Проблем с велокомпютър :(

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с велокомпютър :(

Мнениеот D-RIDER » Вто Юни 16, 2009 6:14 pm

Здравейте имам много голям порблем с велокомпютъра ми. :bawling: Моделът е http://www.raleigh-bg.com/catalog/produ ... ucts_id=57 .Всичко беше перфектно свързах го както трябва,но исках да пристегна едни болтчета които се оказах доста слаби и без да исках го отворих.Ето как и зглежда вътре Изображение Изображение (петното от силикон което се вижда е от мен от неуспешни опити) Отвътре падна парче силикон което си личи,че е притискало голямата окръжност от жички към нещо.Най вероятно към един от полукръговете на снимката.Искам да попитам към кое точно трябва да се притисне за да работи пак?Моля за помощ.Толкова бях щаствлив а сега :bawling: .Извинявам се на модераторите но виждам че вече няма КАРАНТИНА и не мога да я пусна там защото нямам рейтинг за Веломеханик.Ако може да я преместите ще ви бъда благодарен.Благодаря предварително.
Аватар
D-RIDER

Рейтинг: 936

Re: Проблем с велокомпютър :(

Мнениеот marsa » Вто Юни 16, 2009 6:53 pm

Баце, имах навремето същия "компютър", дори още притежавам част т него, или иначе казано докато го монтирах за първи път ампулата в джиджавката за вилката се счупи и компютъра ми е неизползваем към момента. С две думи ако искаш мога да ти го подаря, ако има кой да ти го донесе до Кърджали, или си поемеш около 5лв по куриер.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Grash » Вто Юни 16, 2009 8:00 pm

Кофти работа, но така е... моят компютър е горе-долу на тази цена, не е безжичен и има по-малко екстри... нали сте чували че евтините неща излизат скъпо, колкото и тривиално да ви звучи...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот did » Вто Юни 16, 2009 8:21 pm

D-RIDER написа:бъра бъра... отворих едно нещо, което не трябва да се отваря и го скапах. имам един въпрос: кой ми сра в гащите и как да ги изпера. Благодаря предварително.

Хвърляй тоя боклук и си купи нещо, което работи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот D-RIDER » Вто Юни 16, 2009 8:37 pm

Ами колегата marsa ще ми изпрати само дисплейчето за което съм му много благодарен.Дано сработи.Ами можех да си взема и малко по-скъп марков но избрах визията която при модела ме привлече. :crazy:
Аватар
D-RIDER

Мнениеот stilo » Вто Юни 16, 2009 8:53 pm

Ще се опитам да ти помогна да се справиш сам.
В случая нищо не прави този силикон освен да фиксира намотката да стои около батерията, без да я допира. Самата намотка играе ролята на антена и приема сигналите, подавани от намотка, намираща се в модула на вилката.
От това което виждам на снимките (които не са съвсем коректни) излиза че единият край на намотката се е отпоил от платката. Точно това е и проблема.
Мисля че мястото където трябва да го запоиш е на пъпката до кафявия кондензатор - разделящ двата края на намотката.
Ако не си ме разбрал - питай. ще се опитам да съм по конкретен.
Прикачени файлове
BBB.jpg
(277.11 KiB) 88 пъти
Аватар
stilo

Мнениеот D-RIDER » Чет Юни 18, 2009 1:29 pm

Днес получих компютърчето от колегата marsa и всичко си работи нормално.Благодаря колега :thanks: :beer: Темата е за ключ.
Аватар
D-RIDER

Назад към Веломеханик