Габровци и други .

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Габровци и други .

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Апр 04, 2009 7:51 pm

Виждам че има много доволни, от свършеното от нас миналата неделя.Разбира се това ме радва, и ме кара да се замисля колко прав бях, за това че отидохме там.Стига самодоволство, за утре се разбрахме 09.00 пред Денизов.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Апр 05, 2009 9:39 pm

Измина поредния слънчев ден, в който мераклийте да карат, покараха.За втори път карахме, с присъствие от Горна оряховица.ДИМЧОВСКИ за пореден път доказа че в Горна знаят що е байк, и че то верее при тях. Хубаво си повъртяхме, доволно време, леко се поомазахме с кал, и за малко да се срещнем с шевката на гората(баба меца). За малко сме се разминали с нея. Поне разбрахме че и тя като нас си подбира където е най малко калта. Явно не обича да се каля, да не би да е бивол та да се кефи на мазалото като някой хора. Айде да не земе някой чувствителен да се засегне. Чорбите разбира се не бяха пропуснати. Гледайте сега снимки, и цъкайте какво сте изтървали.http://www.album.bg/silvestroff/albums/78092/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Вто Апр 07, 2009 7:48 pm

Хайде стягайте се в кръста, че неделя идва. Ще се минава балкана, и ще се кара по равното.Направление, Средна гора.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Нед Апр 12, 2009 6:44 pm

Какво ще кажете да направим едно почистване на пътя от Потока нагоре. Има нападали големи камъни, някои от които сам човек не може да премести. При спускането надолу стават едни слаломи и е опасно. Твърде често го ползвам тоя път и не искам да се пребия. Другата неделя отивам там да разчиствам, но помощ няма да ми е излишна. След като стегнем пътя, идеята ми е да се спуснем от х.Качица по пътеката през Мошатка и Азбеста до гр. Шипка. Гарантирам, че ще се накефите бая :) Връщането ще е по черния път от гр.Шипка до Бузлуджа.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Апр 12, 2009 7:30 pm

Добра идея за почистването, само че онези с резачките гарантирано ще го свършат това.И тази година кой знае колко дървета още ще извлекат по този път..За днес, ето какво се получи.Завърнахме се успешно от днешното равнинно каране. Поехме четерима с пасата на Косиани. На входа на Казанлък ни чакаше Диан от Ямбол, а малко по късно дойдоха и двамата колеги от Пловдив.Нашарихме групата с представители от различни крайща на България. Нправиха се уговорки за още съвместни мероприятия. Завъртяхме си познатия ни маршрут, който предния път изглеждаше съвсем различно със валящия сняг.Всички останахме доволни от празничната неделя. За пореден път благодарности на Андро ( land shark ) , и фамилия. Браво на Диан от ямбол, за който днешното каране беше първото по сериозно. Да се отчета със снимките от деня. http://www.album.bg/silvestroff/albums/79159/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот kosiani » Пон Апр 13, 2009 10:57 am

Аз съм доволен за другите не знам :D :popcorn: :beer:
Аватар
kosiani

Рейтинг: 1347

Мнениеот vitorino » Пон Апр 13, 2009 1:12 pm

По темата - отлично и браво!
:crap: Дано скоро здравословното състояние на старчето се подобри, че му се кара..........пък и нови придобивки трябва да се тестват.
vitorino

Рейтинг: 1372

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Апр 17, 2009 7:16 pm

Какво време се очертава в неделя, хубаво разбира се.Да видим дали ще можем да се съберем в 09.00. часа на автогарата.Нали разбрахте, става дума за неделя.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот sensation_blue » Пет Апр 17, 2009 7:59 pm

Някой може ли да ме светне къде точно от Фърговци има път към Сечен Камък - има ли табелка или друг ориентир и колко е дълъг, става ли като за новобранец (сам)... за утре?
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Апр 19, 2009 8:02 pm

И днес както винаги в неделя, позавъртяхме едно кръгче по Стара планина. Потеглихме двама ентусиасти към Потока, от там на горе е ясно. На асфалта завихме на дясно към Шипка. От там продължихме към Узана АРЕА . малко преди хижата на общината закапа, и се подслонихме за един час. Почивката беше принудителна, ясно защо. После се пуснахме по асфалта до Габрово. Добре беше карането, а и тъкмо си пробвах новата ми предобивка.Доволен съм от мекичката, след като я мачках и по черно , и по асфалт.Представи се много добре.Ето малко снимки от днес.
http://www.album.bg/silvestroff/albums/80587/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Апр 24, 2009 8:12 pm

Хайде стида сте марзелували, неделя идва. Сбор в 09.00. на.....................................автогарата разбира се. Времето не се знае какво ще е ,но важното е да има желание за каране. Няма да се напъваме много, така че спокойно заповядайте.
Silvestroff Gabrovo

Габровци и други .

Мнениеот nikoi » Пет Апр 24, 2009 8:39 pm

Хайде в неделя на..... Енина 7:30h. пред МАГАЗИНА....?
Изображение Изображение Изображение
Аватар
nikoi

Рейтинг: 1510

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Апр 24, 2009 8:56 pm

Времето е неустойчиво все още. Не че не ме е мокрил дъжд, но може би малко по нататък, ще слезем и до там.Заповядай в неделя на горе описаното място.А ти всъшност кой си, познаваме ли се.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Апр 26, 2009 4:11 pm

Eто че и днес покарахме, въпреки лошото време. Качихме Сечен камък, а от там към Боженци по пътеката която почистихме. На връщане се пребрахме по римския път. Леко пръскаше дъжд, почти през цялото време, но нали колелетата ни не са кабриолети я. Упс, май загубих 5 точки от рейтинга си. Абе яяяяяяяя, майката. Важното е че сме доволни, а пък за другите не знам. Точно това което бяхме намислили като маршрут, го завъртяхме. Сигурен съм че с всички е било така. Нали, или е имало прецакани. Ето скромо количество снимки. Все пак се вижда къде е карано.
http://www.album.bg/silvestroff/albums/81654/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Чет Апр 30, 2009 9:23 pm

Тази неделя ще се ходи в Сопот.Сбор в 08.00. на Любовната чешма. Понеже по обективни причини няма де се ходи на о-в Тасос, пожелавам на всички приятели и неприятели, приятно изкарване.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Май 03, 2009 8:59 pm

Завърнахме се от Сопот, със тен, и пооморени. Времето беше с нас, и не пропуснахме възможноста да се насладим на мероприятието.Трасето ми допадна доста, а и говорейки с някой спускачи, на тях също им е харесало.Оги също се изказа ласкаво. Да ви пусна снимките за да се изкефите максимално.
http://www.album.bg/silvestroff/albums/82685/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Вто Май 05, 2009 7:18 pm

От далече да се знае, какво ще се прави в неделя. Времето ще бъде слънчево, така че да няма тън мън. Ще се ходи до Мазалат.Сбор в 08.00. на автогарата. Знаете какво да се носи. Раници, а в тях какво ще има , всеки си знае.И да не забравите колелетата.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Май 10, 2009 6:14 pm

Страхотен уйкенд изкарахме.След като се събрахме на уговореното място, поехме за сефте тази година, към Мазалат.Времето беше без забелешки, слънчево, а на моменти облчно.Тка не ни се увиждаше жегата, все пак си е лято.Та изкарахме си набелязания маршрут, и поогледахме Пеещите скали как ще бъде за другата седмица.Предполага се че сняг няма да има, което е добре, така че се гответе. Ето снимките от днес, не са много, но достатъчно.http://www.album.bg/silvestroff/albums/83817/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Май 16, 2009 8:12 pm

Утре карането ще е следното.
viewtopic.php?f=5&t=53724
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Май 17, 2009 10:33 pm

Атова вече е резултата от карането. viewtopic.php?f=5&t=53724
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Съб Май 23, 2009 2:47 pm

За утре (24 май, неделя) идеята е да се направи опознавателно и експериментално спускане от вр. Исполин до с.Ясеново. Връщането - по моторджийския път покрай р.Средна варовита, който излиза на вр.Малуша. Ако съвсем случайно на някой му се занимава с тестване на нови пътища и е готов да приеме свързаните с това рискове и трудности - в 8:00 ч. на автогарата.
Аватар
botroid

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Май 23, 2009 8:42 pm

Както е написал Ботроида, в 08.00. на автогарата. По обективни причини ( балът на Силвестров младши) не разполагам с цял ден време, ще се позавъртя през Балани, Сечен камък, Боженци, Римския път, Източник, Борики, Габрово.Който има повече часове, да поема с Борката.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Нед Май 24, 2009 7:36 pm

Разузнаването мина отлично! Беше тествана любимата и добре известна на моторджиите "Химитлийска пътека", която започва от вр.Исполин и подсича вр. Чифут (Оструша). За нашето каране е чудесна, донякъде наподобява пътеката към Енина през Катуните, само че е по-скоростна и не по-малко технична. Така че, гарантирано ще се изкефите. От газенето на камънаци обаче разцентровах задна капла, което сефте ми се случва, така че смятайте какъв хардаж е. Ако ще карате там, препоръките ми са да сте непременно с протектори, за да се избегне неприятното усещане за "гол охлюв" :eyebrow: и да може в пълна степен да се насладите на спускането. Въпреки че пътеката е тясна и минава през гора, няма да ви шибат клонаци и да ви дерат шипки, което е голям плюс. Съвсем естествено, се засякох с моторджии, които се учудиха че карам там с колело. Надявам се вече тази пътека да не е само тяхна, а да стане част от Габровския даунхил :evil:
Долу се насладих на цъфналата Розовата долина и нейните толкова романтични ухания :) Върнах се през мото пътя покрай р.Средна варовита, които вече е напълно проучен и е много подходящ за вихрен юруш надолу. През вр.Малуша, Соколски и Ч.локва се прибрах с навъртени 100 км.
Аватар
botroid

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Май 24, 2009 9:58 pm

Мина карането ,и не е нужно да споменавам че изкарахме добре. Тримата, аз, Шикито, и Монката се завъртяхме по набелязания маршрут. Хубаво време, много пепел, и не се размина без салта, и кълбета. Вкрайна сметка, охлузедни лакти , рамена и колена. По техниката, една прилично крива капла, две порядъчно подбити, прещипана гума, а при мен леко криво ухо на скоростите.Какво да се прави, то пълно щастие няма, а и който не кара, той не пада.
Ето и снимките от деня.http://www.album.bg/silvestroff/albums/85980/
Silvestroff Gabrovo

Габровци и други .

Мнениеот nikoi » Вто Май 26, 2009 7:59 pm

Нова седмица... ново каране!
Та тази седмица: Връх ЧУМЕРНА /1536м./
Неделя сборен пункт в 7:00h. на автогарата. Товарим се по колите (ако се намерят такива) :rofl: :rofl: :peace:
и гас към село Мийковци. Намира се на 13км. от град Елена. Там оставяме колите и ни чака, едно приятно изкачване към вр. ЧУМЕРНА (около 20 км.).Разбира се после има и не по-малко приятно спускане по една палава пътечка.

За евентуалните учасници от други градове, може да се съберем на центъра на Мийковци в 9:30h.

П.П.Нека да заровим томахавките и да се насладим на едно хубаво каране! :peace:
Изображение Изображение Изображение
Аватар
nikoi

Рейтинг: 1510

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Чет Май 28, 2009 6:54 pm

Който ще идва в неделя към Чумерна, да се обажда . Трябва да се разберем колко ще сме, за да се мисли за транспорта.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот nicky bike » Чет Май 28, 2009 11:44 pm

Silvestroff Gabrovo написа:Който ще идва в неделя към Чумерна, да се обажда . Трябва да се разберем колко ще сме, за да се мисли за транспорта.

Пишете и мен. Щом има превоз. :D :agree:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Рейтинг: 2000

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Май 29, 2009 7:01 pm

nicky bike написа:
Silvestroff Gabrovo написа:Който ще идва в неделя към Чумерна, да се обажда . Трябва да се разберем колко ще сме, за да се мисли за транспорта.

Пишете и мен. Щом има превоз. :D :agree:

Ако е сериозно, заповядай. Ако се ебаваш, пртестани да цапаш темата.В прочем, неделя сутринта ще си проличи.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Май 31, 2009 7:57 pm

Вече се знае на къде сме ходили, и е излишно да споменавам как сме изкарали.Времето беше идеално,желаещите да покарат не бяха един или двама. Мршрута лек на горе ,и техничен на долу, леко разкалян от нощния дъжд. Оказа се че е валяло град, и като гледам в какви количества се е запазил, сетете се колко е било и студено.Но всичко си беше добре, с изключение на малка спорна ситуация. Вижте снимките от мен, а по нататък и Пешо ще качи и от него. Роската също пощтрака, но не знам дали ще успее да ги качи.http://www.album.bg/silvestroff/albums/87371/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот todor_todorov » Нед Май 31, 2009 8:31 pm

хмммм
прятно каране беше, жалко че не сме разбрали за вашето качване :dontknow: таман щяхме да станем голяма ударна група :D. Иначе срещата беше приятна горе :clap:
ето малко снимков материал :agree: http://www.toshkatax.snimka.bg/album.php?album_id=383920
Обичаш ли гората, боклука в торбата!
Аватар
todor_todorov

Рейтинг: 1610

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания