[quote="Fery"]
Збравих да ти спомена, че между графит от молив и карбонов плат има огрооооооооооооооооооооомна разлика. Един молив струва 50 ст. , а 1 кв/м карбон струва около 50 лв. И карбонът е графитени нишки изплетени в плат.
[/quote]
Малко пояснение ще внеса аз (дано не звучи нахално и натрапващо, но...)
Карбон (иде от латински - Carbonium) всъщност означава вългерод. Въглерода има няколко алотропни модификации - графит, диамант, фулерен, карбин, сажди (гр. allos - "друг" и trepo (има такава "~" чертичка над "о"-то) - "обръщам" (свойството на някои химични елементи да съществуват в свободно състояние под друга форма, с различни химични и физични свойства)). В случая с карбоновите нишки: графит са, точно като този в моливите, защото диамантът е твърде твърд

, за да бъде обработван, фулеренът е пластичен и се разтваря в органични разтворители, карбинът е прах, а саждите знаем какво са. Хубавото е, че при достатъчно висока температура (3000*С) графита, демек въглердоните нишки, могат да се превърнат в диамант. Де факто, тези с въглродни рамки разполагат с бая скъпа техника.
Fery, моля те не се обиждай от пояснението. Всичко което си казал е напълно вярно: въпросния материал е плат,да, от графитени нишки. Въвеждам го, защото някой, който си няма понятие наистина може да се обърка, а някой неща, според мен звучат малко объркващо ако не знаеш, пък е важно. Виж до какъв извод достигнахме...

Между другото тунинговаш ли двигатели...на коли? Винаги ми е била интересна тази материя. Някой пък може и да си поговорим..