Вилка SR Suntour XCR.Въпросите на един велонеграмотник.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Вилка SR Suntour XCR.Въпросите на един велонеграмотник.

Мнениеот azze » Пон Май 25, 2009 9:12 pm

k0k0 написа:
azze написа:Явно няма да стане тази вилка на сегашната ми рамка.Ако имам малко повече късмет,се надявам следващия месец да си взема XCR-а + рамка.Мисля си за рамка Drag Climber,Drag Onatario или RAM HT1.За Drag Climber казват,че е много здрава рамка,но е 60 лв. по-скъпа от Ontario и HT1.Ако имам възожност може би ще е Climber,а от другите две коя бихте препоръчали?

И да добавя,че нямам представа дали частите от старото колело ще могат да се използват при горепосочените рамки. :D
Ако ще караш повече XC според мен Ontario или HT1/3 просто тези рамки са с хубава XC геометрия (колко разбирам и аз, но поне съм се качвал на такива)

Мерси за отговора.Да,май основно ще карам XC.Стига да не скачам не би трябвало да имам проблем с Onatario или HT1,нали?
А и освен преден дерайльорреден дерайльор не знам какво още ще трябва да сменя.Идеята е за сега да използвам части от старияяяяя Номад.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот sTeFcHo » Пон Май 25, 2009 10:22 pm

хахаххах ти си лудддд ама много луд да си вземеш climber тва е една от най-слабите рамки на света в форума пише много ама много лоши неща и аз съм вийдал как се чупи НЕ СИ ВЗИМАЙ CLIMBER :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono:
sTeFcHo

Рейтинг: 985

Мнениеот azze » Пон Май 25, 2009 10:28 pm

sTeFcHo написа:хахаххах ти си лудддд ама много луд да си вземеш climber тва е една от най-слабите рамки на света в форума пише много ама много лоши неща и аз съм вийдал как се чупи НЕ СИ ВЗИМАЙ CLIMBER :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono:

100% е по-масивна от HT1 и Онтарио.За XC не би трябвало да има проблем.Много хора казват,че дори скачат и карат DH с такава рамка. :dontknow:
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Мнениеот sTeFcHo » Вто Май 26, 2009 9:18 am

по-добре си вземи sprint blockhead малко по-скъпа ама много по здрава за 99 лв от махсом :peace: :peace: :peace:
sTeFcHo

Мнениеот DTD » Вто Май 26, 2009 9:29 am

sTeFcHo написа:ама много по здрава

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Спри да говориш глупости, клаймърите се чупят, понеже са доста разпространена рамка и се карат много, друг е въпроса дали по предназначение!
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот sTeFcHo » Вто Май 26, 2009 11:38 am

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: хахаххахах как може да кажеш че се чупят защото е много разпространена да много е позната ама защото ги има много не ги прави по слаби помисли малко повече :rofl: :rofl: :rofl:
sTeFcHo

Мнениеот Night_Falcon » Вто Май 26, 2009 6:50 pm

@Стефчо По-добре спри да се излагаш. Клаймъра въобще не е кой-знае колко трошлива рамка. Просто след като по едно време всички започнаха да пеят колко е универсална и как става за trial, DH, XC и каквото ти хрумне още, и темата "аз счупих" се напълни с клаймъри. А ако наистина мислиш, че Клаймъра е по-трошлив от ХТ1/Онтарио/Блокхеад (особено пък тоя, с това кръгче :D ), дълбоко се лъжеш. Просто повечето ХТ1/Онтариота се използват по предназначение, защото не са много хората, на които им хрумва че стават за нещо друго, освен за ХС. А клаймъра всеки го блъска както му дойде и после се оплаква "е*аси боклука, чупи се супер лесно" и не знам си какво. От рамка за 1**лв не може да се очаква особена универсалност или качество

Иначе, аз лично бих препоръчал на автора да махне Клаймъра от списъка, поради простата причина, че той меко казано не е подходящ за въртене. Остави си чуденката между Онтариото и ХТ1-цата, или моя съвет е да се понапънеш малко за едно ХТ2 :agree:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот sailman » Вто Май 26, 2009 8:43 pm

Клаймъра Е подходящ за въртене, при определени условия, обаче! Ефективната горна тръба на рамка с размер 16,5 " е дълга 575 мм. Това дава възможност на хора с ръст между 165 - 175 да ползуват рамката и за ХС, с някои уговорки.
Около година и половина карах такава рамка, първо с лапа с дължина 100 мм., после с 70 мм. Висок съм около 172 см. и тежа 90+ кг. с екипировка. Имам нормални пропорции (демек не съм като мандрил-с дълги ръце и къси крака :D) и за моят стил, който определям като агресивно крос-кънтри рамката беше добра като геометрия, а и е маневрена, и с достатъчно, но не прекалено високо средно - при вилка с ход 130 мм. - 353 - 354 мм., което ми беше идеално при технични пасажи.
Проблема на рамката Клаймър е другаде - теглото. С хубави, здрави чашки теглото гони 2,5 кг., което на мене ми дойде в повече. Нищо обаче не съм успял да причиня на рамката, а поне в началото като почнах да я карам никак не бях нежен :eyebrow:

Изпаднах в това словоблудство, защото МНОГОКРАТНО се повтарят едни и същи полуистини за тази рамка. Естествено е да не се очакват от нещо с такава цена изключителни показатели. А и сравненията между Блокхед, РАМ НТ1 и Клаймъра са некоректни (поне повечето).
За да не съм голословен ето така може да изглежда сравнително универсален велосипед, на базата на Клаймър - http://picasaweb.google.bg/sailman90/Klimber02#
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот sTeFcHo » Вто Май 26, 2009 9:26 pm

ок ок айде отказвам се да споря по-умня отстъпва както казват старите хора :peace:
sTeFcHo

Мнениеот azze » Вто Май 26, 2009 10:01 pm

Благодаря за изчерпателните отогвори на Night_Falcon и sailman.Значи това ще е - ако имам възможност Climber,а иначе може и Ontario или HT1.Въпросът ми е отново доста неграмотно зададен - освен преден дерайльор какво още ще трява да сменя,тъй като за сега ще изолзвам някои стари части от Крос Номад.Просто не знам спецификациите на Номада. :banghead: Ако имате телепатични умения или някакъв друг начин да ми отговорите на въпроса,ще съм ви много благодарен. :D
Аватар
azze

Мнениеот DTD » Вто Май 26, 2009 11:03 pm

sTeFcHo написа:ок ок айде отказвам се да споря по-умня отстъпва както казват старите хора :peace:

Сегаааа,
опитах се да ти обясня, ама явно "по-умния" трябва да му се говори като на олигофрен :smash: . Клаймъра се копува много и много хора го карат, за това си чувал евентуално за счупени клаймъри :lol:
А я помисли малко ако тоя блокхед го карат в един град примерно 20 човека и ако в същия град 100 човека имат клаймъри ,коя рамка ще се чупи повече? Клаймъра ще има повече счупени рамки поради по-големия брой на такива рамки във въпросния град.А блокхед-а ще е с по-малко пукнати/счупени рамки поради малкия си брой закупени, няма как евентуални дефекти или слабости да се проявят.Я сега си напъни кратуната и помисли над това :)
DTD

Мнениеот sTeFcHo » Сря Май 27, 2009 10:24 am

добре ама да си чул някаде от тия 20 рамки да се е счупила или пукнала и сущо климберите ги карат повечето свилки които си по предназначение а не като на блокхедовете с на която и дават маь 150мм а те ги гарат с 170мм
sTeFcHo

Мнениеот sTeFcHo » Сря Май 27, 2009 10:25 am

добре ама да си чул някаде от тия 20 рамки да се е счупила или пукнала и също климберите ги карат повечето с свилки които са по предназначение а не като на блокхедовете на която и дават мах 150мм а те ги гарат с 170мм
sTeFcHo

Мнениеот DTD » Сря Май 27, 2009 10:47 am

Значи твърдиш ,че клаймърите ги карат със вилки, за които са предвидени :lol2:
По-добре се скрий!
Айде стига ,че осрахме темата.
DTD

Мнениеот Night_Falcon » Сря Май 27, 2009 6:36 pm

azze написа:Благодаря за изчерпателните отогвори на Night_Falcon и sailman.Значи това ще е - ако имам възможност Climber,а иначе може и Ontario или HT1.Въпросът ми е отново доста неграмотно зададен - освен преден дерайльор какво още ще трява да сменя,тъй като за сега ще изолзвам някои стари части от Крос Номад.Просто не знам спецификациите на Номада. :banghead: Ако имате телепатични умения или някакъв друг начин да ми отговорите на въпроса,ще съм ви много благодарен. :D

Имах един Крос Номад от преди 5-6 години, взет от метро за 1**лв. Колкото до това какво трябва да смениш, аз бих ти препоръчал да смениш всичко със времето си. Иначе засега най-належаща е вилката, поради простата причина, че челото (почти 100% съм сигурен) е 1', а не 1.125(1.1/8). Все пак кажи коя година е твоя и ако можеш дай снимка, да не стане някоя беля. А най-добре ще е да си го измериш, просто с гадаене няма как да стане. Останалото на Номада е горе-долу на едно ниво, други несъвместимости май няма да имаш. Сменяй наред, което ти прави проблеми. Добре ще е да смениш и каплите. И все пак дай някакви пари, които освен парите за рамката ще ти останат за смяна на части. Това е от мен, определи си бюджета и дай снимка и най-вече премери челото (вътрешния диаметър) :agree:
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот azze » Сря Май 27, 2009 7:40 pm

Да,прав си,че челото е 1".За бюджета - за сега все още не съм сигурен,че ще имам възможност,но може би максимум ~270 лева.Наистина мисля с времето да сменя всичко,но сега няма начин.Номада е взет преди 5-6 години за 120 лв. и точно от "Метро",така че предполагам,че е същия като твоя.За каплите няма какво да обсъждаме - ако имам пари веднага ще ги сменя.Днес ги от сервиз,в който ги бях оставил за изправяне,и по начина по който карам (не карам екстремно или нещо подобно,а просто обичам всякакви каманаци,пътечки и пръст. :D ) след 1 седмица пак ще трябва да ги изправям.Между другото преди 2 дена отидох с един приятел да си вземе колело и той си взе нов Номад.Днес проверих каплите му и естествено са криви!
Не знам как ще успея да се вместя в този бюджет:
-рамката ако е Ontario например -125 лв.
-вилка Suntour XCR - 95 лв.
Остават само 50 лв. дори и с по-евтина рамка от Climber.За 50лв. предполагам,че и 1 нормална капла не мога да си взема.Прецакан съм.Може да се наложи сега да карам със старите капли,а с оставащите пари да сменя някоя/и
друга/и част/и.
В момента не мога да снимам Номад-а.Ще кача само 1 стара и некачествена снимка за да видиш дали колелото е същото като това,което си имал преди.
Изображение

И мерси за помоща! :beer:
Аватар
azze

Мнениеот Night_Falcon » Сря Май 27, 2009 7:46 pm

Това е колелото, като изключим една "подсилка на челото" дето я имах. Както и да е, най-добрия съвет е да видиш за 50-60лв тук, във форума, може да намериш поне една прилична капла с главина с капсуловани лагери. И то така става - събираш, подменяш постепенно и се радваш на спорта :agree:
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот sTeFcHo » Сря Май 27, 2009 8:10 pm

:offtopic: хехе и аз имах сащото за 120 лв от метро :offtopic:
sTeFcHo

Мнениеот azze » Чет Май 28, 2009 8:06 pm

Ако се наложи мога да карам и със старите капли известно време.
Аватар
azze

Мнениеот azze » Съб Юни 13, 2009 2:32 pm

Най-накрая ще имам възможност да си взема това-онова.За жалост ще разполагам само с 300-350 лева.Идеята ми е XCR без заключване на хода - 95лв.,рамка Drag Ontario - 125 лв.;капли - трябва двете общо да са под 100-110 лв.Не знам дали това е възможно. Правих разни изчисление и излезе,че капла с шина Remerx Jumbo,спици DT Swiss по 33 ст. и някаква галвина до 20 лв.,ще излезе около 75лв. + наплитането.Тоест ми остават само 35 лв. за предна капла (http://veloservice.3dwebdesign.org/dvus ... -p-69.html тези стават ли за нещо.В момента съм с Кросер и не стават за нищо,но тези може да са различни.) :banghead: Освен това нали ще ми трябват нови чашки,нали?А и ще го нося в сервиз за сглобяване,което предполагам,че не е много евтино. :bawling:
Ще използвам почти всичко което мога от старото колело - спирачките,кормило,команди,скорости,педали,средно движени,а като гледам май и гумите :rofl: .С течение на времето ще подменям частите.....нядявам се.

Някакви идеи?

П.П.Пореден тъп въпрос - ако си купя капли,те заедно с оси и лагери ли са или трябва да ги купувам отделно?
Аватар
azze

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Юни 13, 2009 3:30 pm

НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ КАТО МЕН !!!

Преди 6м взех Drag One + XСМ = 400лв
Кенда Невегалче = 50лв
Аливио комплект палцови = 50лв
Рамка Drag Behemoth = 200лв
Задна капла-диск = 50лв
Спирачка диск = 50лв
Венец касета = 50лв
Дерайльор = 50лв
Лостчета + грипове = 50лв
----------------------------
Общо: 950лв

За тези 950лв можеше да си взема нов Бехемот, естествено с пъти по-добър монтаж понеже сега ще го карам с ХСМ-а и скапаното средно.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот azze » Съб Юни 13, 2009 4:14 pm

Не виждам как ще се прецакам.Все пак става въпрос за само 300-350 лева.
Аватар
azze

Мнениеот azze » Съб Юни 13, 2009 6:41 pm

Някой може ли да и обясни как да стигна до магазина на Веломания,който се намира на бул.България.Знам,че е в блон номер 7А,но преди време го търсихме с един приятел и не можахме да го намерим.(накрая без да искаме намерихме магазин на бул. Д.Нестеров.)
Аватар
azze

Мнениеот BurNiNg_IcE » Съб Юни 13, 2009 7:00 pm

http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=668e ... itsearch=1
Oриентирай се, като разгледаш картата нагоре-надолу. :beer: :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Мнениеот azze » Вто Юни 16, 2009 11:25 am

Според вас струва ли си да дам повечко пари за рамка от Climber или и Ontario е достатъчно здрава.Нямам планове да тормозя рамката много,но все пак дали Ontario ще издържи на каране на Витоша и т.н.?
Аватар
azze

Мнениеот stallion » Вто Юни 16, 2009 1:00 pm

Щом няма да го напрягаш не се притеснявай! :agree: А ако искаш нещо по-здраво по-добре събери примерно за един Асаут (195лв) или пък за едно Продиджи (238 с размер 14 или 279 за размер 16.5) :idea:
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Рейтинг: 1102

Мнениеот azze » Вто Юни 16, 2009 7:36 pm

Да се похваля - преди малко си взех SR Suntour XCR-LO и рамка Drag Ontario. :beer:
Аватар
azze

Мнениеот stallion » Вто Юни 16, 2009 10:01 pm

Да си караш колелото със здраве и екипировка разбира се! :) И ти пожелавам приятни и безаварийни моменти с него1 :peace:
:offtopic: Аз това лято май ще се подвизавам на колело с рамка Climber 09 цвят слонова кост :8D: :liplick: Не ми се чака за Продиджи. А вилката - XCR-a се държи супер така че оставам с него :)
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Рейтинг: 1102

Мнениеот sTeFcHo » Сря Юни 17, 2009 8:23 am

пожелавам ти много приятни мигове с него и безаварийно каране :beer:

:offtopic: както бях казал по нагоре в темата , XCR-а се счупи горе при короната от място :bawling: :bawling: :bawling:
sTeFcHo

Мнениеот k0k0 » Сря Юни 17, 2009 2:02 pm

azze написа:Да се похваля - преди малко си взех SR Suntour XCR-LO и рамка Drag Ontario. :beer:

Добре дошъл в Онтарио тийм :) :beer:
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти