Не заставам на ничия страна в този случай, но ето ви няколко гледни точки, по които може да се изкарат сумати
грешни изводи:
1. Едно дете може да поиска да вдиша огън, да пробва хероин и т.н.
Това означава ли, че трябва да се вземе предвид желанието му и да бъде оставено да го направи?
Значи ли, че знаят кое е най-доброто за тях?
Това да го накарш да харесва повече единия родител, дори бъдейки наистина лошия, не е трудно.
Което може да значи, че вероятно може са по-добре и при майка си.
(това е само гледна точка, не мнението ми)2. Една майка, на която и пука за детето, би ли го влачила/носила/дърпала по този начин. Всички знаете баснята за двете майки, спорещи на коя е едно дете . В този случай бих казал, че бащата се държеше по-адекватно не опитвайки да дърпа детето, а карайки тези които го държат да го пуснат и само съдейки по видяното бих предположил, че изпитва много повече обич към децата си и мисли за тях, спрямо майката.
(това е само гледна точка, не мнението ми)3. Казвате, че някои хора стоят и гледат - при положение, че има съдия изпълнител, че има толкова полиция и т.н. не е ли най-голямата малоумщина всички да почнат да раздават справедливост. Ами ако половината са на страната на майката, а другата на страната на бащата?
То може да станат егати кланетата, защото е пълно с разбирачи.
(това е мое мнение)Законите са за това - не е 100% сигурно, че винаги отсъждат правилно, но щом е взето някакво решение на тяхната база, то или трябва да се обжалва или да се примириш с него. По вашата логика, не трябва да се съобразяваме с тях, но пък случващото се било беззаконие
4. Медийте. Не са мерило за истината. Ако някой се е сблъсквал с тях, ще знае със сигурност, че те може да обърнат всичко по начин, който им изнася на тях. Няма значение дали истината е такава или не, случвало ми се е, виждал съм го и знам, че понякога не просто обръщат нещата, ами изкривават истината до толкова, че изкарват именно правите - виновни.
Случай с кметицата на едно село - в последните 20 години само при нея бяха асфалтирани (не кърпени) и направени нови илици, бяха извършени много промени за добро. Тези от които отне власта и не правеха абсолютно нищо за селото, ама абсолютно нищо 16 години и печелиха купувайки гласовете на циганите, се обадиха и я обвиниха именно в това. Имаше едночасово предаване по СКАТ за това как тя била с циганите, как нищо неправила (показаха как само били асфалтирани 200 метра, но не показаха останалите километри) и т.н. което не просто беше невероятна лъжа, ами защитаваха именно тези, на които със сигурност може да се припишат тези действия.
Това беше последня случай след който спрях сляпо да вярвам на всичко по радио/телевизия/вестници.За това смятам, че не може да се правят каквито и да е коментари, освен ако не сте запознати лично, чрез пряко наблюдение с този случай, но и не само с него - @Crimson, Quiz -
foxracingshox, за да се е стигнало до това положение - думите не са помогнали, за това не приказвай глупостиМоите родители не са се развели преди доста години, именно за да не карат децата си да избират и бъдат в подобна ситуация - за това ги уважавам толкова!!!
Най-добре би било темата да се заключи, защото грешни изводи на базата на едно видео, разни разпалени коментари, спорове без да имат сигурна основа и т.н. са напълно излишни!