Светлинни ефекти :)

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Светлинни ефекти :)

Мнениеот kleopatra » Пон Юни 15, 2009 10:13 pm

Здравейте , веломанияци :)
Моля ви за помощ със съвет. Синът ми / на 7 години/ има велосипед Raleigh. Видял е на други деца на спиците на колелата или на винтила да има някакви светещи неща. И той точно не може да обясни , но казва , че са звездички , които в тъмното светели.
"Изяде ме" да му намеря такива светещи неща, но не мога да намеря. От Бургас съм и ако някой знае нещо по въпроса - от къде да купя и какво точно да търся, ще ви бъда много благодарна :)
Вариант е и сама да се опитам да му направя с някакви светещи диоди или нешо подобно , но не ми идва на акъла как :dontknow:
kleopatra

Рейтинг: 1240

Re: Светлинни ефекти :)

Мнениеот Sasho_snegorina » Пон Юни 15, 2009 10:37 pm

Здравей, ако искаш синът ти да има нещо уникално погледни ето тази тема -> http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... 01d718f56c Обяснил съм как може да се направи с подръчни материали, ако имаш въпроси относно свързването на токовете, с радост ще ти помогна чрез подробни обяснения. Стига да имаш поялник под ръка, малко познания по електроника и изброените в по-горната тема материали, ще се справиш за по-малко от ден. Надявам се да съм ти помогнал :)
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот Magicman » Пон Юни 15, 2009 10:51 pm

kleopatra написа:Здравейте , веломанияци :)
Моля ви за помощ със съвет. Синът ми / на 7 години/ има велосипед Raleigh. Видял е на други деца на спиците на колелата или на винтила да има някакви светещи неща. И той точно не може да обясни , но казва , че са звездички , които в тъмното светели.
"Изяде ме" да му намеря такива светещи неща, но не мога да намеря. От Бургас съм и ако някой знае нещо по въпроса - от къде да купя и какво точно да търся, ще ви бъда много благодарна :)
Вариант е и сама да се опитам да му направя с някакви светещи диоди или нешо подобно , но не ми идва на акъла как :dontknow:

Най - вероятно става дума за това http://cgi.ebay.com/2-Bicycle-Bike-Tyre ... 6003r26950 - проверете и в магазините за електроника като "Conrad", "radius". Питате за светещи капачки за винтили и все ще ви извадят нещо. Може да проверите и някой битак с китайска стока :agree:
Magicman

Рейтинг: 1400

Мнениеот lanzz » Вто Юни 16, 2009 4:55 pm

Sasho_snegorina написа:ако имаш въпроси относно свързването на токовете ... Стига да имаш поялник под ръка, малко познания по електроника ...

какъв е според теб шанса потребителка с ник kleopatra да има поялник под ръка, малко познания по електроника, че и някакви въпроси относно свързването на токовете? (без да искам да засягам kleopatra по никакъв начин, извинявам се ако противно на статистиката си на "ти" с електрониката)
Аватар
lanzz

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Вто Юни 16, 2009 6:33 pm

Най-простото е да изкормиш 1-2 запалки със светлодиодче :) На мен, обаче, най ми харесва предложението на sasho_snegorina
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот petarstanev » Вто Юни 16, 2009 6:34 pm

http://www.dobrikit.dir.bg/page39.htm :idea: :dontknow:

Това е доста добър вариант както и евтин :) :beer:
petarstanev

Рейтинг: 1147

Мнениеот kleopatra » Вто Юни 16, 2009 10:36 pm

Хе , хе , искрено ви благодаря за отговорите :beer:
Сега ще разгледам подробно линковете и съветите които сте ми дали :) днес не ми остана време :wavey:

Относно поялника и електрониката - само ще вметна , че имам бегли познания .....завършила съм Механотехникум , специалност Електроника.....е, верно , че в далечната 1996г. :peace: имам поялник , даже ми се намира и малко тинол :) Отново ви благодаря , знаех си , че тук ще получа адекватна помощ :idea:
kleopatra

Рейтинг: 1240

Мнениеот screamBoy » Сря Юни 17, 2009 2:59 pm

http://cgi.ebay.com/2x-Bike-Car-Tyre-Va ... 7C294%3A50

взех си подобни, доставката от ХонгКонг е безплатна (идват като обикновено писмо в кварталната поща) само че тия дето ги намерих редуват 3 цвята ... не са много силни, но на мен ми трябват да ме виждат нощем като карам по тротоарите и горе-долу върши работа. Това са светещи капачки за вентил. Всяка има по 3 батерийки като за часовник, светят само при движение и поне моите батерии вече 3 месеца си държат

пък ти така се издаде чи си по-младичка, спокойно може да направиш каквото ти хрумне ^_"
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот mirror » Нед Юни 21, 2009 9:17 am

в магазинете за автоаксесоари има такива ;) питаи за светещи капачки за винтили :)
Аватар
mirror

Рейтинг: 1210

Назад към Общ форум