Oтвеждане на деца против волята им... :(

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Oтвеждане на деца против волята им... :(

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Май 28, 2009 10:42 pm

http://vbox7.com/play:dab7d60b

Абе тия нормални ли са?!?! Детото пищи "Помощ", те го завират в колата, без на никой нещо да му пука...после защо те е срам да се наречеш Българин. Щели да махнах корупцията врели-некипели, дрън-дрън-та пляс, ето до къде ни доведе корупцията... :V: :V: :V:

Извинете, ако съм объркал мястото на темата, но просто съм възмутен. :xx(: :xx(:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Re: Oтвеждане на деца против волята им... :(

Мнениеот foxracingshox » Чет Май 28, 2009 10:56 pm

малей :crazy: егати тия хора просто,нямам думи :(!: :boggled: детето вика помощ,егати съдистите :( поне тая тъпа климактеричка отнесе тупаница :evil: не трябва с бой и насилие,ама каквото повикало такова се обадило,не им ли е жал,к'во като има съдебно решение,немогат ли да опитат с думи :eek3: тая не е никаква майка :confused: хората се опитват да помогнат ама тия полицай :bigeyes: :(!: невиждат ли,че детето не иска :boggled: може ли по този ужасяваш начин да го ''набутат'' в колата :boggled:
Аватар
foxracingshox

Рейтинг: 1107

Мнениеот madsnake » Пет Май 29, 2009 8:12 am

Полицаите правят това, което им е наредено какво очаквате? Има съдия изпълнител там... Майката си заслужава боя както и правосъдната система.
Аватар
madsnake

Мнениеот Crimson » Пет Май 29, 2009 8:19 am

И защо майката да си заслужава боя ?!!!
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот madsnake » Пет Май 29, 2009 8:24 am

Очевидно, защото децата нямат грам желание да тръгват с нея?
Аватар
madsnake

Мнениеот Crimson » Пет Май 29, 2009 8:31 am

madsnake написа:Очевидно, защото децата нямат грам желание да тръгват с нея?

А ти познаваш и двете страни и си компетентен да издаваш присъди?!
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот madsnake » Пет Май 29, 2009 8:38 am

Компетентен съм дотолкова, че виждам реакцията на децата. Това не е достатъчно май?
Аватар
madsnake

Мнениеот Crimson » Пет Май 29, 2009 8:43 am

madsnake написа:Компетентен съм дотолкова, че виждам реакцията на децата. Това не е достатъчно май?

Ми не е!!! От личен опит и наблюдение на същата ситуация не съм сигурен, че бащата е толкова чист за колкото го изкарвате. И що се отнася до колко си компетентен хич не си, те за тва малко по-леко с издаването на присъди. Особенно по този типично елементарен и първичен начин повлиян от емоция без грам мисъл и рационалност.
Аватар
Crimson

Мнениеот madsnake » Пет Май 29, 2009 8:49 am

Да, разбира се че не е. Те ще свикнат където и да ги сложат. Нали са деца, малки са, не разбират. Това че нямат никакво желание да ходят там накъдето са ги подкарали няма абсолютно никакво значение, защото те са малки и не разбират. Другото нещо, в което си се заблудил е че аз присъди не издавам, защото нямам такава власт. Изказвам мнение, както и ти. Както казах и по-горе - компетентен съм дотолкова, че съдя според реакцията на децата. Това че никой не ги зачита за нищо е просто похвално (като гледам и ти си на този принцип).
Аватар
madsnake

Мнениеот Crimson » Пет Май 29, 2009 8:53 am

madsnake написа:Да, разбира се че не е. Те ще свикнат където и да ги сложат. Нали са деца, малки са, не разбират. Това че нямат никакво желание да ходят там накъдето са ги подкарали няма абсолютно никакво значение, защото те са малки и не разбират. Другото нещо, в което си се заблудил е че аз присъди не издавам, защото нямам такава власт. Изказвам мнение, както и ти. Както казах и по-горе - компетентен съм дотолкова, че съдя според реакцията на децата. Това че никой не ги зачита за нищо е просто похвално (като гледам и ти си на този принцип).

Очевидно нямаш идея за какво говоря и какво се опитвам да ти кажа, ма то си е нормално :D Бъди щастлив :D
Аватар
Crimson

Мнениеот TheAnimal » Пет Май 29, 2009 9:08 am

За пореден път се убеждавам, че хората са най-големите животни :(!:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот Quiz » Пет Май 29, 2009 9:37 am

Аз пък не мога да разбера защо има телевизионна камера на такова място в подобен момент. Явно за да може после половин България да изказва компетентно мнение кой крив и кой прав.... :dontknow:
Аватар
Quiz

Мнениеот lanzz » Пет Май 29, 2009 9:52 am

защо реши, че е телевизионна? в една друга тема със снимка на безумно спрял на кръстовище мерцедес никой не пита защо е имало там "репортерски" фотоапарат. каквато и да е ситуацията в този случай, който и да е крив или прав, по-добре е когато човек смята че са му нарушени правата, да документира какво се е случило и да си ги търси с всички възможни средства, а не да си каже, "бе я по-добре да си трая, предпочитам да ми отнесат децата, от колкото половин българия да изказва компетентно мнение".
Аватар
lanzz

Мнениеот Quiz » Пет Май 29, 2009 9:59 am

Всъщност, ние като обикновени наблюдатели, от така представената ситуация в репортажа на "Нова телевизия" НЕ знаем кой е крив и кой прав. Или греша?

@Crimson,
именно. :agree:
Последна промяна Quiz на Пет Май 29, 2009 10:24 am, променена общо 1 път
Аватар
Quiz

Мнениеот Crimson » Пет Май 29, 2009 10:15 am

Quiz написа:Всъщност, ние като обикновени наблюдатели, от така представената ситуация в репортажа на "Нова телевизия" НЕ знаем кой е крив и кой прав. Или греша?

Те тва и аз се опитах да ти метна. Пък и историята на майката също е интересна.
Аватар
Crimson

Мнениеот bikerider » Пет Май 29, 2009 10:35 am

Рецепта за обществено възмущение:
1. Камера
2. Пищящо дете
3. Две-три минутки в прайм-тайм-а на еди-коя-си телевизия.

Работи безотказно!!!!

@Quiz, Crimson: :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот veskoz » Пет Май 29, 2009 10:41 am

Quiz написа:Аз пък не мога да разбера защо има телевизионна камера на такова място в подобен момент. Явно за да може после половин България да изказва компетентно мнение кой крив и кой прав.... :dontknow:

Щото ставаме шибани американци малко по малко. Интерактивна телевизия. "Вижте го прострелян е ....умира.....умря!"

:offtopic:
Рецепта за американизъм:
Гледайте Биг Брадър (и се вълнувайте по проблемите в къщата), купувайте на децата си ел.колички (нищо че вече са на 10-11) вместо колела и най-важното водете ги редовно в Макдоналдс (там момченцата стават атлети, а девойките манекенки)- така ще ги стигнем, а ако добавим и малко поп-фолк на телефончетата направо ги задминавамее.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот pibsi » Пет Май 29, 2009 10:53 am

От това което разбрах от медиите ... и не само :
Майката алкохоличка, живее в Полша(полски гражданин по паспорт, бащата Българин) , получава детски помощи от полската държава, в същото време децата живеят с баща си и баба си в България . Децата са изведени от Полша, с декларация за съгласие от майката .
Майката идва в България, издава съдебен иск за взимане на децата от баща им, полската държава се "чуства" излъгана, тъй като се взимат пари за "нейни" деца, които даже не живеят там .
Форд-а беше кола на Полското посолство .
Фактически полицаите си вършеха работата, майката прави лайна, защото се опитва да продължава да взима кинти и да не я опандизят за държавна измама, бащата се опитва да отърве децата от майката (и двамата имат попечителството на децата, тъй като не са разведени) .
Друг въпрос е, че оная очилата полска к*рва взе по такъв начин децата, че ако бях станал свидетел на случката бих и счупил вратленцето .
Лично аз смятам да уведомя европейската комисия и агенцията за закрила на детето, макар и майката да е права, над жената с очилата може да бъде повдигнато дело за насилие(като тя след това може да осъди и бащата за нападение и тн, с две думи ще стане дъъъъълга и широоока) .
Все пак сме в европейския съюз, не може една държава било то членка на съюза или не да идва в България и да прави золуми !!!
Случая е тип ЦРУ, американското правителство издава заповеди на агентите да проучват определено място/държава, с изключителното право да нарушават законите, но хванат ли ги от определената държава САЩ не поема отговорност върху действията им . :rofl: :rofl: :rofl:
В случая, когато СерГЕЙ Станишев стане хетеросексуален тогава България, ще започне да работи за България и над правата на българските граждани, дотогава ще продължаваме да сме си така, пък нека сега другата мутра да спечели изборите защото той е хубав добър и не краде (Бойко Борисов) ! Дано пожарникаря не запали държавата ни ! Но това е друга тема ;)
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот Alpina » Пет Май 29, 2009 10:58 am

Не заставам на ничия страна в този случай, но ето ви няколко гледни точки, по които може да се изкарат сумати грешни изводи:

1. Едно дете може да поиска да вдиша огън, да пробва хероин и т.н.
Това означава ли, че трябва да се вземе предвид желанието му и да бъде оставено да го направи?
Значи ли, че знаят кое е най-доброто за тях?
Това да го накарш да харесва повече единия родител, дори бъдейки наистина лошия, не е трудно.
Което може да значи, че вероятно може са по-добре и при майка си. (това е само гледна точка, не мнението ми)

2. Една майка, на която и пука за детето, би ли го влачила/носила/дърпала по този начин. Всички знаете баснята за двете майки, спорещи на коя е едно дете . В този случай бих казал, че бащата се държеше по-адекватно не опитвайки да дърпа детето, а карайки тези които го държат да го пуснат и само съдейки по видяното бих предположил, че изпитва много повече обич към децата си и мисли за тях, спрямо майката. (това е само гледна точка, не мнението ми)

3. Казвате, че някои хора стоят и гледат - при положение, че има съдия изпълнител, че има толкова полиция и т.н. не е ли най-голямата малоумщина всички да почнат да раздават справедливост. Ами ако половината са на страната на майката, а другата на страната на бащата?
То може да станат егати кланетата, защото е пълно с разбирачи. (това е мое мнение)
Законите са за това - не е 100% сигурно, че винаги отсъждат правилно, но щом е взето някакво решение на тяхната база, то или трябва да се обжалва или да се примириш с него. По вашата логика, не трябва да се съобразяваме с тях, но пък случващото се било беззаконие

4. Медийте. Не са мерило за истината. Ако някой се е сблъсквал с тях, ще знае със сигурност, че те може да обърнат всичко по начин, който им изнася на тях. Няма значение дали истината е такава или не, случвало ми се е, виждал съм го и знам, че понякога не просто обръщат нещата, ами изкривават истината до толкова, че изкарват именно правите - виновни.
Случай с кметицата на едно село - в последните 20 години само при нея бяха асфалтирани (не кърпени) и направени нови илици, бяха извършени много промени за добро. Тези от които отне власта и не правеха абсолютно нищо за селото, ама абсолютно нищо 16 години и печелиха купувайки гласовете на циганите, се обадиха и я обвиниха именно в това. Имаше едночасово предаване по СКАТ за това как тя била с циганите, как нищо неправила (показаха как само били асфалтирани 200 метра, но не показаха останалите километри) и т.н. което не просто беше невероятна лъжа, ами защитаваха именно тези, на които със сигурност може да се припишат тези действия. Това беше последня случай след който спрях сляпо да вярвам на всичко по радио/телевизия/вестници.

За това смятам, че не може да се правят каквито и да е коментари, освен ако не сте запознати лично, чрез пряко наблюдение с този случай, но и не само с него - @Crimson, Quiz - :agree: :agree: :agree:

foxracingshox, за да се е стигнало до това положение - думите не са помогнали, за това не приказвай глупости

Моите родители не са се развели преди доста години, именно за да не карат децата си да избират и бъдат в подобна ситуация - за това ги уважавам толкова!!!

Най-добре би било темата да се заключи, защото грешни изводи на базата на едно видео, разни разпалени коментари, спорове без да имат сигурна основа и т.н. са напълно излишни!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Пет Май 29, 2009 11:30 am

На едно дете на тази възраст не е особено трудно да се внуши едно или друго, и даже не за година, а за седмица. Затова е много трудно да се каже кой крив, кой прав. Що се до писъците и рева "искам при мама (или тати)" - наблюдавал съм ги лично на живо и по съвсем безобидни поводи.

Поради горните съображения, избягвам да взема страна.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Май 29, 2009 11:31 am

@Alpina, Crimson, Quiz :agree:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот nahi » Пет Май 29, 2009 11:54 am

Към казаното от Alpina мога да добавя и факта че в някои учебни заведения има специалности,
които преведени на говорим български биха звучали - "манипулация на общественото мнение".
Аватар
nahi

Мнениеот veskoz » Пет Май 29, 2009 12:32 pm

И аз мисля че представена по този начин информацията има манипулативна цел и не би могло да се каже кой-крив и кой-прав, а факта че самото събитие оставя траен и болезнен белег в съзнанието на самото дете е...ужасяващ и отвратителен :bawling:

п.п. Относно по-горния ми коментар и аз мисля че "по-добре е когато човек смята че са му нарушени правата, да документира какво се е случило" иначе ако е телевизионна е даже гнусно :xx(:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот msniki » Пет Май 29, 2009 1:52 pm

I am shocked!
http://vbox7.com/play:6f7af5f1 Продължението... :scared: :shake:
И кой беше казал:
Ами "тука е така".
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот agent_Jekov » Пет Май 29, 2009 5:04 pm

Ако не искаха с цялата си душа да останат при баща си нямаше да се дърпат и да пищят така. Явно си го обичат и явно има защо. Поредния бъг на Системата...
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот did » Пет Май 29, 2009 5:37 pm

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Пет Май 29, 2009 5:43 pm

agent_Jekov написа:...Ако не искаха с цялата си душа да останат при баща си нямаше да се дърпат и да пищят така...

Ти знаеш ли как брат ми веднъж за малко да прати баща ми в районното, след като в един рейс на път за детска градина е крещал с цяло гърло "Ти не си ми баща да ме даваш на тия" "не знаеш какво е" "помощ". А детската градина беше една от най-добрите в София тогава.
Хотата са били на границата да викнат полиция, вероятно му се е разминало защото тогава нямаше мобилни телефони.

Аз също на няколко пъти съм се тръшкал по подобен на кадрите начин, знаейки че след като ме остави в моята градина и ще замине за 2-3 месеца на работа, а аз обичах да стоя в нея.

Така че не приказвай глупости.

Виждам съм и деца да се тръшкат по подобен начин, когато майка им е отказала да им купи дадена играчка. Една камера да ми е била под ръка и щеше да има същите новини, след като поизрежа някои от кадрите и репликите.
Ще помислиш, ако не знеш за какво е било, че майката го е пребила току що или го е отделила от братчето/сестричето му...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот agent_Jekov » Пет Май 29, 2009 6:43 pm

Не всички деца се гевезят като теб и брат ти, за глупости. Много деца имат силно развита чувствителност и могат да усетят и преценят някои неща много по-добре дори и от възрастни и ЗНАЯТ какво искат. Въпреки малката възраст. Не ги подценявай, Алпинчо!
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот did » Пет Май 29, 2009 6:47 pm

agent_Jekov написа:Много деца имат силно развита чувствителност и могат да усетят и преценят някои неща много по-добре дори и от възрастни и ЗНАЯТ какво искат.

Всъщност, децата отлично знаят какво искат. Друг е въпросът, дали това, което искат, е наистина добро за тях.

Но... аз не знам кое е добро за мен, как бих могъл да знам кое е добро за децата ми...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Пет Май 29, 2009 7:09 pm

agent_Jekov написа:Не всички деца се гевезят като теб и брат ти, за глупости. Много деца имат силно развита чувствителност и могат да усетят и преценят някои неща много по-добре дори и от възрастни и ЗНАЯТ какво искат. Въпреки малката възраст.

Я един бърз въпрос, какъвто си многознайко. Ти колко деца имаш? Или колко си отгледал?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Следваща

Назад към Бла - Бла