Нова рамка

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот did » Вто Мар 01, 2005 2:55 pm

[quote="bikerider"]

[quote="did"]
Ниските рамки не са универсално решение, пък дори и с много дълго колче!
[/quote]

brum че говори глупости за размерите - факт.

Ама теб не те разбрах за това дето цитирам? Защо да не може да се върти с ниска рамка с дълга и скосена горна тръба, като си вдигна колчето?

[/quote]

Ами щото обикновено като се загледа в XC рамките човек и си избере по-малък размер от подходящия, освен по-ниска рамката се оказва и по-къса. За да може да се кара такава рамка се налага да се сложи мноого дълга лапа, което пък веднага я прави кофти за спускане, щото дори и при ниска седалкова тръба пак не можеш да се изнесеш достатъчно назад. Лично съм пробвал разни размери рамки. Предишното ми колело, което карах около 3-4 месеца, беше с рамка около 15", бях му сложил 45 см колче и позицията на краката си ми беше добре, не беше зле и за из града, при спускане си беше чудно, ама при по-дълъг преход с раничка ми докарваше такива болки в гърба, от които още не мога да се оправя напълно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Вто Мар 01, 2005 5:06 pm

[quote="did"]

[quote="bikerider"]

[quote="did"]
Ниските рамки не са универсално решение, пък дори и с много дълго колче!
[/quote]

brum че говори глупости за размерите - факт.

Ама теб не те разбрах за това дето цитирам? Защо да не може да се върти с ниска рамка с дълга и скосена горна тръба, като си вдигна колчето?

[/quote]

Ами щото обикновено като се загледа в XC рамките човек и си избере по-малък размер от подходящия, освен по-ниска рамката се оказва и по-къса. За да може да се кара такава рамка се налага да се сложи мноого дълга лапа, което пък веднага я прави кофти за спускане, щото дори и при ниска седалкова тръба пак не можеш да се изнесеш достатъчно назад. Лично съм пробвал разни размери рамки. Предишното ми колело, което карах около 3-4 месеца, беше с рамка около 15", бях му сложил 45 см колче и позицията на краката си ми беше добре, не беше зле и за из града, при спускане си беше чудно, ама при по-дълъг преход с раничка ми докарваше такива болки в гърба, от които още не мога да се оправя напълно.
[/quote]

Ами ако говорим конкретно за climber, той си има доста дълга горна тръба. Да не говорим, че за момиче определено ниската/скосена рамка като него е по-добрия избор (като се спазва дължината на горната тръба де).
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Вто Мар 01, 2005 5:24 pm

[quote="did"]

мноого дълга лапа, което пък веднага я прави кофти за спускане, щото дори и при ниска седалкова тръба пак не можеш да се изнесеш достатъчно назад.
[/quote]

Чудно, защото аз карам 17" байк с дълга лапа и не съм забелязал проблеми с изнасянето назад... А съм висок 180 см.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Вто Мар 01, 2005 5:27 pm

[quote="bikerider"]
Ами ако говорим [b]конкретно за climber[/b], той си има доста дълга горна тръба. Да не говорим, че за момиче определено ниската/скосена рамка като него е по-добрия избор (като се спазва дължината на горната тръба де).
[/quote]

Ако говорим "конкретно за climber" си абсолютно прав, но колко са рамките на пазара с подобна пропорция на седалковата и горната тръба? В темата сериозно се обсъждаха няколко варианта, като Онтарио, някакви рамки на Спринт и т.н., които са с доста по-класическа геометрия от climber-а. Аз се намесих заради изказаното от brum ПО ПРИНЦИП твърдение, че ниската рамка може да се компенсира с колче. Това, че той е успял да се справи така, не означава, че този подход е приложим при всяка XC рамка. В случая съм много по-склонен да вярвам на болките в гърба си, отколкото на теоретични разсъждения по форумите.

@PtD:
Стига спекулации де! Доколкото знам ти обичаш да рипаш и спускаш, а тук обсъждаме XC. На теб си ти трябва ниска рамка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Мар 01, 2005 5:33 pm

[quote="did"]
Аз се намесих заради изказаното от brum ПО ПРИНЦИП [/quote]

ясно, разбрах :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Мар 01, 2005 5:49 pm

Спорът отново се превръща в религиозно-нанадолно-нанагорен...

Момичето търси най-нормална рамка за ХС (мен ако питате, по-скоро за XC/Tour), така че секви ниско/агресивно/подскачащи геометрии са яко ненамясто в случая...

Сигурно десет пъти съм писал как се смята размер на рамка за ХС, поради което съм съгласен единствено с мнението на did. Танкистите/скокльовците ако обичат да си гледат танковете/скакалците!:finger:

Пууу, като видите женска и...:D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Вто Мар 01, 2005 6:43 pm

[quote="TOYAGA"]

Спорът отново се превръща в религиозно-нанадолно-нанагорен...

Момичето търси най-нормална рамка за ХС (мен ако питате, по-скоро за XC/Tour), така че секви ниско/агресивно/подскачащи геометрии са яко ненамясто в случая...

Сигурно десет пъти съм писал как се смята размер на рамка за ХС, поради което съм съгласен единствено с мнението на did. Танкистите/скокльовците ако обичат да си гледат танковете/скакалците!:finger:

Пууу, като видите женска и...:D:D:D
[/quote]

Аааа чекай, чекай малко. Какво сега за танкистите? Тука скокльовците се изказаха... :D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Вто Мар 01, 2005 6:55 pm

хората с нежна геометрия да не се изказват.

ако е по-високо от 14" и не е шосейно- не става

"който не му харесва мнението ми , да си ходи"

биляна, може да се видим да те консултирам:^:

[quote="nikitzo"]

:evil:
[/quote]

не акай на метеното, карай си дъската , докато не е дошло глобалното затопляне
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот nikitzo » Вто Мар 01, 2005 7:45 pm

Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот did » Сря Мар 02, 2005 9:56 am

[quote="hlebarka"]

хората с нежна геометрия да не се изказват.
[/quote]

Добре де, добре. Млъквам!

Темата остава отворена само за мускулести грамади като тебе.

Ъъъ, само да попитам, откъде си сигурен, че Bilyana не е с "нежна геометрия"?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Сря Мар 02, 2005 12:15 pm

[quote="did"]

@PtD:
Стига спекулации де! Доколкото знам ти обичаш да рипаш и спускаш, а тук обсъждаме XC. На теб си ти трябва ниска рамка.
[/quote]

Какви ти тук спекулации!

[quote]
За да може да се кара [b][color=red][size=134]такава рамка[/color][/size][/b] се налага да се сложи мноого [b][color=red][size=134]дълга лапа[/color][/size][/b], което пък веднага я прави [b][color=red][size=134]кофти за спускане[/color][/size][/b], щото дори и при ниска седалкова тръба пак не можеш да се изнесеш достатъчно назад.
[/quote]

Оборвам само твърдението, че [b][color=red][size=134]дълга лапа[/color][/size][/b] + [b][color=red][size=134]ниска рамка[/color][/size][/b] e [b][color=red][size=134]кофти за спускане[/color][/size][/b]. :D

А за скоци изобщо не става и дума. :uhh:
Аватар
PtD

Мнениеот did » Сря Мар 02, 2005 12:35 pm

добре, добре. Падам по гръб. Моля някой да ме застреля, щото нямам смелост сам да натисна спусъка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Сря Мар 02, 2005 1:05 pm

[quote="did"]

добре, добре. Падам по гръб. Моля някой да ме застреля, щото нямам смелост сам да натисна спусъка.
[/quote]

С този хубав бюст, едва ли някой ще се навие да те ликвидира ;)

:rofl:
Аватар
PtD

Мнениеот mih » Сря Мар 02, 2005 4:00 pm

@did, [url=http://www.mtb-bg.com/album/hlebarka/h1.jpg][u]замисляш ме[/u][/url]...:bigeyes::crazy::eek:

:peace:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот did » Сря Мар 02, 2005 4:11 pm

и ти ли, Бруте
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Предишна