Избор на детско колело? Към родителите и не само :)

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Избор на детско колело? Към родителите и не само :)

Мнениеот STAFF » Вто Май 19, 2009 3:34 pm

@ LIL

Разбирам, че си щастлив там, където си, но се надявах децата ти да мръднат поне с милиметър нагоре. :) Нейсе...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот did » Вто Май 19, 2009 4:06 pm

@LIL

Рамката на велосипеда не се характеризира само с един размер и не всички 24-инчови велосипеди са с еднаква геометрия. Има доста размери, освен този на колелата. Спринтчето е с размер на седалковата тръба само 11 инча и не виждам никакъв проблем деца, високи 115 см да го карат.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот LIL » Вто Май 19, 2009 4:14 pm

did написа:@LIL

Рамката на велосипеда не се характеризира само с един размер и не всички 24-инчови велосипеди са с еднаква геометрия. Има доста размери, освен този на колелата. Спринтчето е с размер на седалковата тръба само 11 инча и не виждам никакъв проблем деца, високи 115 см да го карат.

Разбирам това, просто днес имах възможност да огледам 24 цоловия драг и ми се стори доста голям. Със сигурност ще огледам и спринта стига да го има наличен, че звънях днес в един от магазините на Байкцентър и ми казаха, че го нямат, макар да останах с впечатл., че не са много наясно какво продават :) Иначе ако е коректно инфото което намерих и драга и спринта са с еднакви компоненти, с изключение на курбели и педали, при драг са по добри, но при нас явно ще се избира преди всичко рамка :)
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот Stanev » Вто Май 19, 2009 8:08 pm

:offtopic: Тази тема ми заприлича на повечето теми във фотофорума. Примерно - "Начинаещ съм, търся си фотоапарат". Още на петия пост, започват да му обясняват как нямало смисъл от евтинина сапунерка или пък някой ултра зум модел. Направо да взима ДСЛР нисък клас. Малко след това му казват, че той ниския клас е много орязан и направо да взима по-висок клас апарати (примерно иска Никон Д60, а го нахъсват за Д300, който е 3-4 пъти по скъп семи про модел) Е накрая някой се изцепва - вземи направо Д3 и да ти е мирна работата :rofl:

Та така...а и нека не забравяме, че покрай "кризата" не е лесно да се правят такива покупки :smash:
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот codename47 » Вто Май 19, 2009 9:38 pm

Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот LIL » Нед Май 24, 2009 9:00 am

Взехме ги :clap: SPRINT HATTRICK BOY-24

Реших, че е редно да драсна някой ред, ако някой татко има същите терзания тази тема да е маскимално в помощ.

Първо, мисля няма да е в разрез с правилата, ако похваля хората от Байкцентър. Верно, че преди време ми скъсаха нервите с едно звено за верига :smash: :D но сега бяха просто перфектни. Обадиха ми се на секундата щом пристигнаха колелата, че ги нямаше налични, за времето което стигнах от центъра до младост вече ги бяха сглобили и ми направиха мн. добра отстъпка.

Колелата изглеждат доста приятно, цвят ''ГНИЛО ЧЕРВЕНО'' :D както нарекоха децата бордото :) трябва да го предложа това име за цвета на спринт, и да го патентовам.

Сега за размера- Ами, доста са им големи :look: Така и не намерих някъде да ги пробвам преди да ги докарат. Инфото, което дадох за височината на децата в началото е силно преувеличено, както ми казаха те- Тате ама в детската ни мериха с пантофите :popcorn: Като ги премерих вкъщи, по високия се оказа 113см. по дребния 108см. Резнах им тръбите обърнах, машинките на седалките и завъртях максимално кормилата към тях за да компенсираме малко. По високия горе долу успява като си пусне единия крак и се наклони да слезе безпрепятствен, но той е и по плашлив, но предполагам бързо ще свикне и за него нещата горе долу са ок. По дребния обаче дори не може да го яхне сам :crap: добре, че е смелчага, за слизане си изработи една каскадьорска техника, направо скача от него, опаковах го целия в протектори и сега е като малка костенурка нинджа и вее гордо перчема в парка :)
Доста ми е съвестно, че им взех по големи колела, ще се поизмъчат, а и доста се ограничават така откъм каране, по по неравен и труден терен няма да могат да карат скоро, но както казах, така и не можах да ги пробвам, освен това на по високия горе долу му е добре, и сигурно още на есен ще му е почти по мярка, а не вървеше на единия да взема по малко :dontknow: Както и да е, вече ги взехме и те много се кефят, благодарско на всички, които помогнаха в темата с мнения и съвети :beer:
Аватар
LIL

Мнениеот LIL » Нед Май 24, 2009 9:56 am

Stanev написа::offtopic: Тази тема ми заприлича на повечето теми във фотофорума. Примерно - "Начинаещ съм, търся си фотоапарат". Още на петия пост, започват да му обясняват как нямало смисъл от евтинина сапунерка или пък някой ултра зум модел. Направо да взима ДСЛР нисък клас. Малко след това му казват, че той ниския клас е много орязан и направо да взима по-висок клас апарати (примерно иска Никон Д60, а го нахъсват за Д300, който е 3-4 пъти по скъп семи про модел) Е накрая някой се изцепва - вземи направо Д3 и да ти е мирна работата :rofl:

Та така...а и нека не забравяме, че покрай "кризата" не е лесно да се правят такива покупки :smash:

ХА-ХА :clap: И тяхната съм я сърбал :D
Аватар
LIL

Мнениеот IVO Jordanov » Нед Май 24, 2009 10:51 am

@ LIL
Да са ти живи и здрави дечицата и да си карат колелата с кеф! Личи си колко много си ентусиазиран, преполагам те още повече! Не се коси за размера, мисля, че много бързо ще свикнат и няма да усетиш кога е дошло времето за по-големи и сериозни машини! Напълно подкрепям избора ти (не съм родител, но мисля че повече средства за такъв тип колела, за каране в парка си е просто кощунство), така че се радвай на децата и по-често излизайте да карате заедно!

@ Не мога да разбера, защо продължаваш да махаш с тояжката, като видя че човека е възпитан и по един съвсем културен начин, по-рано те помоли да спреш да се заяждаш. Трудно е и за човек, който не ти познава стила на писане във форума, да не се засегне от острите изказвания, били те и на шега.
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот LIL » Нед Май 24, 2009 11:05 am

IVO Jordanov :beer:

Мерси пич, радвам се, че тук се намират и свестни хора. Да ти кажа честно, в началото аз се радвах повече от тях :D чак се поизнервих малко заради това, но като покараха малко нещата си дойдоха на място и сега от сутринта са ме заврънкали да ходиме в парка.
Аз пък ти пожелавам някой хубав ден и ти да купуваш детски колелца :D
Аватар
LIL

Мнениеот did » Нед Май 24, 2009 5:39 pm

Хе, голямо им било...

Виж хората в нашия форум какви велосипеди предлагат, за деца от 1 до 7 години при това:

viewtopic.php?f=16&t=55026
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Frida » Нед Юли 12, 2009 4:41 pm

Аз знам за най-малките ... бързо и лесно се научавали с колела без педали, защото така разбират най-добре как да пазят равновесие.Помощните гуми са вече отживелица :D
http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php? ... 81&dflid=3
Аватар
Frida

Рейтинг: 1323

Мнениеот tanya » Нед Юли 12, 2009 5:40 pm

@ Frida, само че точно от този сайт колелцето го няма :bawling:
Всъщност никъде по българските магазини не видях такова. В screambikes има едно пластмасово подобно, но не пише никакви подробност за него. Ей това. Ама без да го видя, не смея и да го поръчам.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Thunder » Нед Юли 12, 2009 10:26 pm

@tanya Брат ми има колелото което си показала от линка.Той е на 2 години и 8 месеца и колелцето му е идеално,то е направено от много здрава пласмаса и се зглобява доста лесно.Гумите са на лагери и общо взето колелцето е супер за ,,прохождащите,, в спорта.Ние купихме нашето от Испания и вече 3 месеца го кара и няма никакви проблеми с него. :beer:
Аватар
Thunder

Рейтинг: 1242

Мнениеот Frida » Нед Юли 12, 2009 10:49 pm

tanya,като това което ти показваш видях в магазина на DRAG, бул.България.Италианско е, но познавам вносителя на такива немски и са по-ниски цените утре ще му звънна и щи пиша лс :peace:
Аватар
Frida

Мнениеот LIL » Нед Юли 12, 2009 10:52 pm

На моите първо им взехме едни доста издръжливи триколки на кетлер, след това подкараха на 16 и 18 цола направо без помощни, научиха се за ден два. От това което съм наблюдавал, според мен помощните само объркват нещата, след това детето по трудно свиква и се плаши когато се свалят.
Аватар
LIL

Мнениеот Quiz » Пон Юли 13, 2009 8:46 am

tanya написа:Всъщност никъде по българските магазини не видях такова. В screambikes има едно пластмасово подобно, но не пише никакви подробност за него. Ей това. Ама без да го видя, не смея и да го поръчам.

@tanya,
взехме такова на малкия, когато беше на 2. Колелцето определено си струва-здраво, леко, има и регулиране на височината на седалката (водят го от 2 до 5 г).
Взехме го от Веломания на бул. България, но беше последното. След това съм го виждала само в магазин Джестър.
Горещо ти го препоръчвам! :agree:
Аватар
Quiz

Мнениеот Frida » Пон Юли 13, 2009 1:34 pm

http://www.youtube.com/watch?v=UwebrL5oZYE
http://www.youtube.com/watch?v=DNf-seURC7U
tanya, звъннах точно ги получаваха :D разгледай ТУК и на живо отиди с лапето да си пробвате :D На лс ти оставям тел. за връзка с вносителя ако решите нещо.
Аватар
Frida

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Юли 13, 2009 2:51 pm

А каква е цената на LB-тата? Видях че това от веломания е около 100лв. А по детските магазини няма ли такива колелца?
Препоръчвам използването на ЛБто с КАСКА
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Frida » Вто Авг 04, 2009 4:34 pm

Честито ново колело на малкия байкър :D а майка му да разкаже дали се справя добре и дали му харесва?
Аватар
Frida

Мнениеот tanya » Сря Авг 05, 2009 12:19 pm

@Frida, чудесно си се справя малкия и колелото много точно му пасна. Само че според него това не е колело, а "мотор" защото няма педали :dontknow: То си е от ясно по-ясно. :D Махнахме и педалите от колелото на съседското хлапе и сега и двамата карат "мотори" и са с каски съответно.
Иначе колелото наистина е много добро. Най-хубавото е, че е напълно независим като си го кара - минава по пътеки, през дупки, бордюри. Ако е с колело с помощни колелца, това просто няма как да стане. Вече си вдига и двата крака като се засили и спокойно си пази равновесие. Заформят се тука едни детски байк паркове. Всъщност събира очите на всички, защото друго такова колело в града няма. Виждала съм по-рано само едно момченце с подобно дървено. Та всички питат какво е това, защо няма педали и т.н. Но пък и доста родители се заинтересуваха откъде биха могли и те да вземат на децата си.
Имам доста клипчета направени вече и трябва да кача малко в нета.
Изображение
Аватар
tanya

Мнениеот Frida » Чет Авг 06, 2009 1:31 am

:clap: A колко е голямо детенцето ти, че аз съм от нетърпеливите майки и много се чудя дали да взема и аз едно такова?
Аватар
Frida

Мнениеот Анелия » Чет Авг 06, 2009 6:41 am

:clap: на малкия моторджия. А ти направо ставай дилър на колелата ;)
Аватар
Анелия

Мнениеот tanya » Чет Авг 06, 2009 11:53 am

@Frida, на 2 години и 8 месеца е. Висок е около 90см +/- 1см и това колело му пасна точно. Имат и по-малък модел за дете с височина 85см.
Ама на теб поне са ти подръка - можеш да отидеш да мерите.
Изображение
Аватар
tanya

Мнениеот tanya » Чет Авг 06, 2009 1:27 pm

Изображение
Аватар
tanya

Мнениеот Ozzie » Чет Авг 06, 2009 3:20 pm

@Таня
Детски ръкавички има. Преди няколко години бях взел на малкия, само че кожата им много му цапаше ръцете.
Така си и седят у нас, почти неползвани. Бих ти ги пратил за проба, но са ми далече в момента.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Предишна

Назад към Общ форум