individual написа:....
А между другото темата ти не е за МТБ форум, но това едва ли има чак такова значение
papi007 написа:А аз пък имам следния въпрос - дали команди аливио ще работят добре със стари шосейни компоненти (мисля че бяха спорт лх или нещо подобно, 7 скорости)? Или стъпката на новите е различна заради повечето скорости и по-тясната верига![]()
Също и за едно друго койоло, дали със аливио заден дерейльор ще може да се кара спокойно 9 скорости?
Тенк ю пипълс предварително
marsa написа:Стъпката, баце е различна на 5-6 / 7-8 / 9-10 скорости
did написа:marsa написа:Стъпката, баце е различна на 5-6 / 7-8 / 9-10 скорости
При 6, 7 и 8 стъпката е еднаква, петица не знам някой да кара вече. Еднаква е и веригата. Нещата се променят при девятката чак - веригата е по-тясна, а зъбчатките са по-близо една до друга. Оттам и издърпването на жилото за превключване от скорост на скорост е различно.
Под девятка няма проблеми със съвместимостта.
Явно се изказах неподготвен, за което се извинявам:did написа:marsa написа:Стъпката, баце е различна на 5-6 / 7-8 / 9-10 скорости
При 6, 7 и 8 стъпката е еднаква, петица не знам някой да кара вече. Еднаква е и веригата. Нещата се променят при девятката чак - веригата е по-тясна, а зъбчатките са по-близо една до друга. Оттам и издърпването на жилото за превключване от скорост на скорост е различно.
Под девятка няма проблеми със съвместимостта.
In general, drivetrains up to and including 8 speeds can use the same speed chain. The packaging/marketing chains often don't mention that they work with 5, 6, 7, or 8-speed bikes -- but if it mentions compatibility with any of these speeds, then it is compatible with all. The pin width of these chains is usually 7.1 or 7.2mm.
9-speed drivetrains use chains up to 6.8mm wide. These are typically explicitly marketed as 9-speed chains.
10-speed drivetrains use chains up to 6.2mm or so wide. Again, these are marketed as 10-speed chains.
papi007 написа:Знам че е маунтайн байк форум, но все пак за протокола ако някой тръгне да се рови от интерес, колко е на CAMPAGNOLO 11 Speed ширината на веригата
sash03 написа:Значи от личен опит знам, че команди 8-ца немогат да работят с блок 7-ца
sash03 написа:Значи от личен опит знам, че команди 8-ца немогат да работят с блок 7-ца,
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 19 госта