Sigma Sport BC 1606L

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Sigma Sport BC 1606L

Мнениеот Admin » Сря Авг 22, 2007 8:45 am

Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот X3MIST » Сря Авг 22, 2007 3:58 pm

Като дизайн не е лошо, а също и като възможности за цената си. Тези ластици обаче не са никак подходящи. На един приятел му се скъса ластика. Добре, че датчика не влезе между спиците и да стане проблем. Кабелните връзки (или както някои "акъли" ги наричат "свински опашки") вършат далеч по-добра работа и не създават проблеми при дебелите вилки, а също и вероятността да се скъсат от стареене е практически нулева.
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Рейтинг: 1240

Мнениеот lacho_m » Сря Авг 22, 2007 4:13 pm

X3MIST написа: а също и вероятността да се скъсат от стареене е практически нулева.
Това зависи от качеството на свинската опашка (кабелната връзка ;) )... някои се късат по бързо и от ластиците... но съм съгласен, че е по удачен вариант.
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот kpax » Сря Авг 22, 2007 8:23 pm

Аз лично предпочитам сигмите именно заради ластиците - не се налага да режа свински опашки ако реша да разглобя вилката, примерно. Ползвам сигма от 3 години и не съм имал проблеми с ластиците.
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Re: Sigma Sport BC 1606L

Мнениеот rocked scientist » Пон Юни 15, 2009 9:50 pm

Искам да попитам някой има ли представа къде може да се намери приспособлението, отчитащо каданса за този велокомпютър. Става въпрос за жичния му вариант. Доколкото виждам безжичния вариант си идва в комплект с въпросното устройство. Също ми е интересно и от къде може да се намери поставка за второ колело? Предполагам отговорът и на двата въпроса би бил един и същ, но все пак :beer:

От търсенето в глобален мащаб намирам единствено поставката за колело в http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=2330 но не знам дали ще свърши работа като втора поставка и как велокомпютърът разбира дали е на колело 1 или колело 2.

Някакви идеи за магазините в България? :)
Аватар
rocked scientist

Рейтинг: 1317

Мнениеот tanya » Пон Юни 15, 2009 10:14 pm

@ rocked scientist, аз имам същия проблем. Откога я търся тази джаджа, но никъде в магазините в България я няма. :bawling: В края на ноември от Веломания ми бяха отговорили, че са поръчали тези датчици за магазините си и ги чакаха през декември. Само че декември си отиде, а датчици така и не се появиха. Гледах и по чуждите магазини, ама нищо такова не можах да открия.
Яд ме е, защото този велокомпютър си го взех единственно заради тази му възможност. Иначе старият ми все още си беше в перфектно състояние.
На мен ми направиха едно самоделно приспособление, но се оказа, че магнитчето, което ползвахме явно беше слабо и след няколко минути работа, компютърът спираше да отчита каданса. Сега съм взела хубав магнит за велокомпютър и пак ще има домашно майсторене - само да ни остане малко време. Ако резултатът е добър, ще пиша тук.
Ако все пак някой наистина знае откъде може да се намери въпросният датчик, да дава информация :praying:
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот rocked scientist » Пон Сеп 21, 2009 7:41 pm

Аз ще взема да си отговоря на въпроса в темата за поставката за втори велосипед - както си разглеждах Gorgona e-shop се натъкнах на това Жична Стойка за втори велосипед или ето това от сайта на Sigma

Моята Sigma 1606 я счупих, та сега съм с 906 и няма да се възползвам от откритието, но ако някой все още търси - ето къде има. :beer:

Edit: гледам им на сайта на Sigma, че предлагат и жичен cadence kit който би трябвало да се монтира така и може да се сложи допълнително на тези версии на 1606, които не са с безжично предаване на информацията. Преди не им го бях виждал на сайта, дано да може скоро да се намери и по магазините тук.
Аватар
rocked scientist

Рейтинг: 1317

Мнениеот tanya » Пон Сеп 21, 2009 10:46 pm

Уф, направихме датчика още преди 2 месеца и работи безупречно. Ама така и не ми остана време да постна информация. Пък то вече и нужда нямало :banghead:
Все пак ето снимки
Изображение
тук е вградена рит ампулата
Изображение
а на курбела е магнита
Технологията "направи сам" се оказа единствения вариант, като не успяхме да намерим оригиналния датчик. Работи идеално и ми върши страхотна работа.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот evilzet » Чет Сеп 24, 2009 5:02 pm

Лек офтопик - нямахте ли опашки от черни прасета :peace:
evilzet

Назад към Общ форум