Смяна на части..!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Смяна на части..!

Мнениеот NightmareHS » Чет Юни 11, 2009 10:29 pm

Здравейте, имам 1 въпрос! Имам 1 Drag Instinct 2004 година,но искам да си сглобя ново колело с рамка Climber и всички части по отделно...Та въпросът ми е кои части от този Instinct ще мога на първо време да сложа на Climbera като не броим вилката,чашките,средното и колчето за седалка??
Nightmare's dream come true...!..!
Аватар
NightmareHS

Рейтинг: 1142

Re: Смяна на части..!

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Юни 12, 2009 9:25 am

В screambikes или в сайта на ДРАГ има размерите на Climber. Хващаш една рулетка и измерваш твоето колело и ще разбереш, дали средното, колчето и вилката могат да паснат.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот NightmareHS » Пет Юни 12, 2009 10:05 am

не аз имах друго предвид за останалите части като каплата,венците,скоростите има ли някъкъв проблем ако са старите??
Аватар
NightmareHS

Мнениеот Admin » Пет Юни 12, 2009 11:00 am

По принцип няма проблем, но е трудно така "през монитора" да се даде изчерпателен отговор. Има места, където може да възникнат несъвместимости. Например лапата - ако старата вилка е с 1 " стержен, а новата с 1 1/8, ще ти трябва и нова лапа. Възможно е предният дерайльор да се окаже неподходящ за диаметъра на седалковата тръба на новото. Дължината на броните и жилата. За тези се срещам на пръв поглед. Препоръчвам ти да отидеш в сервиз и там ще ти обяснят всичко нагледно и наживо. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот NightmareHS » Пет Юни 12, 2009 1:53 pm

Благодаря за съветите и информацията.Надявам се Поне каплите да си паснат!!! :D:D:D
Аватар
NightmareHS

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Юни 12, 2009 8:07 pm

Аз също съм за смяна на части... от опит мога да ти кажа че прехвърлих почти всичко от Drag ONE на Drag Behemoth. Остана ми само средното. Интересува ме как се сваля и дали ще стане на бехемота? Видях че има вътрешна резба при курбелите - скоба? /п.п. в момента дори и курбелите не мога да сваля.. само това ми остана да подкарам мечката/ ПОМОЩ :dontknow:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот NightmareHS » Пет Юни 12, 2009 8:23 pm

Значи ще мога да сложа дерейльорите,каплите,венците и съответно скоростите като не броим това че сигурно трябва да се сменят жилата с по - дълги??!!?
Аватар
NightmareHS

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Юни 12, 2009 9:35 pm

Такъв ли е ?

Цък за Инстинкта

1. Да -> Няма да стане смяната...
2. Не -> %-та възможност да стане смяната расте...
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот NightmareHS » Пет Юни 12, 2009 10:15 pm

такъв е ... ;)
Аватар
NightmareHS

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Юни 12, 2009 10:24 pm

Вилката е normalsize (1") или с две думи "ше 'лопа". Стержена е с по-малък диаметър от вътрешния такъв на челото. Няма да стане. За останалите елементи - нямам информация. Търси си вилка. Преходниците ще ти излезнат скъпо. Възможни са проблеми при монтажа на декланшора и средното движение. За останалите неща няма да има проблем поне на пръв поглед.. УСПЕХ че и аз сега сглобявам едни схеми ... ONE->Behemoth...

** към вилка също така и пеперуда, спейсъри, лапа и капачка за лапа/стержен.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Admin » Съб Юни 13, 2009 8:30 am

NightmareHS написа:Значи ще мога да сложа дерейльорите,каплите,венците и съответно скоростите като не броим това че сигурно трябва да се сменят жилата с по - дълги??!!?

При скоростите може да имаш следните проблеми:
1. Гривната на предният дерайльор може да е за седалкова тръба с по-малък диаметър, отколкото е тази на Climber.
2. Доколкото виждам, при Instinct задният дерайльор е закрепен директно към оста на задната главина, а не на отделно ухо, както е при Climber, т.е. ще трябва да смениш и този компонент.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Юни 13, 2009 8:57 am

@Adnim, ти сам го каза.. 'през монитора' е трудно, особено като коментираме 'Инстинкт'. Моят съвет е проба - сваляш от инстинкта, пробваш, ако не стане търсиш подходящ. Мисля че единственото което ще ти е наистина от полза ще са каплите/шини/главини/гуми. Понеже ще ти спестят около 200-300лв за нисък клас такива.
Аватар
EccentricMOTION

Назад към Веломеханик