Подходящ размер рамка...

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Подходящ размер рамка...

Мнениеот teodorteo » Вто Юни 09, 2009 12:06 pm

Здравейте,

Наскоро си купих Drag Ontario Pro. Дотук добре, в магазина на Веломания бяха любезни и ми предложиха "правилния" според тях размер рамка за мен.
И така, закупих си размер "L". След известно време каране обаче, мога да кажа със доста голяма сигурност че не мисля че това е правилния размер за мен - по-скоро може би "М". Моля за мнение по въпроса - висок съм 172см(83кг). Колелото е на 2 карания, има ли шанс според вас да се пробвам да ми сменят рамката в магазина?
Предварително благодаря
teodorteo

Рейтинг: 1225

Re: Подходящ размер рамка...

Мнениеот ro-tex » Вто Юни 09, 2009 12:29 pm

Имам подобен проблем - висок съм 175 и карам Ontario размер L.
Мисля, че за мен би било ОК да карам M, че дори и S.

Само дето моето го имам от една година и няма как да я сменя. :(

Питай ги Веломания - може да се навият.
Успех със смяната!
Изображение
ro-tex

Рейтинг: 1235

Мнениеот BurNiNg_IcE » Вто Юни 09, 2009 6:44 pm

Е ся какво...аз съм 165см. и съм с рамка размер "L", малко се поддигам на пръсти, ама ша порасна :D , макар и до тогава да сменя 1-2 рамки. :^:
Иначе успех, дано се навият да я сменят, което силно ме съмнява, но пробвай! :peace: :popcorn:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Мнениеот teodorteo » Вто Юни 09, 2009 9:31 pm

BurNiNg_IcE написа:Е ся какво...аз съм 165см. и съм с рамка размер "L", малко се поддигам на пръсти, ама ша порасна :D , макар и до тогава да сменя 1-2 рамки. :^:
Иначе успех, дано се навият да я сменят, което силно ме съмнява, но пробвай! :peace: :popcorn:

Работата е там, че аз не сам тийнейжър и едва ли ще порасна повече от това... :nono:
Иначе днес говорих с едно от момчетата във Веломания на бул. България и ми потвърди че това не е моят размер.
Доста ме е яд, при положение че с такъв мерак съм си купил колелото...
Чудя се кога ли в БГ ще започнат да ни консултират правилно, когато си купуваме нещо!
teodorteo

Рейтинг: 1225

Мнениеот marsa » Вто Юни 09, 2009 11:29 pm

teodorteo написа:има ли шанс според вас да се пробвам да ми сменят рамката в магазина?
Дали има шанс да се пробваш зависи от теб, а дали ще я сменят е съмнително, но те съветвам да опиташ преди да си го карал повече, както и дано няма някакви дори минимални щети по рамката. Не знам от къде си го взел, но ако случиш на хора, може и да имаш успех. ВМесто да питаш тук, най- добре питай когото трябва ;)

Аз пък карам размер М рамка и с кеф бих я сменил за L, но е доста поучукана и е купувана на старо и няма кой да ми я смени :xx(:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти