Гума

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гума

Мнениеот DHrider95 » Нед Май 17, 2009 10:57 pm

Тази гума добра ли е за спускане?Ще бъдат 2 и ми трябва добро сцепление,както на хлъзгав,така и на сух терен.За Дизелката,разбрах,че малко изтърка ли се,вече не става за нищо,но да я оставим нея настрана и ако може да ми кажете мнението си за тази гума.
DHrider95

Рейтинг: 1178

Re: Гума

Мнениеот a2rider » Нед Май 17, 2009 11:18 pm

Коя гума? :dontknow:
"Аз съм българче, обичам нашите планини зелени..."
Аватар
a2rider

Рейтинг: 984

Мнениеот DHrider95 » Нед Май 17, 2009 11:24 pm

Много се извинявам,забравил съм да сложа линк на гумата за която питам :D
http://screambikes.eu/product_info.php? ... a22a4af9a2
DHrider95

Мнениеот Rex_94 » Вто Май 19, 2009 9:21 am

Гумата не е лоша по принцип ако исползваш за спускане и каране по неравни терени всяка гама с по голям грайфер ще ти свърши работа.
Rex_94

Рейтинг: 1198

Мнениеот biketron » Вто Май 26, 2009 12:39 am

Rex_94 написа:Гумата не е лоша по принцип ако исползваш за спускане и каране по неравни терени всяка гама с по голям грайфер ще ти свърши работа.

Точно така,затова аз бих ти препоръчал kenda nevegal.Универсална гума която отпред ще ти върши страшна работа.
Аватар
biketron

Рейтинг: 1044

Мнениеот bikerider » Вто Май 26, 2009 8:25 am

Rex_94 написа:всяка гума с по голям грайфер ще ти свърши работа.

:crazy:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот sTeFcHo » Вто Май 26, 2009 9:20 am

и аз съм за кендата :peace: :peace: :peace:
sTeFcHo

Рейтинг: 985

Мнениеот ivcho01 » Вто Май 26, 2009 10:01 am

sTeFcHo написа:и аз съм за кендата :peace: :peace: :peace:

и аз
Аватар
ivcho01

Рейтинг: 1220

Мнениеот DHrider95 » Вто Май 26, 2009 11:56 am

А Кендата по добра ли е от Хай Ролер?
DHrider95

Мнениеот ivcho01 » Вто Май 26, 2009 1:19 pm

Кендата за предна, Хай Ролера за задна /според мен/
Аватар
ivcho01

Мнениеот pyle » Вто Май 26, 2009 6:53 pm

Аз карам невегал отзад и скоро и отпред ще слагам,много съм доволен,няма да сбъркаш. :beer:
Аватар
pyle

Рейтинг: 1128

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Май 26, 2009 7:00 pm

И защо сте за Кендата???? Защото сте чули от тук и от там, че е супер гума ли? Да, че е много хубава е много хубава, това не означава, че няма и други хубави гуми.... 2-ро, коя от всичките версии на гумата.. има 6 или 7 не съм сигурен вече???? Може би ТАЗИ??ЧЕ какво са половин кило въртяща маса.. ама моля ви се :crazy:. И вече не знам кое си ен-то.... е това за големината на грайфера а най-веселото изказване с извинение :D :agree: , Tioga Factory DH е най-добрата с големия си грайфер, и е само 20 лева... б*******си яката гума човече :evil:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот sTeFcHo » Вто Май 26, 2009 9:24 pm

защото аз съм имал и continental DISEL ама ся съм с кендата да ти кажа... :clap: :clap: нямам думи разликата е от земята до небето а и се разровете във форума пише много за всички гуми
sTeFcHo

Рейтинг: 985

Мнениеот sailman » Вто Май 26, 2009 9:55 pm

Ммм, да...пише...
Ама повечето постове се изразяват в е те такива йероглифи - " :agree: "," +1", " И аз съм за"...., и така нататък, без АБСОЛЮТНО никакво покритие! Трябва да ви кажа, че е адски уморително да чете човек тема пълна с подобни маймунщини, като в келешки чат. Аре, майната му, ясно е, че няма как всеки да е пробвал всичко, ама то и намек за мисъл не прозира.... :dontknow:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот ivcho01 » Сря Май 27, 2009 9:56 pm

TeDo_BaPHa написа:И защо сте за Кендата???? Защото сте чули от тук и от там, че е супер гума ли? Да, че е много хубава е много хубава, това не означава, че няма и други хубави гуми.... 2-ро, коя от всичките версии на гумата.. има 6 или 7 не съм сигурен вече???? Може би ТАЗИ??ЧЕ какво са половин кило въртяща маса.. ама моля ви се :crazy:. И вече не знам кое си ен-то.... е това за големината на грайфера а най-веселото изказване с извинение :D :agree: , Tioga Factory DH е най-добрата с големия си грайфер, и е само 20 лева... б*******си яката гума човече :evil:

нещо май се изказа много смело ми се струва, без да си се запознал с характеристиките на Кендата и на Тиогата. Не искам да се заяждам, но трябва да ги видиш на живо и да ги пипнеш поне. Аз имам Tioga Factory DH 2,1 предна и задна, предната е широка колкото Kenda Nevegal SWS 2,35 а задната е по-широка /60мм/. Вече отпред съм с Kenda Nevegal SWS 2,35 и нямам думи за сравнение в полза на кендата. Хубаво е да прочетеш за видовете материали /Изработена от DTC материал - мекия материал Stick-E за максимално странично сцепление и L3r Pro твърд материал с голяма износоустойчивост/ и можеж и да сравниш теглото на Kenda Nevegal SWS 2,35 и Tioga Factory DH 2,1
Аватар
ivcho01

Мнениеот biketron » Чет Май 28, 2009 12:25 pm

TeDo_BaPHa написа:И защо сте за Кендата???? Защото сте чули от тук и от там, че е супер гума ли?

Не защото съм я карал и от всички досега тя най добра работа ми е свършила и то на всякъкав терен.
Аватар
biketron

Рейтинг: 1044

Мнениеот haxboh » Чет Май 28, 2009 1:57 pm

Според мен КЕНДАТА е по-добрият избор за спускане.Карал съм и ми харесва как се държи :eyebrow: :eyebrow:
Аватар
haxboh

Рейтинг: 1200

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Май 28, 2009 2:18 pm

@ivcho01
И какво като е широка Кендата??? Щом си карал и двете значи много добре можеш да ги сравниш, по-точно поведението им например на твърда такава засъхнала пръст, ама хубаво засъхнала и гладка... и какво помага тук големината на Тиогата? Ти сам си казал, че няма място за сравнение, това за големината беше отправено към Rex_94.За видове материали съм чел, и си имам представа спокооойно, нямаше нужда да ми копираш от сайта какво пише ;).

@biketron
Да беше копирал малко повече от мнението а не само изрезка, а?

И защо сте за Кендата???? Защото сте чули от тук и от там, че е супер гума ли? Да, че е много хубава е много хубава, това не означава, че няма и други хубави гуми....

Не мога да разбера, защо когато намерите нещо хубаво не искате да си признаете, че има и по-хубаво нещо от "вашето хубаво"??? Както казах Кендата е много хубава гума, наистина и аз го признавам. Но това не означава автоматически всички други гуми да бъдат отхвърлени. Не е ли така??? Примерно на мен Швалбето ми харесва.Първо че е леко. Има хубав балон(62 мм), а грайфера му е бързичък, което също ми допада.Да не пропуснем така наречената защита против спукване.. Също така, че е сгъваема, което си е един много хубав плюс, когато имаш ограничен багаж!

Та, в заключение разберете, че не можете да имате нещо хубавото, и да отричате всичко, което е по-хубаво от вашето та дори вашето да е наистина хубаво. Винаги ще има по-добро, запомнете го!!!Няма такова нещо като "перфектно". И аз искам колело, готово да издържи на хубаво спускане, но в същото време да е под 10 кила... а ако може и да не е скъпо.

PS:@biketron
3 пъти ми беше нужно да ти прочета мнението, докато ти хвана логиката. ;)
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот O.K » Чет Май 28, 2009 9:28 pm

и аз бих ти препоричал невегала ''стик Е дх'', защото:
плюсове:
1)ниска цена
2)добро сцепление на всякакъв терен /сняг, кал, мокри корени, сух, камъни, мокри камини и т.н./
-много добре се държи в завой
-когато натисна повече спирачката и тя блокира за момент не поднася
минуси:
1)теглото е малко високо
2)износва се ако я караш много по асфалт, което важи и за някои други гуми съставени от меката смеска за гуми
това сравнение правя на базата на невегал-хайролер като предна, от личен опит
също съм я карал на всички от мен посочени по-горе терени /драгалевци зимно и лятно време, дяволски мост, дъртове и южен парк и пр.
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът никога нямат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са прави, виж точка 1!
Аватар
O.K

Рейтинг: 1067

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд