С твоя ръст съм, 187см, и да ти кажа клаймъра го забрави. Просто го забрави. Ще си прецакаш трайно колената с толкова малка рамка, ако мислиш да въртиш с нея, а дори и за надолу - ще ти е къса.
Като си начинаещ - съветвам те да разгледаш
тази секция. На мен ми беше адски полезна в началото и продължава да е, на моменти. За велисипед - Онтариото смятам е по-добър вариант, и лично те съветвам да вземеш 19"/20"/21" рамка. Аз карам с 19", но при мен е, защото не ми липсва желание да карам малко по-агресивно и надолу (да, вече почти напълно се възстанових от последиците от тези ми 'страсти'), при което по-маломерната рамка позволява малко по-добър контрол. И все пак е добре, да не е прекалено малка, за да може с вдигане на колчето да е удобна за въртене.
Най-добре е да видиш колелото, да се качиш на него, да направиш едно кръгче, преди да го закупиш. В една от статиите в посочената секция имае едно 'правило', според което трябва да можеш да прекрачиш рамката и горната тръба да ти е под слабините, но не много. За да няма неприятни изненади и фалцетни писъци, при някои инциденти

Желая ти успех!