Планински велосипед до 550 лева

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Планински велосипед до 550 лева

Мнениеот Stranger » Пон Юни 01, 2009 8:38 pm

Та значи имам сума от 550 лева,но не съм запознат много с велосипедите и бих искал да ми препоръчате някакъв на такава цена.Единственото което гледах и ми хареса беше Drag Ontario за 525 лв който много ми хареса,но не знам дали си струва и дали ще отговаря на физиката ми която съм написал по-долу.Имали други колела по-добри от този на такава цена или които повече си струват от драга?Ако може да ме посъветвате ще бъда много благодарен :)
И за уточнение ще използвам колелото главно за каране естествено(любителско) като няма да го карам по най-неравните и екстремни пътища.Със сигурност ще правя леки планински преходи,но и по шосе ще го карам.Тежа 100 килограма,височина 197 см и да ще го купувам от България :)
П.П. Мисля,че нацелих правилният раздел :)
Stranger

Рейтинг: 1200

Re: Планински велосипед до 550 лева

Мнениеот Night_Falcon » Пон Юни 01, 2009 9:10 pm

Възниква въпроса имаш ли проблем с онлайн поръчката? Ако нямаш, ТОВА е чудесен вариант, като ще ти останат пари и за каска :agree:
Иначе за мен Онтариото с новата цена е оскъпено и не си заслужава. Добър вариант от родината е Sprint Apolon, като с това намаление ще ти останат пари да смениш нещо, което не ти харесва :agree:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот heiselfa » Пон Юни 01, 2009 9:15 pm

Събери още 5лева и си купи драг клаймер.
Аватар
heiselfa

Рейтинг: 963

Мнениеот Stranger » Пон Юни 01, 2009 9:16 pm

Ами да Спринът също го видях и не е лош,а по принцип има ли някакъв добър драг за тази цена?А относно модификацийте.Аз съм твърде ненавътре в нещата и просто едва ли ще знам кое ми харесва и кое не :)
Калймера ми се струва много малък или съм в грешка много ниска рамка като,че ли?
Stranger

Мнениеот Night_Falcon » Пон Юни 01, 2009 9:18 pm

Stranger написа:Ами да Спринът също го видях и не е лош,а по принцип има ли някакъв добър драг за тази цена?А относно модификацийте.Аз съм твърде ненавътре в нещата и просто едва ли ще знам кое ми харесва и кое не :)

Идеята е, че Драг наскоро вдигнаха цените доста сериозно, а Спринтовете сега са намалени, тоест Аполона доста повече си заслужава от Онтариото :agree:
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот Stranger » Пон Юни 01, 2009 9:21 pm

А какво мога да купя като добавка към него?Би ли ме посъветвал?
Искам също да попитам кои спирачки са по-добри дисковите или тези които са като челюсти(V-brake мисля,че се казваха)
Stranger

Мнениеот Night_Falcon » Пон Юни 01, 2009 9:27 pm

Имай предвид част от парите за каска - не знаеш кога ще ти потрябва. При добро желание можеш да продадеш предния си амортисъор тук, във форума и да го замениш с по-добър - нов, или втора употреба, пак от форума. Поне това бих направил аз. Разбира се всичко е строго индивидуално - за мен вилката е най-важния компонент след рамката, но ти можеш да смениш и нещо друго. Най-добре, като го вземеш, покарай малко, и смени каквото не ти харесва :agree:
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот Stranger » Вто Юни 02, 2009 1:45 pm

Когато ми пратихте линкът към Спринт Аполон разгледах и останалите и си харесах два модела
Този
http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=717&product_cat=122&lang=2&
И ето този
http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=718&product_cat=122&lang=2&
Какво мислите за тези двете?Дали си струват или все пак Аполонът е по-добрият вариант.
И искам да попитам също за 420 лева видях Драг Гризли само,че не мога да намеря линк за което се извинявам :)Просто да искажете мнение кой е най-удачният вариант :)
Stranger

Мнениеот Bolverk » Вто Юни 02, 2009 2:07 pm

Ами отзад напред :)

Първо Гризлито не си заслужава на базата на тези оферти.

Второ: Всяко от колелетата, който си посочил имат своите предимства и недостатъци. И двате се водят с по-добра рамка (а дали е така не се знае). И двете обаче имат малко спици, което е предпоставка за по-голям шанс да кривиш капли. Спирачките на Оксижена са дискови обаче в този цениви диапазон това не е предимство. Просто може да не спират. На оксижена и скоростите му са от по-висок клас. В момента с тези окоплектовки въпреки всичко няма да сбъркаш с избора, което и от трите да избереш.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stranger » Вто Юни 02, 2009 2:30 pm

Много харесах оксижена,но ако с дисковите спирачки е рисковано да се кара няма ли начин да ги заменя за нормални V-brake.Май ще се спра на Спринт определно са много хубави,а точно тези са и на промоционална цена :)
Сега разгледах отново официалният сайт на СПРИНТ,но ми направи впечатление,че в онлайн магазина са по-евтини от колкото в Байк Център поне на Аполото,защото само него видях в магазина другите ги няма?
Всъщност ще съм много благодарен,ако също ми препоръчате и от кой магазин в района на София мога да си купя един от тези велосипеди които коментирахме по-нагоре в темата?
Stranger

Мнениеот veskoz » Вто Юни 02, 2009 3:12 pm

Stranger написа:Всъщност ще съм много благодарен,ако също ми препоръчате и от кой магазин в района на София мога да си купя един от тези велосипеди които коментирахме по-нагоре в темата?

Района на София е голЕм. Конкретизирай местоположението си за да бъдеш опътен към най-удобния за теб търговски обект :D :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот evilforces » Вто Юни 02, 2009 3:26 pm

Аз също се чудих доста кое от Sprint Apolon,Sprint Legend или Shockblaze R3 поисках по детайлна спесификация и ми пратиха
Apolon & Legend- Specification.xls
(17.5 KiB) 737 пъти
. Оказа се че разликата е незначителна според мен.
evilforces

Мнениеот Bolverk » Вто Юни 02, 2009 3:39 pm

Ха при тази разлика само в каплите, чашката и гумите везните се накланят към Аполона между тези два велосипеда.
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот edinmilion » Вто Юни 02, 2009 3:44 pm

Stranger написа:Много харесах оксижена,но ако с дисковите спирачки е рисковано да се кара няма ли начин да ги заменя за нормални V-brake.Май ще се спра на Спринт определно са много хубави,а точно тези са и на промоционална цена :)
Сега разгледах отново официалният сайт на СПРИНТ,но ми направи впечатление,че в онлайн магазина са по-евтини от колкото в Байк Център поне на Аполото,защото само него видях в магазина другите ги няма?
Всъщност ще съм много благодарен,ако също ми препоръчате и от кой магазин в района на София мога да си купя един от тези велосипеди които коментирахме по-нагоре в темата?

http://www.sprintmaxcom.com/?act=dealers

София магазини "Гравити Байк Център" Младост 1 бл.1а 02/8878119
София ул.Живко Николов 23 02/9441558
София ул.Райко Алексиев 3 02/8718077

Но не съм сигурен дали са налични по тези магазини...което не ти върши работа, все пак си 2 метра мъж, трябва пробваш байка който ще купуваш, как ти идва като размер : )
edinmilion

Мнениеот Stranger » Вто Юни 02, 2009 4:44 pm

veskoz написа:
Stranger написа:Всъщност ще съм много благодарен,ако също ми препоръчате и от кой магазин в района на София мога да си купя един от тези велосипеди които коментирахме по-нагоре в темата?

Района на София е голЕм. Конкретизирай местоположението си за да бъдеш опътен към най-удобния за теб търговски обект :D :agree:

Еми аз съм от Банкя,но от центъра на София или Младост може би ще мога да го купя.Казвам Младост защото там има някакъв Байк Център който представя Спринт,но също и гледам,че ако го поръчам онлайн ще ми излезе по-евтино.
Значи като гледам Аполона е по-добрият избор между него и Леджънд така,че остава да избера между Аполона или Оксижена :)
Stranger

Мнениеот Night_Falcon » Вто Юни 02, 2009 5:09 pm

Аз съм за аполона :agree: . С тия капли с малкото спици можеш да си имаш само проблеми, същото важи и за евтините дискови спирачки... Това се знае от личен опит :agree:
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот Stranger » Вто Юни 02, 2009 5:27 pm

Ами,ако отида на место в магазина и ги помоля да ги сменят с челюсти(спирачки) и махнат дисковите и нормална капла с много спици(стандартна) като махнат тази която е на колелото дали ще е проблем,защото на някой колела пише,че базовия модел може да се променя по желание на клиента?
ЕДИТ:Ако не стане така ще взема Аполона обаче като ми останат пари,а те ще са 150 лв. какво мога да заменя или не е задължително?
Stranger

Мнениеот veskoz » Вто Юни 02, 2009 10:01 pm

Чудесна опция и постъпка на коректен търговец ! Евала !
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Stranger » Сря Юни 03, 2009 7:37 am

Всъщност аз не видях размери на Аполона в е-шопа,но предполагам,че "19" ще ми е добре?Така пише в ексел таблицата в която го сравняват с Леджънда
Stranger

Мнениеот Bolverk » Сря Юни 03, 2009 8:56 am

Амии с твоя ръст е на границата даже да ти е малко ;) . Има един зелен аполон при Райко (Колелото), който е 19 инчов. Можеш да го пробваш там дали ще ти е удобен пък и да видиш цвета.
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Stranger » Сря Юни 03, 2009 9:26 am

"Райко" магазин ли е?
Stranger

Мнениеот Bolverk » Сря Юни 03, 2009 10:04 am

Ха странно информацията в сайтът за магазинът е изчезнал. Райко е собственика и механика на магазин "Колелото", който се намира в квартал Гоце Делчев бл. 261 . За останалото bgmaps трябва да може да ти помогне :)
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Stranger » Сря Юни 10, 2009 12:08 pm

Искам да благодаря на всички за съдействието за избора ми за велосипед.Та сега по същество - отидох до Райко(Колелото),но за жалост Аполона ми се оказа мъничък.Попитах го дали може да ми предложи друго колело от горе долу подобен клас и той ми препоръча това
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 257&lang=2
Всъщност това колело го бях виждал и сега реално за втори път го видях като хем ми беше по мене(много удобно колело),хем ми хареса.И в крайна сметка избрах това като в този ценови диапазон това беше най-подходящото.Още веднъж благодаря на всички които се отзоваха на темата :)
Stranger

Мнениеот Bolverk » Сря Юни 10, 2009 1:39 pm

:) Ами сега остава да дадеш някоя снимка и разбира се да покараме :) Направо ти предлегам да прегледаш темата за "Нашата група" в Мероприятия :)

И разбира се Честито :beer:
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Stranger » Сря Юни 10, 2009 7:12 pm

Всъщност очаквах да кажеш нещо относно байка дали си е струвало или нещо от този род?Снимки скоро ще кача и сега след 4 часа тестване на колелцето останах удивен.Сигурно ще ви се стори смешно,но това е най-доброто колело което съм карал.Всъщност дисковите спирачки си спират и доста време ми отне докато свикна с тях тъй като начина на спиране е като при кола може и плавно,а може и разко и направо кове,но уви ми отне доста време да го разбера.Един месец ще покарам стабилно за да вляза в тонус тъй като от две години не бях карал,а след това ще помисля за "Нашата група".
П.П - Ще ми бъде интересно да видя какво ви е мнението за велосипеда :)
@Болверк - не разбрах това което написа след снимките "да се покараме" или "да покараме" :)
Благодаря също,че ми препоръча Колелото за магазин.
Stranger

Мнениеот Bolverk » Чет Юни 11, 2009 8:56 am

:) Е то така е като човек забравя запетайките :) . Опитах се да кажа "да покараме".

Сега за колелото. Като цяло този модел ми харесва :) Препоръчвал съм го тук на различни хора макар основно V-brake версията. Имал съм и удоволствието да го карам (макар не размер като за мен). Сега вече като ми обърна внимание се замислям, че всички, който ползват този модел са по-високички момчета. Явно в геометрията има нещо (не само в размера) което прави по-големите размери на колелото доста удобни. Принципно за спирачките понеже, както сам си усетил натам ще те захапем :) . Нямам добро мнение за спирачките, който са в окомплектовката на това колело. А и ти не си особенно дребен и лек човек та спирачките да не са от значение ;) . Обаче има и едно предимство. В момента ъпгрейдът до по-добри дискови спирачки ще ти е доста по-лесен. В момента предимството ти е че главините ти са с възможност за монтаж на дискова спирачка. А даже имаш и дискове.

Най-общо казано колелото си заслужава. И се надявам спирачките да спират наистина и мойте съмнения да са безпочвени.
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Stranger » Чет Юни 11, 2009 9:34 am

За сега спират,но трябва да изтъркам малко накладките тъй като все още са неравни и леко щракат,но това до седмица каране се оправя.Друг плюс е,че може директен монтаж за хидравлична спирачка което за напред ще ми бъде от полза.Днес очаквайте снимки :)
Лек ден
Stranger

Мнениеот Bolverk » Чет Юни 11, 2009 9:42 am

Така е като казвах дискова спирачка :) не изключвах и хидравличните от сметките. Особенно че при Райко в момента има едни ХТ-та на май 170 лв. каза.
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот stallion » Чет Юни 11, 2009 7:06 pm

Честито :) Качвал съм се на такова и макар че ми е доста голямо си е удобно :^:
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Рейтинг: 1102

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти