Оста ми се криви непрекъснато

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Оста ми се криви непрекъснато

Мнениеот kosio » Пон Юни 15, 2009 3:50 pm

Имам един проблем от известно време.Проблема е 4е задната ми ос потоянно се изкривява.Карам sprint preria.Въпроса ми е дали това се дължи на главината ми(никога не е сменяна,а и изобщо не е добра).
Аватар
kosio

Рейтинг: 1180

Re: Оста ми се криви непрекъснато

Мнениеот stallion » Пон Юни 15, 2009 3:52 pm

По-добре си смени главината :peace:
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Рейтинг: 1102

Мнениеот pyle » Пон Юни 15, 2009 3:56 pm

Аз също смятам,че е по-добре да си смениш главината,но все пак трябва да повериш дали не са ти криви ушите,на който се захваща самата задна капла или да не ти е центрована каплата както трябва. :beer:
Аватар
pyle

Рейтинг: 1128

Мнениеот kosio » Пон Юни 15, 2009 3:57 pm

Между другото и аз обмислям този вариант.Иначе мн благодаря брат.скоро се запалих по колелата и о6те не разбирам много.но така е ;)
И без тжа 6те си копувам нова рамка така че ще се види.:)
Аватар
kosio

Мнениеот GreenTeam » Вто Юни 16, 2009 6:22 pm

Най-вероятно главината ти е за венци на резба,защото те правят този проблем поради неравномерното натоварване на лагерите.Ако е такава трябва да си вземеш главина на шлици + нови венци,ще ти излезе скъпо,но ще си струва.
Пловдив-Градът под тепетата
Аватар
GreenTeam

Рейтинг: 1054

Мнениеот DTD » Вто Юни 16, 2009 11:10 pm

Ако главината ти не е на капсуловани лагери, както и предполагам,
това може да се дължи на липса на съчми от лагерите или въобще разбити лагери, при мен имаше подобен проблем при задната капла,
когато завъртях рязко и каплата се изкривяваше.Смених лагерите на главината и всичко се оправи.
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот TENDER » Сря Юни 17, 2009 6:12 am

Ако оста ти е крива, а изглежда че не си много сигурен дали е така, или пък нещо друго не е наред, смени я с плътна ос. Неудобството е че няма да имаш QR, но пък ще е доста по-здрава, а и не е скъпо.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот Voiso » Сря Юни 17, 2009 9:54 am

Достатъчно е да прочетеш Sprint Preriq и да ти стане ясно , че това не е за натоварвания все пак сме българи и не използваме нищо по предназначение .Главината 99 % съм сигурен че е обикновенна с венци на резба в най - добрия случай формула от 9 лева (въпреки че ако е такава не трябва да имаш проблеми аз карах такова нещо някога 90 кила бях не съм имал никакви проблеми даже и оста си е свещ) кривът се защото кат о пишеше по нагове разтоянието от "сачмите" до рамата е доста голямо (3 см някъде) . Ако имаш налични финасии нови Formula FM- 32[ http://screambikes.eu/d-d-d-d-d-d-d-d-d ... 8-9qr.html ] Shimano acera [ http://screambikes.eu/venec-kaseta-shim ... 30-7i.html ] (верно тежи доста ама ..)ако не от форума втора ръчичка по класни ,за по малко пари с по малко живот и просто забравяш...
Изображение
Аx ти Black Metal ,прееееб*х си цигулката ....
Аватар
Voiso

Рейтинг: 1250

Мнениеот kosio » Сря Юни 17, 2009 3:23 pm

Много благодаря на всички за изчерпателните отговори :beer: ,и да ви кажа че всички познахте че венците ми са на резба.Мерси много
Аватар
kosio

Назад към Веломеханик