от creep » Пон Юни 22, 2009 6:42 am
Както MAN6 каза, работата не е за "оправи си сам", още повече - аз за 1ви път виждам от близо подобни механизми.
Колкото до въпросът с документацията - имам книжка за вилката, която е някаква стандартна, по-скоро гаранционна карта, дори моделът не е написан. Имам книжка за велосипеда - също толкова универсална, без да става дума за конкретен модел. Имам и две "брошурки" SHIMANO, едната за front, другата за rear. Като ги разгледах по-внимателно, установих че изобщо не са за моя модел. Свалих си от сайта на SHIMANO двете "брошурки" (front/rear) за Acera (тези които са ми дали са за Altus), но пак ми се струва сложно за лаик, който хабер си няма. Гаранционната карта е към Sport Depot, нямам отделна към вносител на Scott за България, съответно и нямам списък с оторизирани сервизи.
Общо взето бях наясно в какво се забърквам, тъй като и аз съм бил "от другата страна", когато работех във фирма, която сглобява компютри. Още повече фирмата беше създадена от ентусиасти, в нея работехме ентусиасти - любители на хардуера и оувърклока. Та общо взето в онези години главно консултирахме, подобрявахме, и оправяхме бъкиите на другите фирми. Често са ни носили "чисто нов компютър", купен от някой хипер маркет, недосглобен, с лошо подбрани компоненти и т.н. и т.н. Аз самия съм казвал "защо не попита, безплатна ни е консултацията, защо не прочете форума ни, защо купуваш от там?!".