За маймунджулъците - те не са задължително следствие от алкохола. Има доста примери. Стига да не са на пътя и да си заслужават псувните от шоферите - мисля че няма лошо като се седне някъде , да се забавляваме.
А за алкохола:
Не е глупав защото е пиян, пиян е защото е глупав!

Всеки си прави сметката. Аз ако се напия, кола никога не съм се качвал да карам(за в бъдеще също нямам намерение да правя такава глупопст), а на колелото съм много предпазлив и кротък ( за разлика от когато съм трезвен ). И все пак под пиян поне аз не разбирам да падам повръщам припадам и тем подобни, а да ми се замота главата. Не подкрепям карането пил на каквото и да било, но дори и да се случи, на теория надали колело, движещо се с 30 километра и тежащо заедно с ездача 150 кила макс, може да направи толкова поразии, колкото кола , тежаща 2 тона и движеща се със 120 в града.
Както казваше ми учителя по химия: Дозата прави отровата. Плюс че при мен колата понякога влияе много по-зле на сърце, на нервна система и т.н. отколкото една бира. Нали е безалкохолно колата? Ама вътре има предполагам сам знаеш колко гадости и в какви количества

Алкохоликът и въздържателят не само грешат и двамата, но и грешат по еднакъв начин - приемат виното като упойващо вещество, а не като благородна напитка

Въпроса е не да не се консумира, а да се консумира умерено и с АКЪЛ!!!