Представя.....

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Re: Представя.....

Мнениеот Oxliofa » Пон Юни 22, 2009 11:27 am

:offtopic: Нямам предвид всички ама аре :evil: :D

П.П. : Нестига че имат и рейтинг пък и минусчета цъкат че пускам по умни постове от тях :roll2: :roll2: :roll2: :D
Аватар
Oxliofa

Рейтинг: 919

Мнениеот PtD » Пон Юни 22, 2009 11:57 am

Attention-rider написа:PtD, did - Хората са качили клипа тук, за да покажат какво могат, прогресията, някой да им се порадва, а вие ни най-малка представа си нямате колко смелост трябва за да скочиш от един дроп. И два метра да е ти нямаш видимост. Страх има огромен!

Вярно ли бе? Бафти. Е, аз повече от 4 метра не съм дропил, не мога да знам :peace: :evil:

Kакто казах и по-горе - не коментирам клипа. Може да е добре, може да е зле. Коментирам твърдението за freeride-a.

Oxliofa написа:П.П. : Нестига че имат и рейтинг пък и минусчета цъкат че пускам по умни постове от тях

Когато някой си въобразява, че говори много умно, това е сигурен белег, че е тъповатичък :evil: :8D:

@Editor, подкрепям по-горното мнение - ако вкарате някой и друг трик, ще изглежда значително по-добре. :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Editor » Пон Юни 22, 2009 4:26 pm

PtD написа:

@Editor, подкрепям по-горното мнение - ако вкарате някой и друг трик, ще изглежда значително по-добре. :agree:

И на тях ще им дойде времето !Благодаря за разбирането.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот Shady™ » Пон Юни 22, 2009 7:19 pm

До тук разбрах че Drop-овете са близо до/равни на БАВЕН DH.
А RBR е extreme freeride = БЪРЗ DH, kоето пък по думите на *did би означавало по-бързо въртене с karpiel/demo/session 77 по баирите..ама за жалост там не видях такова нещо -> това не е extreme free ride а БЪРЗ DH 100% !!! Слушайте КОМПЕТЕНТНИТЕ разбриачи с ГОЛЯМ рейтинг :bowdown: :idea: :crazy: :rofl:

А за карането така и така НИКОЙ за 3-4 години не ми посочи планина/хилм/бабуна достойна за направянето на FR/XFR трасе ( по възможност не по разбиранията на *did). Дотогава това означава че по-добро трасе от това което виждате на клипа НЕ СЪЩЕСТВУВА !

А ако някой мисли че има такова - моля да даде GPS координати и да отидем там да покажем и някой друг трик/линия и т.н.

До тогава или казвайте - клипа е хубав/добър/готин или ако не ви хареса - кажете къде да отдем че да го направим по-добър/качествен и съответно изпратете КАДЪРЕН фотограф с добра камера/видео да снима и се занимава с нас за без пари..

Абе с две думи - ако не помагате - не пречете. Ако критикувате - показвайте алтернативите ( в BG а не а Германия/Сащ и т.н. както правят някой хора :roll2: )

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот did » Пон Юни 22, 2009 7:54 pm

Shady™ написа:FR/XFR трасе

FR е каране без трасе ( FREE ride).

Ако има фиксирано трасе и се кара надолу, това е DH.

Вие карате само надолу, по фиксирано и направено трасе, при това - бавно и без никакви номера и атрактивност на скоковете.

Аз съм дотук. Карайте си както си искате, но не твърдете, че това е freeride. Вие просто дропите.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Shady™ » Пон Юни 22, 2009 9:36 pm

Whatever...
Аватар
Shady™

Мнениеот codename47 » Пон Юни 22, 2009 9:40 pm

:agree:
:offtopic: айде пък по-натам нещо такова: http://vimeo.com/3412360 :D :agree: :beer:
Последна промяна codename47 на Пон Юни 22, 2009 10:25 pm, променена общо 3 пъти
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Editor » Пон Юни 22, 2009 9:42 pm

Спираме със споровете, преди темата да е захапала катинара заради някои хора.Благодаря на всички, които харесаха клипа и го написаха тук или в Pinkbike.Догодина - още по-добро !
Аватар
Editor

Мнениеот hitar_potter » Пон Юни 22, 2009 10:43 pm

Shady™ - публикувайки нещо в Интернет, човек се представя пред широката публика. Публикувайки линк към това нещо във форума, той дава възможност това нещо да бъде критикувано: хвалено, критикувано и т.н. И е тъпо, когато това нещо не е такова каквото ти се иска да почнеш да търсиш оправдания от типа на „намерете трасе, намерете фотограф, намерете карач“.. Според мен, една критика е 100 пъти по-полезна от хвалбата. Ако не можеш да понасяш критика, или прави перфектни неща, или изобщо не публикувай нещата си в нета, или се научи да вземаш полезното от критиката.

На мен, лично, клипчето не ми бе особено интересно :peace:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Вто Юни 23, 2009 12:03 am

...Абе друго си е да караш "5 метрови" "дропове" със колело за 5 хил (примерно) в Южния... :praying:
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот vpravov » Вто Юни 23, 2009 12:50 am

:offtopic:

codename47 написа::agree:
:offtopic: айде пък по-натам нещо такова: http://vimeo.com/3412360 :D :agree: :beer:

Ей такива клипчета ме убеждават, че съм пенсионер, който се вози в парка! :D :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот outfaced » Вто Юни 23, 2009 7:01 am

codename47 написа::agree:
айде пък по-натам нещо такова: http://vimeo.com/3412360

ахаха ... жесток клип ... монтажа е номер1 и това с кучето е супер елемент ... ако и то дропеше щеше да е върха :rofl: :D :agree:

а иначе по темата ... абе кво толкова се зарибявате по дропене да му се не види :dontknow:
това пък ако не е най скучната част в цялото каране, та на :peace:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Antares » Вто Юни 23, 2009 7:14 am

Editor написа:Благодаря на всички, които харесаха клипа...
Според мен би трябвало да благодариш повече на тези, които изказаха конструктивна критика. Защото коментарите на did, макар и със типичния му леко заядлив тон, бяха точно такава.
Щото от хвалебствията можеш да си повярваш, че си велик, докато критиката ти дава стимул да се развиваш още. Пожелавам ви второто.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Admin » Вто Юни 23, 2009 11:04 am

did написа:
Shady™ написа:FR/XFR трасе

FR е каране без трасе ( FREE ride).

Ако има фиксирано трасе и се кара надолу, това е DH.

Вие карате само надолу, по фиксирано и направено трасе, при това - бавно и без никакви номера и атрактивност на скоковете.

Аз съм дотук. Карайте си както си искате, но не твърдете, че това е freeride. Вие просто дропите.

did, при цялото ми уважение, напълно съм несъгласен с определенията, които даваш за техния вид каране и за фрийрайда като цяло. Според мен карането без трасе е само едно от проявленията на фрийрайда, преодоляването на единични, но достатъчно значими препятствия (като падовете в това филмче) е друго проявление, карането по специални фрийрайд трасета (north shore, slopestyle и др.) е трето проявление и т.н., и т.н. Фрийрайдът се характеризира точно с богатството на проявленията си, с размитостта на понятието и различните ни мнения по този въпрос (а и колкото хора да питаме, все ще има нюанси) само потвърждават това. За мен лично разликата между спускане и фрирайд е много повече в целта - в първия случай гониш време по определено трасе, във втория гониш друго (било стил, било големина на препятствията, било сложност на преминаването). Точно тази разлика обикновено е отразена и в състезанията - тези по спускане са за време, тези за фрийрайд ползват съвсем различни критерии за оценяване на победителите.
Включването ми има за цел единствено постигане на повече яснота в понятията. :beer:

Към editor и shady - не забравяйте, че в карането най-важно е удоволствието, удовлетворението. Сигурен съм, че сте го получили. Оттам нататък, щом сте решили да се покажете "пред света", ясно е, че ще срещнете и отрицателни мнения. Наистина съм удивен как в нашия форум винаги се задълбава в някакви супер-сериозни неща по повод на нещо, което би трябвало да е просто любителско каране, любителско филмче и т.н. Така че съветът ми е: карайте за удоволствие и когато ви критикуват, не се опитвайте да се доказвате, няма смисъл, така само се задълбава в доводите и крайностите. Просто карайте и вдигайте летвата, не бива удовлетворението ви да идва един форум и мненията в него. ;) :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот did » Вто Юни 23, 2009 11:13 am

Admin, при цялото ми уважение, в резултат на постоянното повтаряне, че FR означава дропене, виж какво пускат хората в ТОЗИ форум и никой не реагира:

http://img70.imageshack.us/img70/9853/pbpic3512478n.jpg

Това не е майтап! Погледни по-сериозно на промивките. Една лъжа, повторена 50 пъти, става истина! Не е случайно, че в пинкбайк няма нито една положителна оценка на клипчето на Editor от хора извън България.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Вто Юни 23, 2009 11:44 am

Аз не твърдя, че фрийрайда е само дропене. Ако трябва да сме точни, дропенето е техника за преодоляване на определен тип препятствие. Друга възможна техника за същото препятствие е търкаляне. :D
Но не е и само каране без пътеки. Не е и само каране по фрийрайд трасета. В която и крайност да залитнем при определяне на понятието, все ще сме в грешка.
А и за хората е естествено да търсят удобството в общуването си. Знаеш, че за мен АМ съществува само като вид велосипед, не и като вид каране. Обаче това не пречи около мен десетки хора, включително доста интелигентни и навътре в нещата, да си го употребяват като вид каране. "Промивките" са навсякъде - когато дадено понятие е удобно на хората, те си го ползват, независимо дали е докрай правилно, или не.
Според мен, ако някой свързва фрийрайда само с дропене или само с преодоляването на отделни препятствия, това си е проблем на някаква негова ограниченост. Но пък само заради такива хора да твърдим, че карането във филмчето е някакъв си "бавен DH" или не знам какво си... аз поне не мога, защото не мисля, че ще се постигне по-полезен резултат. Мен ако някой ме попита какво карат тия на филмчето, първото, което ще кажа, е фрийрайд, след което бих добавил, че това е само едно от проявленията на този вид каране. Също така, нивото на уменията, поне според мен, не определя вида каране. Тия препятствия във филмчето за момента са напълно извън моите възможности, а в същото време са нищо на фона на това, което гледаме в големите филми. Но видът каране в крайна сметка си е един и същи - и аз (в случаите, когато се опитвам да карам "фрийрайд"), и Editor, и Береклот се опитваме да си правим кефа по сходен начин, всеки доколкото му позволяват уменията. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот did » Вто Юни 23, 2009 12:08 pm

Admin написа:... и аз ..., и Editor, и Береклот ...

Убеди ме! :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Editor » Вто Юни 23, 2009 5:23 pm

An Alien Hoopajupe написа:...Абе друго си е да караш "5 метрови" "дропове" със колело за 5 хил (примерно) в Южния... :praying:

Супер е.Сега ми обясни къде видя "5 метрови" "дропове" в Южния.Ако се мислиш за по-смел/кадърен/дропещ си точно на 30-40 мин път от Дървенишкия мост, можеш да заповядаш и да покажеш какво можеш.След това ще си говорим отново за "5 метрови дропове".Ако ли не - Премахни подигравателната нотка и изрази мнение като повечето в тази тема.Относно колелата оставам без коментар....Вероятно се сещаш защо.Ако имаш още нещо (Лично към мен) не цапай темата, а пиши едно лично съобщение- те са за това.

Antares написа:
Editor написа:Благодаря на всички, които харесаха клипа...
......му леко заядлив тон, бяха точно такава. ....
Щото от хвалебствията можеш да си повярваш, че си велик, докато критиката ти дава стимул да се развиваш още. Пожелавам ви второто.

Искаше да кажеш - МНОГО ЗАЯДЛИВ ТОН.....
Иначе благодаря за пожеланието.

Admin написа:Аз не твърдя, че фрийрайда е само дропене. Ако трябва да сме точни, дропенето е техника за преодоляване на определен тип препятствие. Друга възможна техника за същото препятствие е търкаляне. :D
Но не е и само каране без пътеки. Не е и само каране по фрийрайд трасета. В която и крайност да залитнем при определяне на понятието, все ще сме в грешка.
А и за хората е естествено да търсят удобството в общуването си. Знаеш, че за мен АМ съществува само като вид велосипед, не и като вид каране. Обаче това не пречи около мен десетки хора, включително доста интелигентни и навътре в нещата, да си го употребяват като вид каране. "Промивките" са навсякъде - когато дадено понятие е удобно на хората, те си го ползват, независимо дали е докрай правилно, или не.
Според мен, ако някой свързва фрийрайда само с дропене или само с преодоляването на отделни препятствия, това си е проблем на някаква негова ограниченост. Но пък само заради такива хора да твърдим, че карането във филмчето е някакъв си "бавен DH" или не знам какво си... аз поне не мога, защото не мисля, че ще се постигне по-полезен резултат. Мен ако някой ме попита какво карат тия на филмчето, първото, което ще кажа, е фрийрайд, след което бих добавил, че това е само едно от проявленията на този вид каране. Също така, нивото на уменията, поне според мен, не определя вида каране. Тия препятствия във филмчето за момента са напълно извън моите възможности, а в същото време са нищо на фона на това, което гледаме в големите филми. Но видът каране в крайна сметка си е един и същи - и аз (в случаите, когато се опитвам да карам "фрийрайд"), и Editor, и Береклот се опитваме да си правим кефа по сходен начин, всеки доколкото му позволяват уменията. :)

Благодаря....
Последна промяна Editor на Вто Юни 23, 2009 5:42 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
Editor

Мнениеот SpoileR » Вто Юни 23, 2009 5:27 pm

Филмчето е екстра.... Значително по-добро от минали години и в карането също се забелязва сериозен напредък. Предвид, че с монтажа и заснемането на клипа не участват хора занимаващи се професионално с това, дори и в сглобката на клипа бих казал, че има подобрения в сравнение с предишните. Пожелавам ви тепърва още повече и още повече. ;) Успех! :beer:

едит:

Пу д***ба :) Т'ва с Фриирайда е като със СЕКСА.... Ако не включва всичко значи е само едно или няколко от проявленията в него... :lol: :lol: :lol: Т'ва не е никъв секс ващо... :lol2:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Harka » Вто Юни 23, 2009 5:39 pm

Admin написа:Знаеш, че за мен АМ съществува само като вид велосипед, не и като вид каране. Обаче това не пречи около мен десетки хора, включително доста интелигентни и навътре в нещата, да си го употребяват като вид каране.

E, и ти не си съвсем тъп, но продължаваш да твърдиш, че ХС е нещо повече от каране (в повечето случаи състезателно, в останалите - тренировачно) по кръгло трасе с дължина няколко километра.
Аватар
Harka

Мнениеот Foxy_FR » Вто Юни 23, 2009 8:38 pm

Не ми пука другите какво говорят,важно е удовоствието ..което беше голямо.
Павка клипа ми харесва много :bowdown: :clap:
Аватар
Foxy_FR

Мнениеот Reloading » Вто Юни 23, 2009 10:29 pm

оважавам усилията ви и ви поздравявам.Защото лично намен ми хареса клипа и карането ви,продължавайте да си карате както ви хареса :D :beer: respect!
.
Аватар
Reloading

Рейтинг: 1385

Мнениеот Shady™ » Вто Юни 23, 2009 11:51 pm

Мисля че *Admin се изрази много точно !

А относно това с критиката.. Абе хора ви от МАРС ли падате ?!

НАПРИМЕР: Ако Гледаш някой тъп филм(говорим в киното или на малкия екран все едно дали са ужаси/екшън бла бла)и кажеш на всички че е тъп и следовалтелно на известна част от хората са на същото мнение и т.н. какво става -> НЯМА ВТОРА ЧАСТ на филма. Обаче ако на хората(повечето) им хареса - има и втора..

Тука не говорим за "продукция" и некви такива неща. Говорим за самочувствие. Като кажеш на накяой че не го харесваш било то като човек или в нашия случай като стил на кране / човек - ти го убиждаш и обезкуражаваш. Вместо да си каже "Оооо щом това им харесва - представям си какво ще кажат за СЛЕДВАЩИЯ ми клип" си МИСЛИ - "Абе те щом не ме харесват като карач и стил на каране - няма смисъл да си правя усилията за клип за в бъдеще въобще, освен ако може би не стана СУПЕР ПРО".

Това е като да нарисуваш нещо и да ти акжат че е грозно и ти какво - ще продължиш ли да рисуваш или ще си кажеш - по добре НЕ явно ен ставам.

Има разлика между ОБИДНА критика, ЗАЯДЛИВА критика и ГРАДИВНА КРИТИКА.

Не ме карайте да цитирам всяка от трите в темата. Мисля че сте достатъчно грамотни да забележите че съотношенеито е 40:40:20... Което си е ГАДНО. И не се чудете че се отвръща с подобно.

Аз много добре знам че нивото ни на каране е на СРЕДНО СТАТИСТИЧЕСКИ чужденец или дори по-лошо(ако гововрим за канадци) но в България толкова можем. Да разбрах - да не се жалваме и т.н. ама в такъв случай и не критикувайте и т.н. С толкова свободно време от работа и толкова тренировки и толкова терен - толкова направихме. Следващото ОПРЕДЕЛНО ще е по-добро... Сигурно след 4-5 години тези клипчета ще изглеждат трагично зле спрямо 2015 година например... Всеки почва от някъде и стига до някъде... Някои нямат лимит дет се вика но за сега всичко е само прогресия ! Ако никой не го е забелязъл - не знам. Баси първото клипче на *Editor е сигурно два пъти-по зле - а само вижте реакцията на хората тука(3 пъти по ГРАДИВНА) и в пинкбайк.ком ( и пак поне 3 пъти по човечна).

На повечето тука в тази тема всички емоции са избиване на нерви и комплекси и какво ли още не.

И мисля че е редно всяка жаба да си знае гьола. Не казвам тука да се делим на еди какво си и еди какви си ама като не можем на едно място... Аз НЕ ОТВАРЯМ форума/разделите в раздел друго освен DH/FR и ако отворя тема в радост за окото за ХС - не сядам да пиша колко са некадърни карачите ни а или пиша колко им се кефя на трудут и усилията или просто нищо не пиша, защото там дет се вика не плувам в свои води и е ТЪПО да се обаждам. За какаво да им развалям кефа като не съм нито на тяхното ниво на каране нито близо нито го практикувам.
Ама някои хора трябва да са професори навсякъде.

Ако някой не е разбрал този филм е с идея да СПОДЕЛИ максимално ДОБРИТЕ МОМЕНТИ хванати на ЗАПИС с познати и непознати. Някъде да прочетохте в описанията в първяи пост или в пинкбайк неща от рода на - "Аз съм най-добрият вижте ме", "това е ЧИСТ FR / XFR" , "колелото ми е 5 бона глейдай кво правя с него" или може би пък "СКАЧАМ 5м гледайте и ми се кланяйте" или пък нека го съединим : "Аз съм най-добрият вижте ме, това е ЧИСТ FR / XFR" , колелото ми е 5 бона глейдай кво правя с него - СКАЧАМ 5м гледайте и ми се кланяйте"

Просто някои хора са ПЪЛНИ ИДИОТИ или безработни или вродени гадове. Може би малко грубо се изразих за което се извинявам ама само това ми идва на ума за сега. Ако се наспя добре - утре може да го формулирам и по-дипломатично...
Аватар
Shady™

Мнениеот Admin » Сря Юни 24, 2009 8:35 am

Harka написа:
Admin написа:Знаеш, че за мен АМ съществува само като вид велосипед, не и като вид каране. Обаче това не пречи около мен десетки хора, включително доста интелигентни и навътре в нещата, да си го употребяват като вид каране.

E, и ти не си съвсем тъп, но продължаваш да твърдиш, че ХС е нещо повече от каране (в повечето случаи състезателно, в останалите - тренировачно) по кръгло трасе с дължина няколко километра.

Според мен е доста повече. Засега никой не е успял да ме убеди в противното, а пък ти, доколкото си спомням, дори не си и опитвал...
Довечера може да продължим спора, ако желаеш, защото авторът ме помоли да заключа темата.

Shady™ написа:Говорим за самочувствие. Като кажеш на накяой че не го харесваш било то като човек или в нашия случай като стил на кране / човек - ти го убиждаш и обезкуражаваш. Вместо да си каже "Оооо щом това им харесва - представям си какво ще кажат за СЛЕДВАЩИЯ ми клип" си МИСЛИ - "Абе те щом не ме харесват като карач и стил на каране - няма смисъл да си правя усилията за клип за в бъдеще въобще, освен ако може би не стана СУПЕР ПРО".

Влади, ето тук е един от големите проблеми. Не може самочувствието и удовлетворението ви да идва от мненията на хората за вашето каране. Трябва да идва от самото каране, на него трябва да се кефите. Винаги е приятно гъделичкащо, когато знаеш, че и други харесват това, което показваш/правиш, но то трябва преди всичко да ти харесва на теб дотолкова, че да не приемаш болезнено отрицателните мнения на другите, когато има такива. Дано разбираш какво ти казвам. :)
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Радост за окото (видео и снимки)