Да намерим откъде скърца

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: Да намерим откъде скърца

Мнениеот chefo111 » Нед Юни 14, 2009 4:18 pm

did написа:
chefo111 написа:http://www.alex-tva.com/product_info.php?cPath=21&products_id=271&osCsid=95723f702fcee6f295a5fc3c7eca6c64
Много интересно как така разтваря грес а пак смазва и не обезмаслява?
Смазвайте си колелата с wd 40 и успех

Точно така! Разтваря грес, почиства, обезмаслява и след това, за разлика от обезмаслителите, оставя тънък слой покритие, което действа като смазка.

Само с WD40 нищо не се смазва, но WD40 не е и обезмаслител. Прилага се там, където след почистването, веднага би трябвало да последва смазване с масло или грес.

Минусите ти в тази тема ще са от мен.

did виж какво съм написал в първия пост за тази тема "след него задължително трябва да се смаже".Говорим и двамата горе-долу едно и също,но искам да ми обясниш кое от всичко написано от теб е вярно защото сам си противоречиш.Написал си че обезмаслява но не е обезмаслител и че действа като смазка,но след която трябва да се смаже.Вярно е че не е този продукт не е произведен и не се предлага като обезмаслител но е факт че има и такова действие.След употреба оставя антикорозионен слой,който в никакъв случай не е смазка.Пръскал съм си задния дерайльор с вд40 и да ти кажа доста си скърцаше.
:offtopic:
Само да кажа че не се заяждам. :beer:
Минуси,плюсове не ме вълнуват.
Явно и двамата мислим едно и също само че се изказваме по различен начин.
Форума е да се споделят опит и идеи
:beer:
chefo111

Рейтинг: 1120

Re: Да намерим откъде скърца

Мнениеот Admin » Вто Юни 16, 2009 6:34 pm

Обезмаслите ли премахват смазките, без да оставят смазващ слой. Поради това има обезмаслители, които се използват за почистване на роторите примерно. WD-40 не е обезмаслител и не бива да се ползва на места, където не трябва да се смазва изобщо!
Затова изказването ти бе подвеждащо, дори опасно. Доколкото знам и имам наблюдения, WD-40 e лека, тънка, проникваща смазка - оттам и приложението й.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Предишна

Назад към Веломеханик