brumbar написа:Средния процент е 5.6, ама защото 1-вите 1.5 км са средно 3.5 и 10-я е някъде 3 %, през останалото време е между 6 и 7 %
Тоз момък е изключително здрав - не се съмнявай. Също неговото присъствие много благоприятно се отразява на местната колоездачна флора и фауна, защото мъкне по-малките да тренират с него, събира и мъжете и става яко. Очаквайте скоро чудеса от казанлъшките Лястовици по БГ състезанията.
brumbar написа:Средния процент е 5.6, ама защото 1-вите 1.5 км са средно 3.5 и 10-я е някъде 3 %, през останалото време е между 6 и 7 %
Тоз момък е изключително здрав - не се съмнявай. Също неговото присъствие много благоприятно се отразява на местната колоездачна флора и фауна, защото мъкне по-малките да тренират с него, събира и мъжете и става яко. Очаквайте скоро чудеса от казанлъшките Лястовици по БГ състезанията.
Митко Ruse написа:Росене ако караш този маршрут с 40км/ч то на часовника в Сливен ти е сигурно над 40 щото е по лесен.До ден ще знам маршрута в Добрич и ще го пусна.
brumbar написа:...За съжаление не живееш в особено развит колоездачен район...
brumbar написа:Баце, трябва да дойдеш да гледаш обиколката, когато катерят Бузлуджата за да придобиеш представа за какво става въпрос. От далече се чува свиренето на гумите на колите по завоите нагоре, а смятай, че те карат след колоездачите. Естествено, че не повече от 7-8 души са способни да карат това темпо. Виждал съм профита да се "мъкнат" там с 20-на км/час, но тия са си направо нещастници. С Богдан Стойчев когато беше още юноша съм си говорил и той ми каза, че е качвал със средна 23, затова, че това не е толкова непостижима скорост за големия батко. За съжаление не живееш в особено развит колоездачен район и нямаш по-близки наблюдения от възможностите на "профита"-та в реални условия, но повярвай, че ако решат могат да изръсят дори на равно всеки един от нас, независимо че ще караш на 5 см. от задната му гума - гранация ти давам
brumbar написа:Днеска направих контролно засичане по дистанцията на моя часовник /тоя път засякох 23 км./.
Средна скорост 37 км/час, максимална 45,9 км/час
Среден пулст 169 / максимален 181
Среден каданс 91 / максимален 106
В началото много се жалих и "гладих" педалите, но се оказа, че на връщане ме бие тънък насрещен вятър /постоянен по сила и много мори/ и средната ми скорост падна на 36,4, ама последните 4-5 км се събрах - бяха голямо издухване - имах чувството, че някой ми цепи мускулчетата със скалпел.
От последното ми засичане съм по-бърз с близо 1,5 км/час.
Доволен съм. Имам растеж. След седмица ще направя едно контролно на 10 км, но резултатите ще запазя за себе си
brumbar написа:Мите, стига си се правил на подтиснат, сигурно и двамата ще ни опаткаш на часовника![]()
Графики не мога да давам, но за да е точно всичко винаги засичам отиване и връщане, така максимално елиминирам влиянието на вятъра - ако помага в едната посока, в другата е насреща. При обръщането винаги губя много време. Средната ми пада поне с 0,5 км/час, а при по-голямо изчакване на коли и с цял километър.
Досега никога не съм се засичал на 10 километрова дистанция, а там определено ще трябва да сменя подхода - утежняване на предавката, при възможно запазване на каданса около 90. Има едно идеално трасе за тази дистанция, но за съжаление пътя за морето минава точно от там, така, че обратния завой отнема около 2 минутии ако с тях успея да сляза по 15 минути, значи съм добре
brumbar написа:Баце много си щедър, направо се развълнувах...Голямо благодарско, ама то ще е страшна борбата за бронза, щом първите два са заети вече, плюс трябва и тактически да се погледне на бягането, защото след старта на Тоше шосето ще е мокро
Митко Ruse написа:Нали се сещате, че аз ще правя класиране с други хора/дъртаци/ та Вие там се разбирайте но все пак това е игра и дружбата преди всичко.На призовата троика от мене премия по бира след финала.Да напомня, часовника е 2,5км равно и 2,5км 60м нагоре и обратно.Много често има вятър и то силен сливенски.Понеже се прави състезанието събота слетобед и е август температурите ще са ......За общия старт нищо не чувам обаче.
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта