Препоръчайте ми колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Препоръчайте ми колело

Мнениеот did » Пон Юни 15, 2009 6:13 pm

nikopld написа:
EccentricMOTION написа:Аз направих грешката и послушах "ГОЛЕМИТЕ батковци с ГОЛЕМИТЕ колелета", взех си твърда рамка 'за да се уча'... резултата беше редица тежки падания, адските болки и същите проблеми като при старото... как ще обясните къде отива енергията която задния шок обира? някой да коментира... защо няма HT-рамка за спускане? Защо професионалистите не карат HT за спускане? Не лъжете поредното дете...

И на мен ми е трудно да разбера защо за нисък бюджет препоръчват колела без заден шок... Колкото и да не е една пружина е много по виброобираща от една... желязна тръба ?! :rofl: а относно качването, 3 кила на мен въобще не ми пречат, защото карам главно в града...
Според мен (казвам "според мен", това не значи че аз съм прав, защото съм начинаещ) ако ще си караш колелото главно в:

Града - евтина мекица :agree: , твърдак :nono: , (колкото и да не е пружината обира павета, бордюри и плитки дупки, а при твърдака спасението за задните части е еднинствно яка седалка)
Леко/непрофи спускане - евтина мекица :agree: , твърдак :nono: (с малки неравности също се справя пружината а на твърдака трябва да си прав)
По-екстремно спускане - евтина мекица :nono: , твърдак :agree: , скъпа мекица със здрава рамка :agree: (тук вече не можеш да довериш здравината на двестате си кости на 400 левова мекица, трябва ти скъп твърдак или още по скъпа мекица)
Катерене - евтина мекица :nono: , твърдак :agree: , много скъпа мекица :agree: , (евтината мекица ще ти втъжни живота с 20те си кила, твърдака е сравнително по-лек, а лека и здрава мекица >2000лв :D )
------------------
Отново повтарям това са си лично мои убеждения от последния ми избор на колело, не карам никои да се съглася с тях :beer:

Толкова глупости в един пост отдавна не бях виждал. При това ги е написал човек, който никога не е карал нито качествен лек твърдак с работеща вилка, нито истиско меко колело.

@nikopld: Спести си подобни "съвети" в бъдеще и не сравнявай велосипеди, които никога не си карал с тези бангии, с които си се моткал из града и из тепетата. Смешно е. Това, че падаш с твърдака, означава само едно - все още не умееш да караш, а твърдакът е чудесен учител - наказва всяка грешка. Като спреш да падаш с твърдака, ще си готов и за мека рамка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Пон Юни 15, 2009 7:34 pm

EccentricMOTION написа: редица тежки падания, адските болки и същите проблеми като при старото... как ще обясните къде отива енергията която задния шок обира?

Ами, не си се научил. Къде отива ли? В коленете. А знаеш ли къде отива, когато караш меко колело? В коленете. Ако спускаш, в ниакъв случай седнал в/у седалката. В случай, че си с твърдак, abuse-ваш себе си (и твърдака). В случай, че си с меко колело, abuse-ваш байка (и себе си). Аз що не падам заради твърдака?

EccentricMOTION написа: защо няма HT-рамка за спускане?

Сигурен ли си, че няма?

EccentricMOTION написа: Защо професионалистите не карат HT за спускане?

защото имат колела за десетки хиляди, чиито шокове струват колкото два твърдака.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот veskoz » Нед Юли 12, 2009 7:38 pm

hitar_potter написа:
EccentricMOTION написа: Защо професионалистите не карат HT за спускане?

защото имат колела за десетки хиляди, чиито шокове струват колкото два твърдака.
... и то от хубавите

"+" :clap:

...как ще обясните къде отива енергията която задния шок обира?

...заключване при педалиране баце :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот PtD » Нед Юли 12, 2009 9:54 pm

@ЕccentricMotion + nikopld: Вземете се гръмнете. Това, че ВИЕ не можете да карате, си е ВАШ проблем. Никакви пружини не могат да ви помогнат. :nuts:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти