Къде да отида да ми "настроят" нов байк

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Къде да отида да ми "настроят" нов байк

Мнениеот creep » Нед Юни 21, 2009 6:04 pm

Здравейте!

Нов съм във форума, за съжаление съм нов и с велосипедите. Грам не разбирам, а и няма кой да попитам. Взех си велосипед от неспециализиран магазин (главно заради уникалната цена), но там ми го сглобиха колкото да прилича на байк и толкова. Скоростите изобщо не са настроени, най-големият зъб отзад изобщо не мога да го "стигна" превключвайки, щрака, трака и т.н.
Въпросът ми е къде ще ми препоръчате да отида да ми настроят велосипеда, така че карането му да е удоволствие, а не да ми къса нервите. От София съм, кв. Павлово.

Ето им малко информация:

обтегач
Shimano Acera RD-M360
21 speed
декланшор
Shimano FD-TY10 / 31.8mm
команди
Shimano ST-EF50-7R
EZ-fire plus

Благодаря предварително!
creep

Рейтинг: 1220

Re: Къде да отида да ми "настроят" нов байк

Мнениеот did » Нед Юни 21, 2009 6:08 pm

"уникалната цена" ще ти излезе сега през носа.

другия път питай и чети тук преди, а не след покупката на велосипед.

сега виж тая тема: viewtopic.php?f=3&t=2647
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот creep » Нед Юни 21, 2009 6:31 pm

did написа:"уникалната цена" ще ти излезе сега през носа.

другия път питай и чети тук преди, а не след покупката на велосипед.

сега виж тая тема: http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=2647

Не знам какво имаш предвид, но при положение че в "официалните/специализираните" магазини този байк е 650-690 лв., а аз го платих 480 лв, 10-20-30 лв за настройка едва ли бих ги окачествил като "излезли през носа".
Благодаря за линкът към темата със списък на магазини, аз също съм срещал не малко из София, въпросът ми е къде ще ме пратите вие, разбирачите.
creep

Мнениеот did » Нед Юни 21, 2009 6:34 pm

Имам предвив това, че истински качествените велосипеди не се продават по "неспециализираните магазини", точно защото там ги дават в насипен вид. По написаното от теб съдя, че си купил нещо от голям хипермаркет, а там всичко, което се продава, няма начин да не ти излезе рано или късно през носа.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот creep » Нед Юни 21, 2009 6:39 pm

did написа:Имам предвив това, че истински качествените велосипеди не се продават по "неспециализираните магазини", точно защото там ги дават в насипен вид. По написаното от теб съдя, че си купил нещо от голям хипермаркет, а там всичко, което се продава, няма начин да не ти излезе рано или късно през носа.

Ами надявам се да не си съвсем прав, колелото е Scott Voltage YZ 2, купих го от тук: http://www.sportdepot.bg/products/bicyc ... -velosiped

Къде ще ми препоръчате да отида за да го "пипне" някой, който е сглобил стотици подобни?
creep

Мнениеот MAN6 » Нед Юни 21, 2009 8:36 pm

ул.христо смирненски 74а :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот sherpite » Нед Юни 21, 2009 8:54 pm

MAN6 написа:ул.христо смирненски 74а :)

:agree: :bowdown:
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот Ozzie » Нед Юни 21, 2009 10:16 pm

creep написа:Скоростите изобщо не са настроени, най-големият зъб отзад изобщо не мога да го "стигна" превключвайки, щрака, трака и т.н.

А на коя плоча си отпред- малката, средната, голямата?

creep написа:Къде ще ми препоръчате да отида за да го "пипне" някой, който е сглобил стотици подобни?

Това колело не пристигна ли с някакви документи в които да е посочено къде са гаранционните сервизи за съответните градове?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот MAN6 » Нед Юни 21, 2009 11:03 pm

Ozzie написа:
creep написа:Скоростите изобщо не са настроени, най-големият зъб отзад изобщо не мога да го "стигна" превключвайки, щрака, трака и т.н.

А на коя плоча си отпред- малката, средната, голямата?

creep написа:Къде ще ми препоръчате да отида за да го "пипне" някой, който е сглобил стотици подобни?

Това колело не пристигна ли с някакви документи в които да е посочено къде са гаранционните сервизи за съответните градове?

и преди са идвали с велосипеди закупени от там... работата не е за "оправи си го сам", защото наистина нищо не им настройват и затягат...
веднъж дори дойде клиент с разбит квадрат на курбела и куп други поразии, поради незнанието му и необяснението от "продавачите" ...

на втория ти въпрос ще се въздържа да отговоря, защото не е моя работа :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот creep » Пон Юни 22, 2009 6:42 am

Както MAN6 каза, работата не е за "оправи си сам", още повече - аз за 1ви път виждам от близо подобни механизми.

Колкото до въпросът с документацията - имам книжка за вилката, която е някаква стандартна, по-скоро гаранционна карта, дори моделът не е написан. Имам книжка за велосипеда - също толкова универсална, без да става дума за конкретен модел. Имам и две "брошурки" SHIMANO, едната за front, другата за rear. Като ги разгледах по-внимателно, установих че изобщо не са за моя модел. Свалих си от сайта на SHIMANO двете "брошурки" (front/rear) за Acera (тези които са ми дали са за Altus), но пак ми се струва сложно за лаик, който хабер си няма. Гаранционната карта е към Sport Depot, нямам отделна към вносител на Scott за България, съответно и нямам списък с оторизирани сервизи.

Общо взето бях наясно в какво се забърквам, тъй като и аз съм бил "от другата страна", когато работех във фирма, която сглобява компютри. Още повече фирмата беше създадена от ентусиасти, в нея работехме ентусиасти - любители на хардуера и оувърклока. Та общо взето в онези години главно консултирахме, подобрявахме, и оправяхме бъкиите на другите фирми. Често са ни носили "чисто нов компютър", купен от някой хипер маркет, недосглобен, с лошо подбрани компоненти и т.н. и т.н. Аз самия съм казвал "защо не попита, безплатна ни е консултацията, защо не прочете форума ни, защо купуваш от там?!".
creep

Мнениеот Ozzie » Пон Юни 22, 2009 5:28 pm

MAN6 написа:и преди са идвали с велосипеди закупени от там... работата не е за "оправи си го сам"

А да съм казал да си го оправя сам?

MAN6 написа:на втория ти въпрос ще се въздържа да отговоря, защото не е моя работа :)

Втория въпрос наистина не е насочен към теб, така че и не държа да получа отговор от теб.
Просто дадох насоки. Все пак става дума за нов велосипед в гаранция (колкото и да няма смисъл това понятие в България).
Иначе не се и съмнявам, че ще си свършиш работата качествено. :peace:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот anavel » Пон Юни 22, 2009 5:55 pm

СОФИЯ:
1.Младост 1 бл.1а
Тел.028878119
факс.028878119

2.ул.Живко Николов 23 (бившата Каймакчалан)
тел.029441558
факс.029441558

3.ул.Райко Алексиев 3
тел.028718077
факс.028718077

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... duct_cat=1

тук ще ти свършат много добра работа, аз съм много доволен от сервиза на "КАЙМАКЧАЛАН". (Дори мисля, че те са офицялните вносители на "SCOTT")
Аватар
anavel

Рейтинг: 1200

Мнениеот jd » Пон Юни 22, 2009 6:57 pm

Изображение
Аватар
jd

Мнениеот gdude » Пон Юни 22, 2009 11:22 pm

jd написа:--> http://bikezone.bg :D :beer:

:agree: :beer:
Можеш спокойно да си довериш колелото на този байк магазин(сервиз) ;)
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот sherpite » Вто Юни 23, 2009 8:54 pm

anavel написа:.... Дори мисля, че те са офицялните вносители на "SCOTT"

Официалният вносител на scott си има магазин http://www.scott-bg.com/scott2008/index ... N=CONTACTS :nuts:
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот hakama » Нед Юли 12, 2009 9:44 am

Привет, мисля да си купувам колело втора ръка ,от типа на Онтариото, според вас за 1год, каране, какво може да му се е износило. Колко ще ми струва една профилактика в гореизброените магазини :)

Струва ли си покупката на употребяван велосипед?!
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот BurNiNg_IcE » Нед Юли 12, 2009 9:51 am

viewtopic.php?f=31&t=57381 Виж аз от къде почнах и до къде стигнах. :popcorn:
За една година може вилката да има много луфт, поне при мен беше така, гледай каплите за кривини и подбивания, защото моите и 2-те бяха подбити. Иначе това бяха главните проблеми при мен. :look:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Назад към Веломеханик