Смяна на Дерейльор!!!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Смяна на Дерейльор!!!

Мнениеот NightmareHS » Чет Юни 18, 2009 8:37 pm

Здравейте,този път проблема ми е свързан с едно дерейльорче,което искам да сменя на новата си рамка като за начало...Та дерейльора е Shimano от онея старите дето по рано се слагаха на всички нормълсайз велосипеди и се закачаха за ушите..Въпросът ми е на ухо на рамка F4 мога да сложа тая стара машинка докъто си купя нов и по какъв начин?? :dontknow: :dontknow:
Nightmare's dream come true...!..!
Аватар
NightmareHS

Рейтинг: 1142

Re: Смяна на Дерейльор!!!

Мнениеот did » Чет Юни 18, 2009 9:29 pm

не можеш, а няма и смисъл. всякакви побългарявания ще ти докарат само ядове.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот ico 1 » Чет Юни 18, 2009 9:48 pm

Ако наистина дерайльора е за ухо няма проблеми за временно каране(градско или в парка),но май говориш за такъв,който се монтира на рамката с болтче и се притяга с гайката на оста на главината. Такъв ли е - няма как да стане на рамка F4.(и на каквато и да е рамка с отделно ухо)
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот NightmareHS » Чет Юни 18, 2009 10:13 pm

Ето такъв дерейльор.. Изображение
Аватар
NightmareHS

Мнениеот Sasho_snegorina » Чет Юни 18, 2009 11:32 pm

Моето предложение е да си купиш нов дерейльор за монтаж на ухо и да не се занимаваш с неща, които само могат да навредят на теб и на рамката. Попринцип може да се закрепи, винаги има начин да се измисли някакво побългаряване, но според мен не е удачно. Сваля се дерейльора, изпилва се издадената част, която попринцип влиза в Drop out-a на рамката. След това се закрепя с гайката на QR-a, но не е много надеждно при по-големи натоварвания. Този вариант сме го прилагали на едно Shimano Turney (монтаж на ухо), обаче ухото се счупи и трябваше някак да се приберем до града и трябваше да се измисли временна алтернатива на ухото. Успех, и дано предпочетеш направо да си вземеш новия дерейльор и да си спестиш главоболията. Ето една снимка на точно това, което си намислил да правиш -> http://media.snimka.bg/3374/013003272-big.jpg стара история :peace:
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот NightmareHS » Пет Юни 19, 2009 12:06 pm

Аз най-вероятно ще си купя скоро нов дерейльор,но в близките 1 - 2 седмици ако мога да карам с този ще е добре. :beer: :beer:
Аватар
NightmareHS

Назад към Веломеханик