоре и като пусна лоста,връща скоростта обратно.
Мисля,че имаше някъде в сайта запознаване с различните компоненти на велосипеда,но не се сещам къде е,пък и едва ли ще пише точно за този вид предавки.
Та,ако някой е ползвал такова чудо,да даде съвет как мога да се справя сам.Развия ли винта,свалям капака има някакви зъбчати колела и това е.Със стягане не може да се задържи капака към основата,но това не е болка за умиране-мога да пробвам да го залепя,а може и с тиксо,както казваме ние-музикантите-тиксото е най-добрия приятел на музиканта.
Очаквам съвети всякакви.
Благодарности и бири,когато се видим в БГ.
Живи и здрави! :beer:
idon

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти