Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Шосейният колоездачен сезон беше открит офицялно днес!

Мнениеот Grash » Сря Апр 22, 2009 2:03 pm

Ти па за Ауеко защо ще тръгваш от Биуа? Мини си през Драгауевци :D
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 22, 2009 2:26 pm

Grash написа:Ти па за Ауеко защо ще тръгваш от Биуа? Мини си през Драгауевци :D

Епа, що? Ми, не знам. :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот crib » Сря Апр 22, 2009 3:14 pm

Аз винаги от бул. България съм катерил Алеко, само дето Драгалевци-Бояна навремето беше фраш с тирове, а пътя тесен, незнам сега как е.
crib

Мнениеот todor todorov » Сря Апр 22, 2009 10:48 pm

Grash написа::offtopic: Абе я вижте това: http://www.bikemap.net/route/159519 Не знам, но на мен не ми изглежда кой знае колко тежко... а може и да бъркам... Я кажете кой е най-тегавия баир изобщо каран някога в тура, ако някой знае?

Бъркаш, баце, бъркаш... :D

На мен ми се струва, че въпроса ти не е много коректен. Защото липсва "за кого да е най-труден". Ако говорим само за про-тата, то няма как да гледаш едно качване само за себе си. Пример - обикновено Алп Дюез идва след 150 км каране + повече от 3000 м качване. И ако отпред са група побеснели от ЮЕсПостал решили да карат първите два км на голяма плоча - звучи болезнено...
А Галибие, например, почти винаги е в средата на етап. И почти винаги темпото е спокойно.

На мен ми е най-свито сърцето когато съм карал на Монт Вонту. Иначе и на други качвания ме е боляло, ама по различен начин. Много е гадно и на Белмекен когато ТК реши да се пробва на макс... :eyebrow: :D
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот todor todorov » Чет Апр 23, 2009 12:54 am

DstupidBastarD написа:
todor todorov написа:
DstupidBastarD написа:
brumbar написа:Бацета, туй чудо на 39/23 дали ще може да се изкара /на компакта същото съотношение е някъде 34/20? На Белмекен, ако има такива проценти ще трябва да си нося поне 2-3 резервни вериги :bigeyes:

Не знам, баце, аз не бих могъл да го качим на теа зъби, не и без да спирам поне 4-5 пъти. Гледах те как караше на Кортен и ми се виде, че ти е леко, ма там баира е дълъг и само на неколко места ше може да починеш. За Белмекен мисла, че нема да имаш проблеми с 34/20, бате Любо го е качвал на 39/26 като бехме карали стотина км преди тва. Мисла, че ше требва да се наложат некви промени у плана за карането е събота и/или неделя, предвид тва, че днеска (а може и утре или поне вчера) да вали сняг над 1500 метра. Хотелчето у спортното градче бачка, като нощувка и закуска са 35 кинта, ма лично аз не виждам смисъл да преспиваме, ако нема условия за каране. Затва, предлагам да поизчакаме до петък вечер и да направим брифинг на ситуацията за каране. Засега, съобразявайки се с кофти прогнозата, предлагам да отидем с кола до Белово, качваме Милеви скали, пускаме ги и после през Сестримо до Белмекен (докъдето е възможно да се кара). Ше се събере над 3000м денивелация и около 120км каране. После удряме по бира у Белово и си се прибиргаме по къщята. Лагерите явно ше требва да ги правим у по-добро настроение на Десита. Предвид факта, че Туше ше кара с нас, носете си много и дебели дрехи, дъждобрани, каски за градушка и секви пособия за защита от гадно време!!! :bigeyes:

Първо за плановете - в момента следя прогнозите зорко, щото ми е част от работата. За събота времето е ОК и аз ще съм в Банско, така че около Белмекен може и да има слънце. Смятам обаче в неделя да се запътя към Белмекен и тогава ще ви трябват топли дрехи. За 39/23 - ще е много тегаво на 20%. За Белмекен е възможно, макар и не много приятно. Колко са дълги участъците с 20% (ТК, Любо??).

Еми, в такъв случай, направо да правим срещата в Белово за неделята! Примерно, как ви се струва среща в 10ч. на отбивката за Юндола (дето е с/у гарата)? Да имаме време да покараме 5 часа, да пием за час една бира и да се приберем по светло. У неделя немаше ли кво състезание по телевизоро? Така, относно 20-те процента, те са съвсем закратко, нема и 50 метра, щото при мене компюторчето отчита със закъснение от 12-15 сек. и там показа че е 18%. Но си има неколко километра дето под 11-12% просто не пада. При тва са последните 3-4км, голем купон е! :clap:

аз идвам
todor todorov

Мнениеот Ivan_NL » Чет Апр 23, 2009 1:24 pm

brumbar написа:Бацета, туй чудо на 39/23 дали ще може да се изкара /на компакта същото съотношение е някъде 34/20? На Белмекен, ако има такива проценти ще трябва да си нося поне 2-3 резервни вериги :bigeyes:

Не те знам що за катерач си , но за мен е невъзможно. Аз качвам Копенберх - 22% - (баира дето на обиколката на Фландрия ще ги видиш да бутат) на 34/26. Ако беше асфалт може би 34/23. но не е много сигурно. Ако успееш на 39/23 то ще е само гърчене , а не каране. ( това погледнато от мойта камбанарийка) Най-добре е да ръгнеш една касета 13-29 за да нямаш проблеми.
Аз обаче качвам такива баири седнал на седалката и силно наведен напред опитвайки да балансирам тежестта върху гумите.. Ако се изправя тежеста ми отива много напред и задната гума почва да превърта. Ако прехвърля повече тежест на задната - имам чувството че се обръщам по гръб и губя стабилност.
Аватар
Ivan_NL

Рейтинг: 1490

Мнениеот Grash » Пет Апр 24, 2009 8:11 pm

DstupidBastarD написа:...Затва, предлагам да поизчакаме до петък вечер и да направим брифинг на ситуацията за каране...

:popcorn:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот brumbar » Пет Апр 24, 2009 9:18 pm

Последно разбарах, че ще се кара в неделята. Ние се чудим дали да пътуваме 2-ма от Стара Загора, ама сме леко уплашени от прогнозата за времето, а и нали Тоше ще дойде с тоя неговия облак, който вечно го следва навсякъде :)
В крайна сметка, ако не дойдем, като се пооправи времето, ще се съберем и ще направим 2-3 дневен лагер в района /както планувахме първоначално/ и ще се разсипем от баири.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот bokicha » Пет Апр 24, 2009 11:34 pm

...нема се пУашите, нема се чудите, ами идвайте...
Той облакът си е над Туше... :D :cold:
Аватар
bokicha

Мнениеот Grash » Съб Апр 25, 2009 12:01 am

bokichaa написа:...нема се пУашите, нема се чудите, ами идвайте...
Той облакът си е над Туше... :D :cold:

Къде да идваме, дайте малко по-точна информация, само седя и се чудя какво да правя тука. Моля кажете някакви подробности за да мога да си направя сметките.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sportacus » Съб Апр 25, 2009 6:11 am

brumbar написа:Последно разбарах, че ще се кара в неделята. Ние се чудим дали да пътуваме 2-ма от Стара Загора, ама сме леко уплашени от прогнозата за времето, а и нали Тоше ще дойде с тоя неговия облак, който вечно го следва навсякъде :)
В крайна сметка, ако не дойдем, като се пооправи времето, ще се съберем и ще направим 2-3 дневен лагер в района /както планувахме първоначално/ и ще се разсипем от баири.

"brumbar" ако сте решили да покарате нещо по различно - не го мисли - ИДВАЙТЕ! Времето се предполага да е добро. Както се сещаш маршрута ще е бая тегав щото пръст има ТК. Ще се качва "Милеви скали" + "Белмекен" ...... гоним 3000 метра денивилация за деня.
Тоше ще идва ---- но тоя път сме се разбрали да си контролира енергиите ........... но не е излишно да си готов за дъждове и други ......... не е страшно, ние с Росен качихме Милеви скали на лек дъждец ------ просто сложете един - два екипа в колата - тя ще стои на междинна позиция - така че може да се преоблечеш евентуално.
Айде не го мислете!!! :eyebrow:

Grash написа:Къде да идваме, дайте малко по-точна информация, само седя и се чудя какво да правя тука. Моля кажете някакви подробности за да мога да си направя сметките.

Стефчо при мене нямам свободни места - в мойта кола се събират 2 колела. Колкото до час на тръгване и час на срещата очаквай ТК като се прибере - днес по някое време. :magnify:
Аватар
sportacus

Мнениеот brumbar » Съб Апр 25, 2009 9:20 pm

За неделята се отказваме. Тук в Стара Загора си е хладничко и беше намръщено през целия ден, а за планината си трябва направо зимна екипировка. Ако сте решили да ходите все пак, пожелавам Ви приятно и безаварийно каране и дано майката природа и Тоше да се смилят над вас. :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот todor todorov » Съб Апр 25, 2009 9:58 pm

brumbar написа:За неделята се отказваме. Тук в Стара Загора си е хладничко и беше намръщено през целия ден, а за планината си трябва направо зимна екипировка. Ако сте решили да ходите все пак, пожелавам Ви приятно и безаварийно каране и дано майката природа и Тоше да се смилят над вас. :agree:

лош избор :bawling:
аз днес бях в района, за да го подлъжа да се извали, бях забравил абсолютно всичките си дрехи за дъжд и естествено почти ме удави... за утре обаче обещавам сухо време :peace:
че е студено си прав - на високо си се усеща хлад. така че който идва да си взима и топли дрехи.
а иначе понеже аз си нося каплата - чакам си бирата :D :beer:
todor todorov

Мнениеот brumbar » Съб Апр 25, 2009 10:02 pm

Сигурен съм, че в ще се видим и ще покараме някога и ще се отблагодаря за твоята отзивчивост :beer:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Grash » Съб Апр 25, 2009 10:33 pm

sportacus написа:Стефчо при мене нямам свободни места - в мойта кола се събират 2 колела. Колкото до час на тръгване и час на срещата очаквай ТК като се прибере - днес по някое време. :magnify:

Чакаме включване с инфо :popcorn: Днес направих София-Железница-Самоков-София, но не се получи както го бях намислил да се пробвам и към Мальовица, вместо това направих една TT тренировка докато бягах от един лош облак 15 километра със 30-40 км/ч на гадния път преди Самоков с многото дупки :D В крайна сметка му избягах, но накрая малко преди Панчарево ме наваля обилно, след което в София си ме доваля, и така докато се прибрах, хубаво се изкъпах... за капак, явно от водата, километража ми спря да отчита... сега го мъча да видя дали ще живее :V: Та за утре, ако ще маате там по баирите и примерно ако Бойко идва и има място в колата, бих се включил.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот triple G » Съб Апр 25, 2009 11:29 pm

Grash написа:
sportacus написа:Стефчо при мене нямам свободни места - в мойта кола се събират 2 колела. Колкото до час на тръгване и час на срещата очаквай ТК като се прибере - днес по някое време. :magnify:

Чакаме включване с инфо :popcorn: Днес направих София-Железница-Самоков-София, но не се получи както го бях намислил да се пробвам и към Мальовица, вместо това направих една TT тренировка докато бягах от един лош облак 15 километра със 30-40 км/ч на гадния път преди Самоков с многото дупки :D В крайна сметка му избягах, но накрая малко преди Панчарево ме наваля обилно, след което в София си ме доваля, и така докато се прибрах, хубаво се изкъпах... за капак, явно от водата, километража ми спря да отчита... сега го мъча да видя дали ще живее :V: Та за утре, ако ще маате там по баирите и примерно ако Бойко идва и има място в колата, бих се включил.

Според мен няма нужда да го мъчиш много километража. И моя спира при много дъжд и на следващия ден си работи отново. Разбира се зависи и от самия велокомпютър, но все пак не би трябвало да е повреден според мен.
triple G

Рейтинг: 1235

Мнениеот bokicha » Съб Апр 25, 2009 11:45 pm

Grash написа:

Привет, малко късно , ма и ние днес търкаляхме...,
та за утре схемата ми се върти или с колата на брат ми /а той нещо ще си пренася с моята/ или с моята, но тогаз и брато ше се натовари
с нас и общо взето и в давата случая сме фул, оставил съм брата да си реши... :peace:
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот sportacus » Нед Апр 26, 2009 5:11 am

bokichaa написа:Привет, малко късно , ма и ние днес търкаляхме...

..........май ще взимам байк :eyebrow: ............ като гледам тия снимки и ме обзема тъга по прахоляка ..... на черните пътища ......

Айде до после ...
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Апр 26, 2009 6:47 am

Grash написа:

Стефчо, днеска явно нема да ти излезне късмета, да видиш наживо 20% баир, но затва па имам утешителна награда - жълта гривничка за тебе, директно от Хамерика. Разбира се, благодарение на любезното съдействие на клуб Мамут и неговия посланник там - Камен. Не Станчев.
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Апр 26, 2009 6:48 am

sportacus написа:
bokichaa написа:Привет, малко късно , ма и ние днес търкаляхме...

..........май ще взимам байк :eyebrow: ............ като гледам тия снимки и ме обзема тъга по прахоляка ..... на черните пътища ......

Айде до после ...

http://www.youtube.com/watch?v=L2GaCnAiuvo&feature=PlayList&p=6798243D4F5854D6&index=22

:eyebrow:
Аватар
DstupidBastarD

Белмекен 2009-05-14

Мнениеот sportacus » Чет Май 14, 2009 3:44 pm

Аватар
sportacus

Мнениеот Grash » Чет Май 14, 2009 4:08 pm

Абе докога ще го откривате тоя сезон бе :rofl: Аз вече почти 2000 км имам минати тая година, а вие още го откривате. Иначе защо не го качите тоя Белмекен по горният/северен/десен ръкав, гледам че все го катерите покрай Чаира, или там каквото е... Аз като го катерих минах от другият път и ми хареса, трябва следващият път да мина и по другия ръкав :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sportacus » Чет Май 14, 2009 4:16 pm

Grash написа:Абе докога ще го откривате тоя сезон бе :rofl: Аз вече почти 2000 км имам минати тая година, а вие още го откривате. Иначе защо не го качите тоя Белмекен по горният/северен/десен ръкав, гледам че все го катерите покрай Чаира, или там каквото е... Аз като го катерих минах от другият път и ми хареса, трябва следващият път да мина и по другия ръкав :)

Стефчо това е класика! А днес имахме нов участник които трябваше да опознае красотата и трудността на един от любимите ни маршрути.

п.с. Само преди около 2 седмици го качихме и от другата страна ..... но това е истинския Белмекен!!!
:^:
Аватар
sportacus

Мнениеот Grash » Чет Май 14, 2009 4:23 pm

Е какво толкова специално има по тоя ръкав, че да го наречеш истинският Белмекен? С какво другият му отстъпва? Като им сравнявах профилите излгеждат еднакво, и да има разлика, не би трябвало да се усети. Както и да е, следващия път от там ще мина :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Май 15, 2009 8:35 am

Grash написа:Е какво толкова специално има по тоя ръкав, че да го наречеш истинският Белмекен? С какво другият му отстъпва? Като им сравнявах профилите излгеждат еднакво, и да има разлика, не би трябвало да се усети. Както и да е, следващия път от там ще мина :beer:

Като минеш по другия "ръкав", баце, ше разбереш кво му е спецялното на тоа. Ето и паканата за утре: Старт от Самоков в 12ч. (отбивката за Говедарци, дето е на 200м. след десния завой при Лукойл-а). През Говедарци до Мальовица и обратно до Беели Искър, после баиро до Боровец и спускане до Самоков, после равно през Шипочане до Радуил и пак баир до Боровец. Нататък ше го мислим. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Пет Май 15, 2009 8:50 am

:wavey:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Май 15, 2009 10:08 am

bokichaa написа::wavey:

Баце, среща в 11,00 на ОМВ-то на горублянско и околовръстното добре ли е за утре? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Пет Май 15, 2009 10:16 am

Вие на ход ли ще сте до Самоков? Ако сте със кола, има ли свободно място, че има шанс да се измъкна от работа утре?
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Пет Май 15, 2009 10:51 am

Ми, мился, че за самоход говорим и двамата.
Ми за 11 немам проблем, ма не е ли малко късно като цяло целото мероприятие??
Баце, твойта схема да не е с преспиване некъде из Рила?
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот Grash » Пет Май 15, 2009 10:59 am

Е ако ще стартирате от OMV във 11:00 за да стигнете до Самоков в 12:00 ви трябва завидна средна скорост, затова се зачудих данеби да става въпрос за возене :) Иначе аз имам намерение да дойда, да кача със вас Мальовица, евентуално и Боровец и да се връщам към София, за да хвана и велошествието. :beer:
Изображение
Аватар
Grash

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене