логическата задача е за 2-ри клас

did написа:Знам отговора на загадката с пистолета и ключовете.
Правил съм го няколко пъти.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
Бла, аз не се и опитвам. Петък е, ...kikon написа:Аз не се сещааааам!![]()
![]()
hitar_potter написа:Ева, цаката е следната: Важното при къщата е, че вторият математик казва, че това не му е достатъчно. Т.е. ти търсиш такъв номер на къщата, че да не можеш все още да отговориш на въпроса. Затова и търсим комбинации с еднакъв сбор - за да изпаднем в сируацията на втория матгаметик
Но всеки знае колко синеоки вижда.did написа:"Никой не знае, че точно 100 човека са синеоки и 100 са с кафяви очи".
bdz43r написа:Но всеки знае колко синеоки вижда.did написа:"Никой не знае, че точно 100 човека са синеоки и 100 са с кафяви очи".
did написа:Ако съм на този остров, просто бих казал първия ден, че съм синеок.
hitar_potter написа:Не.
Синеоките си тръгват... Остават само кафявооки, като всеки от тях вижда останалите без да знае, че собствените му очи са кафяви.hitar_potter написа:Значи кафявооките никога няма да си тръгнат от острова, тъй като няма да са сигурни кафяви, зелени или розови очи имат
bdz43r написа:Синеоките си тръгват... Остават само кафявооки, като всеки от тях вижда останалите без да знае, че собствените му очи са кафяви.hitar_potter написа:Значи кафявооките никога няма да си тръгнат от острова, тъй като няма да са сигурни кафяви, зелени или розови очи имат
Трябва ли някой да им казва, че има поне един с кафяви очи?
Всеки един знае, че не може да има повече от три цвята.
След напускането на синеоките, всеки от останалите знае, че има поне 99 кафяви и евентуално собственият му цвят може да е друг.
hitar_potter написа:
Пита се кой и кога ще намусне острова
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта