В търсене на идеалния маршрут

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

В търсене на идеалния маршрут

Мнениеот Rollerblade » Вто Юни 16, 2009 9:37 am

Здравейте,
Искам предварително да се извиня за темата, която пускам, но вие сте едни от малкото, които могат да ми помогнат. Също като вас аз много обичам високите скорости, но вместо на две колела аз разчитам на цели 8, т.е. карам кънки предимно на DownHill. Затова и ви пиша тук. Моля ви да споделите къде има подходящи условия за спускане с кънки. Изискванията са следните:
- приличен наклон
- перфектен или поне сравнително нов и приятен асфалт (т.е. без дупки, да не е на едри парчета, защото колелцата се съсипват)
- дължина от поне 2-3 км.
- завоите са желателни, но ако имате дълга права отсечка за набиране на скорост няма да й се разсърдим.

Знам че повечето от вас обикалят цялата страна и неведнъж са попадали на такива трасета, затова съм сигурен че макар и на в името на колоезденето, а по-скоро като готини хора ще помогнете с каквото можете.

Поздрави на всички,
Емо

П.С. всеки, който даде сполучливо трасе получава каса бира по негов избор!
Rollerblade

Рейтинг: 1210

Re: В търсене на идеалния маршрут

Мнениеот marsa » Вто Юни 16, 2009 10:37 am

Баце, няма лошо, трасета ще ти кажем, асфалт има, наклон също. Въпроса ми обаче е как стои работата с автомобилите, на кви места си склонен да караш, не те ли притесняват,няма ли опасност от инциденти? С каква скорост се движиш? Доколко те притесняват честите резки завои? Имаш ли възможност да реагираш бързо?
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Rollerblade » Вто Юни 16, 2009 11:47 am

добри въпроси :) Сега отговорите по ред:
1) С автомобилите - вярвам сам разбираш, че колкото по-малко са те, толкова по-добре за мен. Но за всеки случай пред мен се спуска кола, която предупреждава и мен и водачът на другия автомобил, че се задавам. Така вероятността за инцидент значително намалява (но не се изключва разбира се)

2)скоростта с която се движа зависи от наклона и завоите. Ако има завои гледам да не летя много да не изправя някой от тях. Но при нормални условия карам с около 60-65 км/ч което ми позволява да взимам завои с почти U образна форма.

3) Честите резки завои изискват повече техника и именно това си търся. Всеки може да пази равновесие с висока скорост когато пътят пред него е прав. Възможността за реакция засега е достатъчно голяма, за да мога да избегна инциденти, а в краен случай се хвърлям отстрани на пътя (което става доста бързо и почти винаги е опция).

А сега може ли трасетата :) ?
Rollerblade

Мнениеот did » Вто Юни 16, 2009 11:54 am

с. Манастир - връх Свобода, в посока към с. Давидково.

Нов асфалт, без дупки, почти не минават коли, но пък пътя е тесен. Наклонът е постоянен, завоите са много, но с добра видимост. От Манастир може да се слезе и до гр. Лъки.

$$$$$$$

ъъъ... други оферти на над 300 км от София да казвам ли?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 16, 2009 1:02 pm

Rollerblade написа:Здравейте,
Искам предварително да се извиня за темата, която пускам, но вие сте едни от малкото, които могат да ми помогнат. Също като вас аз много обичам високите скорости, но вместо на две колела аз разчитам на цели 8, т.е. карам кънки предимно на DownHill. Затова и ви пиша тук. Моля ви да споделите къде има подходящи условия за спускане с кънки. Изискванията са следните:
- приличен наклон
- перфектен или поне сравнително нов и приятен асфалт (т.е. без дупки, да не е на едри парчета, защото колелцата се съсипват)
- дължина от поне 2-3 км.
- завоите са желателни, но ако имате дълга права отсечка за набиране на скорост няма да й се разсърдим.

Знам че повечето от вас обикалят цялата страна и неведнъж са попадали на такива трасета, затова съм сигурен че макар и на в името на колоезденето, а по-скоро като готини хора ще помогнете с каквото можете.

Поздрави на всички,
Емо

П.С. всеки, който даде сполучливо трасе получава каса бира по негов избор!

Много добро трасе е спусканеето от Паничище (дори от х. Пионерска) към Сапарева баня, поне началните неколко километра. От Пионерска отначало е равно, после идва на 5-7% за 2-3км, при Паничище е километър гаден хасфалт, после пак става готино за 3-4км, като там процента е 6-8. Има доста завои, но с кола пред теб сметам, че е доста обезапосено, стига да имаш техниката на спускане. През делничните дни движението е слабо, но събота-неделя е кофти, щото пътят е тесен, а коли не е като да нема. Тва се сещам засега, по-късно ше добавим още. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Rollerblade » Вто Юни 16, 2009 1:33 pm

Благодаря за бързия отзив. Ще пробваме трасетата при първа възможност, че все пак си изискват време (и двете са на по над 230 км от София). Когато ги тестваме ще кача клипчета да гледате. И разбира се ще се уговаряме къде да ви донеса касите бира :)

Поздрави,
Емо
Rollerblade

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 16, 2009 1:35 pm

Rollerblade написа:Благодаря за бързия отзив. Ще пробваме трасетата при първа възможност, че все пак си изискват време (и двете са на по над 230 км от София). Когато ги тестваме ще кача клипчета да гледате. И разбира се ще се уговаряме къде да ви донеса касите бира :)

Поздрави,
Емо

Баце, Паничище се намира точно на 80км от центъра на София. Касите бира предай на мр. Бокич, нашият ... ъъъ, бира-капелмайстор. :nuts:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Вто Юни 16, 2009 1:58 pm

Ще чакам бирата на х. Пионерска /с риск да бедствам после на баира към Клисура :xx(: /,
и ще се спущам след теб, та да видя на живо що е то Rollerblade.
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот Rollerblade » Вто Юни 16, 2009 2:06 pm

Имаш я още този уикенд. Сега го мислим в събота ли да ходим или в неделя: :) Предпочитания за марка?
Rollerblade

Мнениеот bokicha » Вто Юни 16, 2009 2:26 pm

Благодарско, баце!
За бирата предпочитания нямам, но май ще предпочета байка за тази Събота/Неделя, на Мургаш ми се е приходило,
а и на Паничище бяхме онзи ден. Виж по ми е интересно да те видя в действие, но и това ще стане някой ден.
Поздрави и до скоро.
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 16, 2009 4:12 pm

Rollerblade написа:Имаш я още този уикенд. Сега го мислим в събота ли да ходим или в неделя: :) Предпочитания за марка?

Баце, сетих се още две, но са малко по-трудни за обяснение. Едното е спускането от отбивката за с. Понор в посока Костинброд (мисла, че най-близката отправна точка би била х.Люляка) или отбивката за Богьовци, Сливница и т.н. Тва са 4км приличен асфалт със среден наклон от 4,5%, който практически е и постоянен (варира съвсем малко, в рамките на 1%пункт) и се състои от дълго шускане с три дълги и плавни леви завои, като колите те виждат поне от 300-400 метра. Не ти требва техника, просто набираш скорост и тва е. Намира се на 35км от центъра на София в северозападна посока (ломския път). Другото е една отбивка от искърското дефиуе, на 6-7км след Своге, веднага след изхода от Реброво се свива налево към Заселе. Първите 7-8км са баир, но с кофти асфалт, готиното почва от центъра на Заселе до Зимевица - 5-6км с разнообразен терен (от 1-2% през малко равно, малко баир, до 6-7%). Предимстовото му е, че е много спокойно, практически за две карания там съм се разминал с една каруца с две побеснели магарета и патрулката на селото. Неудобството е, че имаш качване и в двете посоки (се пак, освонтото спускане се явява от изхода на Зимевица в посока Заселе). Немам добър спомен как беше пътя към Заноге (тва е селото след Зимевица), но ако отидеш там, можеш да го провериш на место. Тука пътя ти е около 65-70км от центъра на София. Тва е засега. Приятно шускане! :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 16, 2009 4:16 pm

Ей, забравих най-готиното, бе!!! Миланово!!! Тва е отбивката уево при гара Лакатник (на около 15км след Своге или на 65-70 от София). Дълго е около 8км, наклона варира от 3-4 до 7-8, като има много яки завои, готин асфалт и слабо движение. Се пак, внимавай, щото като се успокоиш, че нема движение, стават инфекции! Ако требва да ти препоръчам едно от последните три, с което да почнеш, тва е Миланово, категорично! Аре, и умната! :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Вто Юни 16, 2009 4:20 pm

Кат сме тръгнали из този район, спускането от Миланово към гара Лакатник е много яко.
Хубав асфалт с много технични завои. Дет се вика можеш да идеш и един ден да караш из дефиУето.
Теб така или иначе те качва/съпровожда кола.
Баце, поправи ме ако бъркам.
Аватар
bokicha

Мнениеот bokicha » Вто Юни 16, 2009 4:21 pm

Хех... :D
:scatter:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 16, 2009 4:22 pm

bokichaa написа:Хех... :D
:scatter:

2 фаст 4 ю. :P
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Вто Юни 16, 2009 4:25 pm

DstupidBastarD написа:Ей, забравих най-готиното, бе!!! Миланово!!! Тва е отбивката уево при гара Лакатник (на около 15км след Своге или на 65-70 от София). Дълго е около 8км, наклона варира от 3-4 до 7-8, като има много яки завои, готин асфалт и слабо движение. Се пак, внимавай, щото като се успокоиш, че нема движение, стават инфекции! Ако требва да ти препоръчам едно от последните три, с което да почнеш, тва е Миланово, категорично! Аре, и умната! :peace:
Точно търгнах да пиша за Миланово. Там може да се пуснеш и на двете страни. Към Своге е по слънце, наобратно е сянка. И за магистралата от Бучин Проход Към София исках да кажа - преди Костинброд, наклона е добър за скорост, но е доста право и няма да ти е интересно. То и от Петрохах към София има места, където асфалта ще ти свърши работа.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот todor todorov » Вто Юни 16, 2009 5:29 pm

Спускането от хижа Ком. С изключение на първите 2 км (тоест тези, които са най-горе) асфалтът е хубав.

Якоруда - Паничище. Горе-долу половината път е перфектен

Бъндеришка поляна - Банско и х.Гоце Делчев - Добринище - чисто нов асфалт са и двете.

Х. Трите буки - Кюстендил - по-голямата част от пътя е перфектен
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юни 17, 2009 5:56 am

todor todorov написа:Спускането от хижа Ком. С изключение на първите 2 км (тоест тези, които са най-горе) асфалтът е хубав.

Бъндеришка поляна - Банско и х.Гоце Делчев - Добринище - чисто нов асфалт са и двете.

Хехехе, баце, не мога да повервам, че си пропуснал спускането от Белмекен към Юндола! :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот eMcKu » Сря Юни 17, 2009 7:38 am

Здрасти адаш,
Много интересна тема си започнал. Бих ти предложил, според мен най-доброто за твоя спорт място - Белмекен. Знам, че е далеч от София, но за 2,3 дена ако се отиде ще е супер. Предполагам имаш представа за какво става на въпрос :) Какво повече ти трябва ?
- няма коли
- асфалт без дупки
- писти по 2-3 до 5 км с големи и по-малки наклони
- всичко това сред красива природа :eyebrow:
По това време на годината има доста биатлонисти, които практикуват летен биатлон - т.е с ролери, така че ще си правите конкуренция :D
Това мога да ти дам като маршрут, нядявам се да ти се нрави и да го посетиш.
Поздрави, Емски
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот todor todorov » Сря Юни 17, 2009 10:37 am

DstupidBastarD написа:
todor todorov написа:Спускането от хижа Ком. С изключение на първите 2 км (тоест тези, които са най-горе) асфалтът е хубав.

Хехехе, баце, не мога да повервам, че си пропуснал спускането от Белмекен към Юндола! :magnify:

защото не е достатъчно бързо... :nono:
todor todorov

Мнениеот sportacus » Сря Юни 17, 2009 11:39 am

todor todorov написа:защото не е достатъчно бързо... :nono:

.... не мисля .... 74-76 малко ли е? :^:
Последна промяна sportacus на Сря Юни 17, 2009 12:20 pm, променена общо 1 път
Аватар
sportacus

Мнениеот Grash » Сря Юни 17, 2009 11:48 am

По-бързо няма как да стане... ако е по-стръмно ще е с повече завои - няма да може да се кара толкова бързо...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот todor todorov » Сря Юни 17, 2009 1:44 pm

sportacus написа:

аз нямам предвид абсолютната максимална скорост, която може да се развие, а пътя като цяло. местата, на които километража показва толкова не са много, на по-голямата част от завоите не се налага да пипваш спирачка, еднообразни са...абе ей такива работи :peace:
todor todorov

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юни 17, 2009 2:25 pm

sportacus написа:

Ама, с байк ли тва? :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Rollerblade » Сря Юни 17, 2009 2:55 pm

Извинявам се, че се намесвам, но мисля че някои от вас гледат на темата повече като колоездачи, отколкото като кънкьори (което е съвсем нормално). Затова моля ви опитвайте се да ни влизате в положението и споделяйте само места, които наистина да са подходящи за нас. Иначе се получава объркване.

Поздрави,
Емо
Rollerblade

Мнениеот sportacus » Сря Юни 17, 2009 2:59 pm

Rollerblade написа:Извинявам се, че се намесвам, но мисля че някои от вас гледат на темата повече като колоездачи, отколкото като кънкьори (което е съвсем нормално). Затова моля ви опитвайте се да ни влизате в положението и споделяйте само места, които наистина да са подходящи за нас. Иначе се получава объркване.

Поздрави,
Емо

Аз лично съм виждал "кънкьори" точно на яз. Белмекен -> Юндола, но определено "todor todorov" е по-запознат с хубавите асфалтови пътища...
Аватар
sportacus

Мнениеот Grash » Сря Юни 17, 2009 3:22 pm

Rollerblade написа:Извинявам се, че се намесвам, но мисля че някои от вас гледат на темата повече като колоездачи, отколкото като кънкьори (което е съвсем нормално). Затова моля ви опитвайте се да ни влизате в положението и споделяйте само места, които наистина да са подходящи за нас. Иначе се получава объркване.

Поздрави,
Емо

Да, и ние като колоездачи си запазваме правото да нямаме перфектна преценка относно подходящите за кънки трасета :peace:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Rollerblade » Пет Юни 19, 2009 8:48 pm

Хора, утре отиваме да тестваме Паничище. Ако наистина наклонът е добър и интересен очаквайте обаждане да черпим :)

Поздрави
Rollerblade

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юни 20, 2009 7:31 am

Приятно изкарване, баце, карай внимателно и кефа ти е гарантиран! :eyebrow:
Аватар
DstupidBastarD

Назад към Други видове колоездене