Здравейте,
Търся добър механик(по възможност най-добрия) в София, който се занимава с центровка и изправяне на капли. Наскоро си направих доста приличен ъпгрейд на колелото, но благодарение на кофти монтаж(елементарна грешка) от страна на мой приятел(механик) сега задната ми капла не е съвсем права... Отклонението е наистина минимално - настрани е най-много 1 мм, но може да има толкова и нагоре-надолу. Шината не опира в накладките на V-брейка(Avid Single Digit 7), но ми се иска всичко да е перфектно особено след като съм дал прилична сума за чисто нови главина Shimano XT, шина Mavic 317 XM и спици DT Swiss Champion...
Грешката при монтажа: оста на каплата от едната страна не беше влязла докрай в носачите на рамката около 2-3 мм, което е усукало цялото задно колело и така съм карал около 200 км,от които около 30-40 км Крос-кънтри.
Имам и друг въпрос - като завъртя колелото самата гума играе доста повече от 1 мм и имам чувството, че и гумата също се е изкривила(High Roller 2.1)!?! Отклонението в каплата е доста по-малко(както вече споменах). Възможно ли е гумата да се е изкривила или износила неправилно за 200 км каране?
Благодаря предварително на всички за отзивите и Ви моля да ми препоръчате конкретен механик, а не просто вело сервиз - търся МЕХАНИК КОЙТО ИМА МНОГО ОПИТ и ОТЛИЧНА РЕПУТАЦИЯ в центровка на шини.