Как се оправяте с кучетата?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Как се оправяте с кучетата?

Мнениеот endkuro » Вто Май 26, 2009 7:08 pm

Който се опитва да ги трови трябва да е много долен. Все пак една оставена отрова на земята може да отрови не само помярите, а и домашно куче(а те са лакоми и взимат всичко от земята). Ако на някой му се случи да види такова деяние, моля да направи нещо по въпроса, за да го спре. Благодаря и се надявам да разбирате значимостта на думите ми!
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот рс » Вто Май 26, 2009 8:24 pm

endkuro написа:Който се опитва да ги трови трябва да е много долен... Благодаря и се надявам да разбирате значимостта на думите ми!

Ще ти разбера думите, когато кажеш нещо полезно срещу този проблем.
А смятай колко са възвисени кучетата! Горе, горе - едни сладки горни мъстийки :D
Темата зацикли - връщаме се към идеите в началото. За да добавя нещо ново - пиратките са слаби. Трябва бронз и миниум.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот Powerage » Вто Май 26, 2009 8:57 pm

:offtopic:
рс написа: За да добавя нещо ново - пиратките са слаби. Трябва бронз и миниум.

Това за пиратките е съвсем вярно, но аз дори и тях не бих хвърлил срещу живо същество :) А това с миниума и бронза си е брутално вече :D :offtopic:
А сега по темата:
Реших като излизам от нас да им давам по малко гранули(кучешката храна, оная сухата :D ), да се надяваме че ще се сприятелим :peace:
мнението е било променяно общо 17928 пъти

:evil: :thumb: :popcorn:
Powerage

Рейтинг: 1220

Мнениеот рс » Вто Май 26, 2009 10:03 pm

Powerage написа:Реших като излизам от нас да им давам по малко гранули(кучешката храна, оная сухата :D ), да се надяваме че ще се сприятелим :peace:

:beer: :popcorn: най-забавна идея
Правилник:
рс

Мнениеот Powerage » Вто Май 26, 2009 11:02 pm

хах, радвам се че поне на някой му допадна, да се надяваме че ще подейства, нямам пари в момента за нови кецове(тате де :D ) :dontknow:
мнението е било променяно общо 17928 пъти

:evil: :thumb: :popcorn:
Powerage

Рейтинг: 1220

Мнениеот Gamina » Сря Май 27, 2009 1:12 am

а дали ще ядат котешка храна? ;)

Имам едни симпатяги пред блока, някъде около 10 парчета, не се познаваме още добре, понеже съм отскоро тук и не смея много да ги доближавам. Сутрин като излизам с возилото не ме лаят, блеят си насам-натам и си се занимават с кучешките си работи. Ако минавам покрай тях обаче - лееееко встрани, знам ли дали някое няма да се спусне, до тая вечер - никакви проблеми. Преди малко обаче се прибирам, пеша - без возило, въоръжена единствено с пликче, в което има дамски превръзки... е като ме залаяха, аз нямам голям страх от кучета, обаче като те наобиколят 5-6 е страшно! Развявах тоя плик, виках по тях, лаех ги, тропах с крак, съсках им, нападах ги, симулирах взимане на камък от земята - няма, заседнали пред първия вход (аз съм в последния) и лаят като луди... минах, махнах им се от района и ме оставиха... ама вече сериозно обмислям идеята за спрей, ако бях тая вечер с возилото щях да мина достатъчно бързо за да им се разкарам от територията, обаче пешком си е жив ужас.

Тия същите сладури тая сутрин ми бяха заели пътечката, по която минавам на път за работа - минах спокойно с колелото - само ме иззяпаха тъпо, дори не се обадиха. Преди малко какво им стана - не знам...
Gamina

Рейтинг: 1225

Мнениеот PtD » Сря Май 27, 2009 10:12 am

Малък съвет от мен - когато виждате, че се чудят дали да ви залаят, цъкнете с език или издайте някакъв друг неагресивен звук - така започват да се чудят какво точно искате да им кажете и пропускат да се разлаят.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот 25thframe » Чет Май 28, 2009 6:48 pm

Ще си позволя да цитирам, пост от друг форум:

Ами наскоро и в нашия квартал (Овча Купел) Брата на един приятел го ухапа куче, той го нарита и после неква слезнала и му зяела за това че ония е ритнал кучето. След тва се прибрал и взел макетно ножче, взел кучето и го завел пред апартамента на тая и му разпорил гърлото пред тая. После пича се лекуваше 1 месец заради инфекция на крака от ухапването.

Човешката злоба, граници няма.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот endkuro » Чет Май 28, 2009 10:03 pm

Всякакви ги има. Въпреки, че сме в 21-ви век, нещата не са толкова розови и хубави каквито си ги представяме. Бруталност има и винаги ще има, няма как... Спокойно мога да кажа, че това което този е направил не е нищо особено, при положение, че много често някъде по света се случва същото, само че не с помяр пред блока, а с човек. Да не говорим колко хора загиват по пътищата...
Аватар
endkuro

Мнениеот рс » Пет Май 29, 2009 3:50 pm

Намерих един Герасим да се изказва ей така: :evil:
gerasimcho
Apr 21 2009, 18:55
Цитат(trifonovtd @ Apr 20 2009, 23:05 ) :
"Не се заблуждавайте и не защитавайте сляпо бездомните кучета."

Е да ама мамините дечица цял живот ги гледат по анимационните филмчета, с тях лягат, с тях стават.Нормално е да си ги обичкат.Сера ви на наивния морал! Пусто племе, съставено от пу*коподобни индивиди!
Правилник:
рс

Мнениеот ZyclonB » Пон Юни 01, 2009 8:19 pm

Аз реших проблема с кучетата от квартала за две вечери + около 50 патрона за малокалибрена пушка

Нощес(към 4)хвърляш десетина кренвирша някаде кадето да имаш добър изглед и повачш да дебнеш.Цаката е да ги целиш в корема, така че да мрът някаде по сенките далеч,далеч.......а не бред блока ти :D

Както и да е
мразя насилието над животните и то до дъното на душата си ....... обаче мразя бълхите, кърлежите и нощните гонки с глутници повече......
но-наи вече мразя тая шибана българия за това че ме принуждава да решавам проблеми които не са моя работа и да ставам убиец за да водя полунормален живот ...............:finger: родино
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Мнениеот hlebarka » Пон Юни 01, 2009 10:44 pm

:confused:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот gofren » Пон Юни 01, 2009 10:48 pm

нека ви кажа какво стана днес. намирам се на кръстовището на бул сливница и бул панчо владигеров. светофара показваше червена светлина и най културно си изчаках. обаче докато чаках съзрях на спирката на автобуса която е на 100-200 метра пред мен едно 5-6 лежащи кучета и ми стана ясно, че светне ли зелено трябва да се стрелна максимално бързо. така и направих. стигайки до спирката, гледайки само напред изредих колкото мога повече скорости и бях като Вин Дизел ама на колело. естествено видях кучетата как стават и тръгват да лаят но продължих с пълна сила напред. толкова силно въртях педалите, че в гърдите ми усещах една такава топлина всякаш всеки момент ще избухна. но по добре да избухна от колкото да бъда изяден. след като вече лая от кучетата беше достатъчно слаб (прецених че са далеч) се обърнах за .01 от секундата да видя къде точно са и дали още ме гонят и видях ужасяващата картинка не знам от къде но имаше 20 освирепели кучета-зверове на уличното платно. нещо като от последната матрица дето Нео се би с 200 смитовци, същата работа но с кучета.

и сега логичният ми въпрос. понеже е неудобно да нося въздушна пушка, продават ли се въздушни пистолети. в смисъл дето стрелят съчми чрез въздух, както пушка, но пистолети. знам че най добре е да промяна пътя си до училище, но за бога това ще ми е 5тата промяна заради такива глудници и вече алтернативите за маршрути към училище намаляват. :(!:

сетих се че може да пробвам тия пистолетите със пластмасови съчмички от детството ми, те съчмите са леки, патлачетата също. само си представете как карам колело и ме преследват кучета и ги стрелям с пластмасово пищолче... :8D:
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот Alpina » Пон Юни 01, 2009 10:51 pm

hlebarka, какво му се чудиш, виж колко умно го е решил - в корема, за да избяга и да умира пред някой друг блок, тровейки ноща на други хора.
Голям праз, че животното ще се мъчи.
Че не понасям уличните кучета - не ги понасям, но ако ми стигне до там, че да ги убивам, или ще имам смелоста да им тегля ножа и вкарвам трупа в найлонов плик и после в кофата за да никой не става свидетел на гледката, или просто ще продължавам да ги търпя.

Просто за такива хора няма какво да се каже. Аз лично им желая подобна участ и дано по-малко същества с такова мислене има.

P.S. Ей го и тоя - на училище с пистолет, макар и въздушен :clap: :clap: :clap: Хвала за тез титани :praying:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот ZyclonB » Пон Юни 01, 2009 11:02 pm

Alpina написа: в корема, за да избяга и да умира пред някой друг блок, тровейки ноща на други хора.

Ти другите хора не ги жали, една нощ вой ще изтраят, и без това са свикнали на джавкания по цяла нощ и квичене.

ти опитвал ли си се да набуташ 20 трупа в контейнер ,много ясно че ще ги стрелям така че да се изнасят на собствен ход.....
Ами мъчат се ....какво да направя.. поне давам решение на въпрос за които другите дават само акъл. Далече съм от илюзията че постъпвам правилно, но когато всички други ги боли фара за моето спокоиствие и здраве...

сори предпочитам псетата мъртви
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот Alpina » Пон Юни 01, 2009 11:06 pm

Жалък и страхлив Смотаняк!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот endkuro » Пон Юни 01, 2009 11:08 pm

Въздушните пистолети са скъпи и неефективни(доста по-слаби от въздушните пушки, които не са кой знае колко силни).
Много по-лесно/икономично/безопасно/натурално е с камъни, даже и без само да се направиш, че ще замахнеш...
мен обаче ме учуди как толкова много кучета са те посрещнали :confused: . Ако те е толкова страх си вземи спрей. Вършат работа и най-важното разрешени са. Иначе ако нямаш 18 забрави за всякакви оръжия, били и те въздушни.

P.S. В училище и нож не се носи, не си правете шеги не сме 97ма :crazy:
Аватар
endkuro

Мнениеот ZyclonB » Пон Юни 01, 2009 11:10 pm

Alpina написа:Жалък и страхлив Смотаняк!

аха......изключително дълбокомислен извод :clap:

съжали ни нас простосмъртните, о всемогъщи титане,
прости ни че не сме способни да раздаваме вселенско превосъдие с присъщата за теб мъдрост
простни ни прегрешенията и възвиси душите ни до морални висини достъпни само за теб и herr did
:bowdown:
:usclap:

jackasssssssssssss
Последна промяна ZyclonB на Пон Юни 01, 2009 11:19 pm, променена общо 1 път
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот endkuro » Пон Юни 01, 2009 11:13 pm

Аз не съм свикнал на лая през нощта и ми омръзва вече. Не могат ли да си спят к'во лаят без да спират в целия квартал се чува... после през деня спят... уж у кварталУ е по-спокойно, вън от центъра.. то

ZyclonB написа:
Alpina написа: в корема, за да избяга и да умира пред някой друг блок, тровейки ноща на други хора.

Ти другите хора не ги жали, една нощ вой ще изтраят, и без това са свикнали на джавкания по цяла нощ и квичене.

ти опитвал ли си се да набуташ 20 трупа в контейнер ,много ясно че ще ги стрелям така че да се изнасят на собствен ход.....
Ами мъчат се ....какво да направя.. поне давам решение на въпрос за които другите дават само акъл. Далече съм от илюзията че постъпвам правилно, но когато всички други ги боли фара за моето спокоиствие и здраве...

сори предпочитам псетата мъртви
Аватар
endkuro

Мнениеот hlebarka » Пон Юни 01, 2009 11:16 pm

gofren написа: но по добре да избухна от колкото да бъда изяден

Кучетата не гонят ТЕБ, кучетата гонят колелото, или каквото там виждат. Когато спреш и те спират. Няма случай на изяден колоездач. Няма. Най-голямата опасност когато те гонят кучета е, че може да се претрепеш, докато се опитваш да избягаш.

Кочината е тотална и без тая жестокост спрямо животните.

Ебати изродите.
Аватар
hlebarka

Мнениеот ZyclonB » Пон Юни 01, 2009 11:21 pm

hlebarka написа:Кочината е тотална и без тая жестокост спрямо животните.

Ебати изродите.

Съгласен...
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот Harka » Пон Юни 01, 2009 11:25 pm

hlebarka написа:Кучетата не гонят ТЕБ, кучетата гонят колелото, или каквото там виждат. Когато спреш и те спират.

Готов ли си да се обзаложиш? :D Смятам, че Newone може да окаже съдействие за провеждането на експеримента.
Аватар
Harka

Мнениеот hlebarka » Пон Юни 01, 2009 11:37 pm

Harka написа:
hlebarka написа:Кучетата не гонят ТЕБ, кучетата гонят колелото, или каквото там виждат. Когато спреш и те спират.

Готов ли си да се обзаложиш? :D Смятам, че Newone може да окаже съдействие за провеждането на експеримента.

Ами, ако и циклон б също иска да окаже съдействие може да залагаме.
Аватар
hlebarka

Мнениеот hlebarka » Пон Юни 01, 2009 11:41 pm

ZyclonB написа:
hlebarka написа:Кочината е тотална и без тая жестокост спрямо животните.

Ебати изродите.

Съгласен...

С кое?
Аватар
hlebarka

Мнениеот endkuro » Пон Юни 01, 2009 11:45 pm

Като говорите за брутализми се сетих един приятел се бъзика и като му залаят колата кучетата вика "ох, страх ме е да не ги ударя, много се спускат освирепели на колата... не за друго, ще вземат да ми одраскат бронята, ако ги ударя без да искам"
Аватар
endkuro

Мнениеот ZyclonB » Вто Юни 02, 2009 12:15 am

hlebarka написа:
С кое?

И с двете

Дали гонят колелото или теб резултата е еднакъв---- ако са повече( два три броя) те нахапват богато, ако е едно обикновенно се отказва и изчезва да да прави челяд.....

В крайна сметка това са животни които действат по инстинкт и не трябва да им се сърдим, какво могат да направят те по въпроса.....те така са си програмирани...но от друга страна да пукна ако позволя пред собствения ми дом 20 век да ме причакват глутници, да ме ядат бълхи, да не мога да спя от вой и да стоя със скръстени ръце чакаики кмета да спре със задълбочения онанизъм заел 90% от свободното му време.. :crazy:

Алпина, кифладжио морален, случвало ли ти се е да ставаш в 6 сутринта от женски писъци, викове за помощ и нечовешки лай .....Щото миналата година ми се случи 2 пъти в студентски град.... добре че и двата пъти се намираше по някое момче наблизо да помогне, докато аз гледам с гуреливи невярващи очи от 6тия етаж.....Като станеш свидетел на 2-3 такива случки пак ще говорим....
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот hlebarka » Вто Юни 02, 2009 2:43 am

:gnasher:
Аватар
hlebarka

Мнениеот Admin » Вто Юни 02, 2009 7:39 am

Тая тема нещо се е изродила... вече почнахте и обиди да си разменяте. Заключвам я (може би не за постоянно), докато измисля какво да я правя по-нататък. Проповядването на агресия и жестокост към животните не ми се нрави, не го намирам за нормално, а от друга страна мога да разбера гледната точка на хора, които са имали проблем с освирепели бездомни кучета. И все пак, както каза Alpina, не бива да търсите мъчителния начин - това вече не е "самозащита", ами си е извращение.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Общ форум