Как се правят - тестват рамките

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Как се правят - тестват рамките

Мнениеот FREERIDE RIDER » Пон Юни 01, 2009 10:50 pm

http://www.pinkbike.com/video/53099/ Попаднах съвсем случайно на този клип ,и ми направи впечетление как се тестват рамките .Също мисля че е доста полезно как се оформят тръбите . С две думи струва си да го гледате :beer: :beer:
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Re: Как се правят - тестват рамките

Мнениеот dEcLiNe » Вто Юни 02, 2009 7:47 am

Браво, много добро клипче и браво, че си ни го предоставил да го гледаме.Specialized сериозно си работят и си дооглеждат всеки детайл.Тестването на челото най-много ме изкефи, и си се вижда, че Демото си е една чудесна и качествена здрава рамка с перфектно окачване и приятна геометрия. :beer: Единствения кусур за мен е, че е с малък(222мм) шок.

Едит:Първо, писах, че това си е мое мнение и на мен единствено за това не ми допада.Естествено знам, че с такъв шоок тя е проектирана и с него работи по-добре, но просто не бих си я купил точно заради това(малкия шок). Повтарям това си е мое мнение!!!!!!!!!
Последна промяна dEcLiNe на Вто Юни 02, 2009 8:24 am, променена общо 1 път
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот zozo » Вто Юни 02, 2009 8:13 am

dEcLiNe написа: Единствения кусур за мен е, че е с малък(222мм) шок.

Тук не съм съгласен с теб. Какво значение има с каква дължина е шок-а? Всяка рамка си е изчислена за определена дължина заден шок и с него работи най-ефективно.
zozo

Рейтинг: 1353

Мнениеот endkuro » Вто Юни 02, 2009 11:13 am

Много благодаря за клипчето. Евала :)
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот THEZOGGO » Вто Юни 02, 2009 11:52 am

Интересно видео. Коментарите след него в розовото колело са доста важни. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот imbecile » Вто Юни 02, 2009 12:31 pm

dEcLiNe написа:Браво, много добро клипче и браво, че си ни го предоставил да го гледаме.Specialized сериозно си работят и си дооглеждат всеки детайл.Тестването на челото най-много ме изкефи, и си се вижда, че Демото си е една чудесна и качествена здрава рамка с перфектно окачване и приятна геометрия. :beer: Единствения кусур за мен е, че е с малък(222мм) шок.

Едит:Първо, писах, че това си е мое мнение и на мен единствено за това не ми допада.Естествено знам, че с такъв шоок тя е проектирана и с него работи по-добре, но просто не бих си я купил точно заради това(малкия шок). Повтарям това си е мое мнение!!!!!!!!!

:offtopic:
Аргументирай се де! Щом ще се ангажираш с мнение - да чуем защо. Или просто размерът има значение? :nuts:
In the quiet words of the Virgin Mary.... come again?
Аватар
imbecile

Рейтинг: 1862

Мнениеот Capoeira » Вто Юни 02, 2009 12:50 pm

Момчето е комплескирано явно от размера на някой други негови части, но надали си се замисля че размера както за едното така и за другото няма значение(освен ако не си с XS размер)
Flex го е казал доста точно, стига lverage ratio-то да не надвишава 3:1 то големината не е проблем.
Последна промяна Capoeira на Вто Юни 02, 2009 1:31 pm, променена общо 1 път
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот flex » Вто Юни 02, 2009 1:25 pm

zozo написа:Какво значение има с каква дължина е шок-а? Всяка рамка си е изчислена за определена дължина заден шок и с него работи най-ефективно.

Напротив, има огромно значение. Най-вече вече от гледна точка на правилно разпределение на натоварването и диапазон за настройки от което зависи стабилността на колелото следоватлно и увереността на карача. Това че демото е с 8.75x2.75 шок за 200мм ход на задницата (съотношение 2.85) не е толкова фатално, като се има на предвид че и рамката е тежка. При V10 нещата изглеждат доста по-сложни, защото със същия шок прави 250мм ход (съотношение 3.57), даже по разните филмчета новите прототипи са с по-дълги шокове, защото синдикатите нещо много взривяват.

Тук има и малко интересни кадри от изработката на Intense 951:
http://vimeo.com/4178019
http://vimeo.com/3216024

А тук е интересно да се види как се тества DH рамка с втулки вместо лагери и какви са резултатите.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Рейтинг: 2000

Мнениеот Night_Falcon » Вто Юни 02, 2009 5:20 pm

Как ще го унищожат така това в началото... вместо да ми го дадат :bawling:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот pyle » Вто Юни 02, 2009 8:57 pm

Може да издържи Мини на челото и 30мм ос на вилка :bigeyes: общо взето МАШИНА :)
Аватар
pyle

Рейтинг: 1128

Назад към Общ форум