Помпа за шосейка

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Помпа за шосейка

Мнениеот D-RIDER » Вто Юни 02, 2009 8:30 pm

Здравейте от известно време минах на шосейка,но имам един проблем който възпрепяства доста карането ми,а именно гумите или по скоро твърдостта им.Вътрешните ми гуми са с френски вентил както е на повечето шосейки.Проблемът е,че гумите ми са много меки,просто не стават за каране,а аз нямам помпа с френски вентил,а в "големия" ни град няма никъде.Молбата ми е да ми препоръчате някаква що годе добра помпа колкото да мога да карам.Цената не трябва да надвишава 15лв(финансова криза при ученик)знам,че не са много,но не мога да отделя повече :crap: .Имам и нещо,което тряабва да се явява преходник за френски вентил Изображение само дето така и не разбрах как се ползва това(явно съм си глупавичък).Ако може да ми обясните как се ползва,но все пак да ми препоръчате помпа,че не се знае какво ще стане някъде на пътя.Благодаря ви предварително. :beer:
Аватар
D-RIDER

Рейтинг: 936

Re: Помпа за шосейка

Мнениеот bokicha » Вто Юни 02, 2009 8:42 pm

Почти сите караме с те туй нещо, доволно добро е.
.............
...оп, sorry, е са видях условието за цената...за тия пари...незнам дали ще си струва парите... :dontknow:
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот D-RIDER » Вто Юни 02, 2009 8:49 pm

Ами точно това е проблема ако разполагах с повече средства аз знам какво да си взема,но за тези пари :crap:
Аватар
D-RIDER

Мнениеот Grash » Вто Юни 02, 2009 8:52 pm

Нещо от сорта, независимо от къде и кой точно модел ще вземеш, би трябвало да ти свърши работа:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 481&lang=2
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот D-RIDER » Вто Юни 02, 2009 8:57 pm

Благодаря ти явно ще трябва да е нещо от сорта.А този преходник става ли за нещо или да го засилвам към кофата :dontknow:
Аватар
D-RIDER

Мнениеот Ozzie » Вто Юни 02, 2009 9:00 pm

става, но само на помпа с накрайник към който можеш да го завиеш
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот marsa » Вто Юни 02, 2009 9:01 pm

D-RIDER написа:Благодаря ти явно ще трябва да е нещо от сорта.А този преходник става ли за нещо или да го засилвам към кофата :dontknow:
Този преходник може да го навиеш на горната част на FV вентила и да помпаш с нормален "автомобилен" накрайник.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот D-RIDER » Вто Юни 02, 2009 9:25 pm

То и аз така си мислех и пробвах още щом го взех но Изображение тази част която е посочена със стрелка пречи да се навие там преходничето.Явно преходника е прекалено къс :dontknow:
Аватар
D-RIDER

Мнениеот stilo » Вто Юни 02, 2009 9:32 pm

Grash написа:Нещо от сорта, независимо от къде и кой точно модел ще вземеш, би трябвало да ти свърши работа:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 481&lang=2

Аз съм със същата помпа. За 9 лева имам чуството че някой път ще пръсне гумата...Сега и гуми трябва да си подсигуря :praying:
Аватар
stilo

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юни 03, 2009 6:45 am

D-RIDER написа:То и аз така си мислех и пробвах още щом го взех но Изображение тази част която е посочена със стрелка пречи да се навие там преходничето.Явно преходника е прекалено къс :dontknow:

Да, баце, зел си от късите преходници и смело можеш да пикаш на 50-те стинки дето си дал за него и да го фърлиш. Требва да си земеш поне с половин сантиметър по-дълъг и немаш грижи, макар че пак ти требва помпа, щото по бензиностанциите повече от 3,5-4 атм. нема да постигнеш, а тва определено не стига за шосейка. Иначе има и шосейни гуми с автовинтил, което също е некво решение, но най-чисто си е да пропуснеш две седмици баничките у даскало, да събереш 40 кинта и да си зеемеш от помпите, дето тате Бокич ти е препоръчал. Тука верно, че 90% от клубарите караме с такава. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот za6tovsenamen » Сря Юни 03, 2009 8:43 am

Ако ще събираш пари за скъпа помпа вземи тази http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=631 хем малка, хем помпи яко :agree:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот D-RIDER » Сря Юни 03, 2009 12:25 pm

Ами днес ще слезна при умника който ми продаде хубавия преходник и ще го попитам дали няма от по дългите и този път да направи демонстрация с него :popcorn: .А предполагам,че точнос помпа не трябва да правя компромиси заради атмосферите така,че минавам на фотосинтеза :idea:
Аватар
D-RIDER

Мнениеот marsa » Сря Юни 03, 2009 12:35 pm

Мм, тоа късия явно е за тва левото:
Изображение
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот D-RIDER » Сря Юни 03, 2009 9:01 pm

Ами днес човека ми смени преходничето и мисля,че темата е за катинар.Благодаря на всички които се отзоваха на молабата ми.Може да се засечем някой ден по родните ни пътища. :beer:
Аватар
D-RIDER

Мнениеот Митко Ruse » Чет Юни 04, 2009 6:27 am

Въпреки, че си си решил проблема нека да споделя и едно мое нестандартно решение.Имам малка помпа която си нося в джоба за смяна на гуми на пътя.Но до момента докато не си купих голяма специална/от чужбина/ за колелета с френски вентили и аз използвах преходници но за помпене си купих ел.помпа за автомобил.Захранват се от запалката на автомобила или както в моя случаи от зареждачка за акумулатори.Може би две три години ползвах тази схема и първата ел помпа се счупи та си купих втора.Значи съм бил доволен от вариата.Много е мързеливо и не затруднява физически колоездача с несвоиствени натоварвания на ръцете.Без проблеми си помпиш 10 атмосфери.
Митко Ruse

Назад към Други видове колоездене