Ще гласувате ли?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Е, ще гласувате ли тази година?

Да
43
37%
Да, но ще подам невалидна бюлетина и така ще изразя протеста си
9
8%
Не, защото всички са маскари
17
15%
Не, защото нямам 18 години
37
32%
Не, защото няма да имам възможност (някъде в чужбина и т.н.)
2
2%
Все още не съм преценил
9
8%

Общо гласове : 117

Re: Ще гласувате ли?

Мнениеот gru » Вто Апр 28, 2009 8:01 am

agent_Jekov написа:@Admin, а не е ли по-хубаво да не избираш някой, който да ти дърпа конците, в името на това, че щял да подобри, общата среда. При все, че в България това не се получава както виждаме, а и няма да се получи никога. Защото конците ги дърпат една шепа хора, а потърпевш е народът, обикновено. И често, много често, по-голямата част от хората не са съгласни с решенията, които взимат кукловодите им. Например ако попиташ англичани, германци или други дали одобряват участието им във войната в Ирак, как ще отговорят според теб? Както виждаш Системата толкова силно е втълпила и заложила в главите ни идеята, че трябва да се гласува, да се избират кукловодите й, че често не можем да видим колко е излишно това и как всъщност участваме в поредния сценарий. Освен това, цялата политика на Системата е насочена към откъсването на човека от природата и забавянето на мисълта му, с цел превръщане на масите в хомогенно стадо, но това е друга тема.

@vparov, пак ти казвам, нашите мишоци не искат да изплуват нагоре. В схемата, която следват, начертана им от "чичковците" не присъства моментът България да тръгне нагоре. Както казах те са просто поставени лица, както всички президенти, министри и тн., всъщност решенията ги взимат хора в сянка зад тях. За всяка държава си има анализатори, обикновено дори предатели от самата нея, спускат се някакви алтернативи на стадото, които в същността си са еднакви, а после, който и да дойде следва указанията на Световното правителсво. За да се оправи икономически България например, означава някоя друга съседна или не държава да бъде ощетена. Както тези избори са предварително "избрани" вече, така и съдбата на България като цяло е начертана може би за 1 век дори напред. Но не и съдбата на отделната личност, тя има шанс да успее. Държавата България обаче няма да се оправи никога, поне не вярвам, а и не съм чувал подобни пророчества. Докато има овчици, които се стараят да задвижват колелцата в поредния механизъм на Системата, стараещ се да им хвърли пясък в очите, така ще е.

Как очакваш да стане това, без да има кой да гласува, ако си пасивен кой ще ти обърне внимание? Управата ли създава обществото, не зависи ли от нас какви ще сме, защо някой трябва да решава вместо нас какви да бъдем?

Двете ти изречения се противопоставят едно на друго. Отговорът е във второто-да, от нас зависи какви сме, не от управата. Не е нужно да задвижваш колелцата в механизмите й и да я оставяш в последствие, след като си я избрал, да взима решения вместо теб. ;)

agent_Jekov съгласен съм с теб Трябва да си отворим очите за очевадното на никой не му пука за нас ние сме донори/роби/електорат/овци/ и нищо не зависи от нас .Положението е изпуснато и ни манипулират ние сме безгласни букви а на тези дето си мислят че ще променят нещо -моля гласувайте!Аз обаче НЯМА Конспирацията е толкова дълбока че и Бай Тошо да дойде пак ще е същото !!
Аватар
gru

Рейтинг: 1147

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Апр 28, 2009 9:25 am

Аз ще гласувам.

Наивно е да очакваме, че този, който е на власт ще оправи положението. За да стане България по-добра всеки трябва да допренесе за това. Това е бавен процес. Преди години не вярвах на родителите си, когато ми казваха, че положението ще е по-различно евентуално за нашите деца. Е прави са, просто поколенията трябва да се сменят, но това не сваля отговорност от нас - напротив трябва да работим по-усърдно и да изискваме и контролираме повече управляващите ни. А това става чрез гласуване и отстояване на позициите за благо за цялото общество, а не само за определен кръг хора.

Едно клипче на братята македонци, което сполучливо обобщава нещата: http://vbox7.com/play:37dc4066 : - )

Който смята, че всички са маскари, нека просто избере най-малкото зло според неговите възгледи. Така поне ще се намали ефекта на купените гласове и автобусите с българи от Турция.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот vilio » Вто Апр 28, 2009 9:47 am

Който смята, че всички са маскари, нека просто избере най-малкото зло според неговите възгледи. Така поне ще се намали ефекта на купените гласове и автобусите с българи от Турция.

:agree: :agree: :agree:
vilio

Рейтинг: 1290

Мнениеот Admin » Вто Апр 28, 2009 1:33 pm

gru написа:... ние сме донори/роби/електорат/овци/ и нищо не зависи от нас ... ние сме безгласни букви... !!

Хубава самооценка! :bowdown:
:evil:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Сря Апр 29, 2009 3:03 pm

Да.

Edit: пуу Admin ме е изпреварил... :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Чет Май 07, 2009 8:25 am

gru написа:Положението е изпуснато и...

... предпочиташ да си стоиш насран, вместо да се изчистиш - твоя воля.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kojota » Чет Май 14, 2009 10:29 am

Понеже слушама z-rock - от няколко дни върви "реклама" на Бат Бойко и Ваньо - не че нещо ама тия се пооляха да се мажат с лайна , и чесно казано радиото ме разочарова леко с тази предизборна помия !
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот rarekin » Чет Май 14, 2009 11:04 am

На радиото му се плаща за рекламно време. Ако то не се използва за разпространяване на антиобществени, вредни за морала и т.н. информации , на радиото му е все едно кой какъв го дири.
Иначе, преди години на хората им "писнА" и от тогавашния президент Стоянов и Богомил Бонев и техните компромати и взеха, че гласуваха за Първанов (или не гласуваха за друг, което е същото).
КАжи к'во станааааа ...... :D
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот hitar_potter » Чет Май 14, 2009 11:26 pm

Мда, тази реклама я има и много сериозно в нета... Чак ми писва от нея...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Май 15, 2009 9:08 am

Таз реклама е много показателно какво ни очаква, като не се гласува. :banghead:
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Reactor » Пет Май 15, 2009 9:41 am

gru написа: ......ние сме донори/роби/електорат/овци/ и нищо не зависи от нас.....

Ти си обречен :crap:

По темата:
Именно чрез гласовете и реакциите си ,ще покажем,че не сме такива каквито ни описва колегата gru!!!
Аватар
Reactor

Мнениеот FireFoXa » Пет Май 15, 2009 10:38 am

За тези, които още не са решили какво да правят -> http://teenproblem.net/s/13350.html

Лично аз на предишните избори го сметнах, че на тези които предстоят ще мога да гласувам и бях много доволен, че ще съм пораснал(на цели 18) и ще мога да си дам гласа за който и да е. На 14 мислих, че това е едно от нещата които те правят "голям", след като след по-малко от 10 дни се присъединявам към "големите", съм 100% сигурен че ще гласувам. Все пак ако не ние, младите, то кой трябва да гради бъдещето на държавата и на хората живеещи в нея?
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот agent_Jekov » Пет Май 15, 2009 3:26 pm

Пич, нищо не градиш, градиш бъдещето на децата, роднините и приятелите на тия, които ще избереш. Аман от балъци!!!
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот vilio » Пет Май 15, 2009 3:40 pm

Аман от балъци!!!

:offtopic: Господин Просветлен,

би ли разяснил на "балъците" каква е истината за Всичко. Дай насока на "балъшките" същества какво да правят. Аз лично съм съгласен с момчето, че няма кой да промени нещо ако не младите. Друг е въпросът, че това е много общо казано и надали повечето хора вкарват конкретен смисъл в това, но по-важното е, че убежденията са правилни.
Вярвам, че ако имаш малко мозък в главата си, както поне претендираш, ще се съгласиш. Ако не, бих казал - "аман от кръчмарски философи "!

По темата: аз ще гласувам както винаги и както винаги за най-малкото зло.

Направете го и Вие!
vilio

Рейтинг: 1290

Мнениеот agent_Jekov » Пет Май 15, 2009 4:59 pm

vilio написа:По темата: аз ще гласувам както винаги и както винаги за най-малкото зло.

Не знам защо си мислиш, че СДС е най-малкото зло? :crazy: Язък, че сме фенове на един отбор...
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Май 15, 2009 5:24 pm

http://vbox7.com/play:e5e6d0ac Едно клипче, на което попаднах случайно, по темата... :rofl: :D
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 15, 2009 6:54 pm

agent_Jekov написа:
vilio написа:По темата: аз ще гласувам както винаги и както винаги за най-малкото зло.

Не знам защо си мислиш, че СДС е най-малкото зло? :crazy: Язък, че сме фенове на един отбор...

Не съм видял някъде тук да се споменава партия. Каквото и да твърдиш, по-добре да гласуваш за по-малкото зли (каквото и да рече това), отколкото някой друг да гласува за по-голямото зло...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот pe60t0 » Пет Май 15, 2009 8:02 pm

хахахаха по-малкото зло.... :rofl: :rofl: :rofl: не сте добре ей, не сте добре :lol: :lol: :lol:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот bluskanie » Чет Май 21, 2009 6:05 pm

Jekov, Принципно позицията ти е разбираема, но не съм съгласен с нея. Защото е ясно, че когато не се гласува (както ти призоваваш), гласовете или иначе казано, властта отива в ръцете на комунисти и турци. Не искам нито едните, нито другите да ме управляват вече, та в този смисъл "по-малко зло" ми се струва приемливо решение. Всеки трябва да гласува... по съвест и по убеждения. Но да гласува! Ако не искате да си давате гласа и "протестирате", много по-ясен знак за това е, да зачеркнете бюлетината, отколкото да лежите у вас и да силекувате махмурлука в неделя...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Май 22, 2009 8:51 am

agent_Jekov както винаги се представя в най-добрата си светлина - задълбочен и проницателен анализатор, който хал хабер си няма за какво говори, но го говори...
Аватар
bikerider

Мнениеот 25thframe » Пет Май 22, 2009 9:00 am

:roll2:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот agent_Jekov » Пет Май 22, 2009 12:52 pm

bluskanie написа:властта отива в ръцете на комунисти и турци.

От 20 години е в техните ръце.

"по-малко зло"

Няма такова животно. Всяко от тия, които има възможност да управлява е голямо зло, а малко зло няма да събере и 0.001 %.

Ако не искате да си давате гласа и "протестирате", много по-ясен знак за това е, да зачеркнете бюлетината

Това е по-приемливо.

bikerider, гледай си твоята партия, дето няма да може да се яви на изборите и не се занимавай с мене.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bikerider » Пет Май 22, 2009 2:53 pm

Слушам, анализаторе ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот chill » Пет Май 22, 2009 5:33 pm

bluskanie написа:Защото е ясно, че когато не се гласува (както ти призоваваш), гласовете или иначе казано, властта отива в ръцете на комунисти и турци

Обясни как, моля.
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 22, 2009 5:58 pm

Много просто. Като някой друг гласува вместо теб.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bdz43r » Пет Май 22, 2009 6:16 pm

Като грамотен и ориентиран в обстановката интелигентен човек имаш избор да гласуваш или не.
Баба Кичка от Горно надолнище обаче е неграмотна, не я вълнуват изборните дела, не знае нито каква е идеята, нито какви са последствията от нейния глас, нито пък това ще се отрази пряко на нейния живот. Това прави ценният и глас лесно манипулируем и има кой да се възползва от това.

Ти се възползваш от способността си да избираш и решаваш, че гласът ти е безсмислен или ненужен... Докато си мислиш, че си най-умният, изборите печелят избраните с гласа на баба Кичка и други като нея. Нейният глас има тежест точно колкото и твоя.

Някъде се спомена за световната конспирация и за някакви "чичковци", които дърпат конците на пионките. Възможно е и е твърде вероятно. Обаче мен нито ме интересуват делата на "чичковците", нито мога да им противодействам по някакъв начин. Едниствената ми възможност е с гласа си да окажа влияние на пионките, от които зависят пряко касаещи ме неща, които пък не представляват интерес за маститите кукловоди.
Дори изборите да са предрешени... Аз нямам друг начин да въздействам, а гласуването е безплатно, не боли и става за 3 мин. Алтернативата е да се имам за голям тарикат, че знам всичко и нищо не мога да променя.
Аватар
bdz43r

Мнениеот Alpina » Пет Май 22, 2009 7:56 pm

hitar_potter написа:Много просто. Като някой друг гласува вместо теб.

Нищо товако.
Просто малоумници, които плюят по "турците" когато дойде време за гласуване, оставят точно тях да избират власта, за да могат след това пак да плюят. Дребни нещастни петънца, които знаят само да лаят, но не и да мислят или действат. :(!:

Цигани и други малцинства, са си постоянен електорат и общо взето основно те решават власта в България, защото някои "хора" не гласуват, ами остави другото и призовават за това. Който спечели тяхния глас - той е следващия.

Ако беше задължително гласуването, изведнъж щяхме да се окажем с доста по-цветна политическа палитра, която вероятно щеше да работи по-добре.
Но сега се знае кой ще държи юздите още преди да дойдат избори.

Затова ще помоля някои псевдонационалисти, да не се правят заинтересовани и ощипани госпожици, защото сами са си виновни, та даже основно те са виновни за политическите управници в страната ни. Защото ако им пукаше за това кой ще бъде избран, щяха да гласуват.
Писна ми от такива "националисти", защото точно заради тях сме на това дередже!!!
Та ако обичат да си затварят плювалника и да се опитат малко да помислят, а като дойде времето да свършат нещо полезно, а не после да реват, че било така.
Последна промяна Alpina на Пет Май 22, 2009 8:08 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 22, 2009 8:05 pm

Точно това имах предвид под „когато някой друг гласува вместо теб“ - когато избирателната активност е слаба, номерата с купуване на гласове и с автобусите, минават ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот ico 1 » Пет Май 22, 2009 8:51 pm

Ще гласувам.Винаги съм гласувал.Така трябва да направят всички,ако искат нещо да се промени към по-добро.Не ми се обяснява колко важен е един глас,само си припомнете една габровска шега за ракията на даскала,когато кмета предложил на всички от селото да донесат по 1 кило ракия за новият даскал и да го налеят в една 100 литрова бъчва.Един човек се изхитрил,че ако донесе 1л вода няма да се разбере на 100 л ракия.Накрая даскала пил чиста вода от бъчвата :D
Аватар
ico 1

Мнениеот chill » Пет Май 22, 2009 10:26 pm

hitar_potter написа:Много просто. Като някой друг гласува вместо теб.

Нима искаш да кажеш, че като не отида да гласувам, предизвиквам някой, който иначе не би гласувал, да отиде да гласува и то за точно определени партии?

Баси квантовото обвързване. :lol:

ПП.
Също така, интересна е презумпцията, че ако бях отишъл да гласувам, АЗ нямаше да гласувам за същите партии. :lol:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

ПредишнаСледваща

Назад към Други